[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alina_g
Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Fa schimburi partiale de apa mai des, cu apa lasata 2 zile la declorinat. Aerarea si filtrarea sa mearga non-stop. Temperatura 26-27 de grade, sare grunjoasa - o lingurita pentru 10 litri de apa.
Cum se mai prezinta acvariul tau?
La anumite substante sau boli, betta sunt deosebit de sensibili. Decolorarea este unul dintre semnele unei infectii bacteriene.

PS. Schimburile de apa se fac la o saptamana (sau mai des in unele cazuri) - 1/3 din volumul acvariului.
1. Fara verde de malachit ! Primii care mor din cauza acestei substante sunt betta, hoplo si cory (dureaza intre 4 si 24 de ore). Toti pestii sunt afectati, iar unii dintre ei sub forma ireversibila.

2. Costapur, ca medicatie, daca pestii sunt foarte afectati.

3. Temperatura de 28-29 de grade, aerare maxima, sare o lingurita la 10 litri de apa.

4. Schimburi partiale de apa, odata la 2 zile, cu medicatie proportionala cu apa pe care o schimbi.
Cred ca a fost vorba despre o infectie bacteriana acuta.
Ieri nu ti-am vazut postul. Trebuia imediat un schimb masiv de apa. De 70%. Apoi medicatie...
Ma intereseaza in mod special duritatea. Ce substrat ai?
Ai facut niste teste de apa?
Am eu, dar cum ajung la bettanii la Satu Mare?
Daca acvariul este bine intretinut (apa curata, schimburi partiale facute la timp, temperatura in jur de 26 de grade, aerarea si filtrarea functioneaza non-stop), pestele tau se poate vindeca fara nici un tratament. Cateva picaturi de albastru de metil o sa ajute ca rana sa nu se infecteze.

...sau poti sa-i curmi suferinta...caz in care ar fi bine, sa dai si acvariile cu totul, pentru ca nu meriti sa fii martorul acestei lumi unice...parerea mea...
In plus, Fishtamin de la sera in dozele indicate pe cutie, la fiecare schimb de apa. Nu adaugat in mancare, ci direct in apa.
Revin cu intrebarea...ce contine substanta pe care ai folosit-o?
LooSeR wrote:din pacate problema a fost mare. . unu din scalari s-a stins si nici al doilea mai negru nu o duce prea bine .. !
Din alge s-au mai dus .. am pus verde de malachit cum mi sa zis de mai multi vanzatori de la magazine ... sper sa nu fi gresit .. !
Apa o schimb o data la 2 zile lasand-o 2 zile afara .. azi am facut primul schimb si deja am pregatit apa pentru urmatoarele 2 zile ! ..

Aer bag la greu .. maine voi lua de la Tetra parka pentru a aduce la normal apa din acvariu ... si pastile pentru chiclat ! Poimaine sper sa am acvariu pentru carantina .. !

Sper sa scape ceilalti

1. Problema cea mai mare a fost ca ai pus verdele de malachit. Asa cum ti s-a mai spus, e toxic, un gen de substanta letala, omoara incet si sigur ...

2. Apa o schimbi la 2 zile...o lasi afara...unde afara? Trebuie sa o lasi doar, in vase deschise, ca sa se elimine clorul...care e un gaz...din grupa a VII- a tabelului lui Mendeleev...

3. Vezi ca pastilele alea pentru ciclat determina reactii accelerate de transformare a amoniului si nitritilor in nitrat. La un moment dat, poti sa ai in acvariu un nivel de nitriti (astia sunt nocivi ! ) peste limita admisa...asa ca ar fi bine sa lasi pastilele pe care le iei sa-si faca efectul...adica in jur de o saptamana...
Aha. Si amoniul si nitritii ?
Fungii de Sapro sunt prezenti intotdeauna in apa acvariului.
Pestanii se imbolnavesc sau nu, in functie de modul de intretinere a acvariului.
Daca acvariul este ingrijit si parametrii apei sunt normali, indiferent daca icrele moarte sunt atacate, pestii NU sunt afectati.
Simptomele sunt caracteristice unei intoxicatii din cauza apei poluate. Daca poti, iti recomand sa faci niste teste apei.
Nu prezinta nici un risc.
Treptat trebuie sa ajungi la 28-29 de grade. Schimburi partiale de apa in fiecare zi.
LooSeR wrote:Deci apa pe care o voi schimba o voi lasa intr-un lighean etc .. ? 48 ore .. si pe urma o voi schimba?

Apa de la robinet o pui in lighean sau in bidoane fara capac inainte de a o pune in acvariu. Pentru minimum 48 de ore. Asta ca sa iasa clorul din ea. Clorul si cloramina sunt foarte nocive pentru pesti.
27 e buna. Ce contine solutia asta? Vezi sa ai aerare in permanenta. Ar ar trebui sa adaugi o lingurita de sare grunjoasa in solutie, pentru 10 litri de apa.
Maryan23m wrote:Am urmat tratamentul cu sare pot sa zic ca nu mai are acele pete rosi

Care din tratamente ?

Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Go to: