| Message |
|
|
|
Fa schimburi partiale de apa mai des, cu apa lasata 2 zile la declorinat. Aerarea si filtrarea sa mearga non-stop. Temperatura 26-27 de grade, sare grunjoasa - o lingurita pentru 10 litri de apa.
|
 |
|
|
|
Cum se mai prezinta acvariul tau?
|
 |
|
|
|
La anumite substante sau boli, betta sunt deosebit de sensibili. Decolorarea este unul dintre semnele unei infectii bacteriene.
PS. Schimburile de apa se fac la o saptamana (sau mai des in unele cazuri) - 1/3 din volumul acvariului.
|
 |
|
|
|
1. Fara verde de malachit ! Primii care mor din cauza acestei substante sunt betta, hoplo si cory (dureaza intre 4 si 24 de ore). Toti pestii sunt afectati, iar unii dintre ei sub forma ireversibila.
2. Costapur, ca medicatie, daca pestii sunt foarte afectati.
3. Temperatura de 28-29 de grade, aerare maxima, sare o lingurita la 10 litri de apa.
4. Schimburi partiale de apa, odata la 2 zile, cu medicatie proportionala cu apa pe care o schimbi.
|
 |
|
|
|
Cred ca a fost vorba despre o infectie bacteriana acuta.
Ieri nu ti-am vazut postul. Trebuia imediat un schimb masiv de apa. De 70%. Apoi medicatie...
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza in mod special duritatea. Ce substrat ai?
|
 |
|
|
|
Ai facut niste teste de apa?
|
 |
|
|
|
Am eu, dar cum ajung la bettanii la Satu Mare?
|
 |
|
|
Daca acvariul este bine intretinut (apa curata, schimburi partiale facute la timp, temperatura in jur de 26 de grade, aerarea si filtrarea functioneaza non-stop), pestele tau se poate vindeca fara nici un tratament. Cateva picaturi de albastru de metil o sa ajute ca rana sa nu se infecteze.
...sau poti sa-i curmi suferinta...caz in care ar fi bine, sa dai si acvariile cu totul, pentru ca nu meriti sa fii martorul acestei lumi unice...parerea mea... 
|
 |
|
|
|
In plus, Fishtamin de la sera in dozele indicate pe cutie, la fiecare schimb de apa. Nu adaugat in mancare, ci direct in apa.
|
 |
|
|
|
Revin cu intrebarea...ce contine substanta pe care ai folosit-o?
|
 |
|
|
LooSeR wrote:din pacate problema a fost mare. . unu din scalari s-a stins si nici al doilea mai negru nu o duce prea bine .. !
Din alge s-au mai dus .. am pus verde de malachit cum mi sa zis de mai multi vanzatori de la magazine ... sper sa nu fi gresit .. !
Apa o schimb o data la 2 zile lasand-o 2 zile afara .. azi am facut primul schimb si deja am pregatit apa pentru urmatoarele 2 zile ! ..
Aer bag la greu .. maine voi lua de la Tetra parka pentru a aduce la normal apa din acvariu ... si pastile pentru chiclat ! Poimaine sper sa am acvariu pentru carantina .. !
Sper sa scape ceilalti 
1. Problema cea mai mare a fost ca ai pus verdele de malachit. Asa cum ti s-a mai spus, e toxic, un gen de substanta letala, omoara incet si sigur ...
2. Apa o schimbi la 2 zile...o lasi afara...unde afara? Trebuie sa o lasi doar, in vase deschise, ca sa se elimine clorul...care e un gaz...din grupa a VII- a tabelului lui Mendeleev...
3. Vezi ca pastilele alea pentru ciclat determina reactii accelerate de transformare a amoniului si nitritilor in nitrat. La un moment dat, poti sa ai in acvariu un nivel de nitriti (astia sunt nocivi ! ) peste limita admisa...asa ca ar fi bine sa lasi pastilele pe care le iei sa-si faca efectul...adica in jur de o saptamana...
|
 |
|
|
|
Aha. Si amoniul si nitritii ?
|
 |
|
|
|
Fungii de Sapro sunt prezenti intotdeauna in apa acvariului.
Pestanii se imbolnavesc sau nu, in functie de modul de intretinere a acvariului.
Daca acvariul este ingrijit si parametrii apei sunt normali, indiferent daca icrele moarte sunt atacate, pestii NU sunt afectati.
|
 |
|
|
|
Simptomele sunt caracteristice unei intoxicatii din cauza apei poluate. Daca poti, iti recomand sa faci niste teste apei.
|
 |
|
|
|
Nu prezinta nici un risc.
|
 |
|
|
|
Treptat trebuie sa ajungi la 28-29 de grade. Schimburi partiale de apa in fiecare zi.
|
 |
|
|
LooSeR wrote:Deci apa pe care o voi schimba o voi lasa intr-un lighean etc .. ? 48 ore .. si pe urma o voi schimba?
Apa de la robinet o pui in lighean sau in bidoane fara capac inainte de a o pune in acvariu. Pentru minimum 48 de ore. Asta ca sa iasa clorul din ea. Clorul si cloramina sunt foarte nocive pentru pesti.
|
 |
|
|
|
27 e buna. Ce contine solutia asta? Vezi sa ai aerare in permanenta. Ar ar trebui sa adaugi o lingurita de sare grunjoasa in solutie, pentru 10 litri de apa.
|
 |
|
|
Maryan23m wrote:Am urmat tratamentul cu sare pot sa zic ca nu mai are acele pete rosi
Care din tratamente ?
|
 |
|
|