| Message |
|
|
|
Am un acvariu de 400 l, cu sticla de 10, cumparat la mana a doua. Intrebarea mea este cat rezista lipiturile cu silicon? Dupa cata vreme ar trebui sa refac acvariul ? Cum imi dau seama daca siliconul s-a invechit?
PS. Daca s-a mai formulat intrebarea asta, va rog sa ma indrumati unde sa caut, ca n-am gasit...
|
 |
|
|
|
Cum faci aerarea in acvariu?
|
 |
|
|
Pai si de ce nu urmaresti topicul cu pricina?
|
 |
|
|
|
Pestii aia din poza nu-s Gurami. Care e problema reala?
|
 |
|
|
|
Care e situatia?
|
 |
|
|
|
Ai observat la pestele care a murit daca solzii erau departati de corp?
|
 |
|
|
|
Mycopurul omoara Betta. Nu se trateaza pestele bolnav in acvariul comun!
|
 |
|
|
|
In mod normal ti-as recomanda Mycopur. E vorba despre o infectie fungica. Insa, fiind vorba despre un labirintic ce nu suporta ionii de cupru, iti recomand sa-l bagi la separeu intr-un acvariu de carantina si sa-l tratezi cu baktopur direct si sare grunjoasa neiodata. De asemenea, conditionarea apei cu aqutan ii face bine (daca gasesti). Nu uita aerarea si filtrarea.
Aaaaa....si inca ceva: in acvariul mare ai ceva probleme de igiena. Nu iti recomand o solutie radicala, ci numai schimburi mai dese de apa cu sifonarea sanatoasa a substratului.
|
 |
|
|
|
1. Bazin de carantina.
2. 50% apa din bazinul mare, 50% apa declorinata.
3. Apa conditionata cu sera aqutan (nu aquasafe, nu clorvec sau alte traznai).
4. Temperatura crescuta cu 2 grade, treptat.
5. O lingurita de sare grunjoasa, neiodata, la 10 litri de apa.
6. Tratament cu SERA BAKTOPUR DIRECT, dupa indicatiile din prospect.
7. Filtrare, aerare.
8. Schimb de apa zilnic (cate putin), cu sifonarea substratului.
9. Ochii pe el.
|
 |
|
|
giostana wrote:Acvariu de 6 litri,substrat, plante ,temperatura 28 grade, filtru burete,fara piatra de aerare(am fazut ca buretele scoate ceva bule si am considerat ca este suficient)
De obicei, acvariile de carantina sunt fara substrat. Plantele sunt necesare pentru ascunzis, pentru ca pestii bolnavi devin mai timizi. Temperatura e buna. Dar, cu cat temperatura e mai mare, cu atat cantitatea de oxigen din apa e mai mica. De asta e necesara pompa de aer. Pentru a asigura cantitatea maxima de oxigen din apa proportionala cu temperatura.
giostana wrote:apa schimbata duminica, miercurea, vinerea, cam 1 litru, nu are alge e ok. acum la o sapt de la "saramura" si la 2 de la izolare vad ca ii este bine,inoata normal,au inceput sa i se refaca inotatoarele acolo unde erau roase....
Asta inseamna ca evolutia bolii a fost stopata. Are toate sansele sa se vindece, atat vreme cat mentii constante caracteristicile acvariului de carantina: schimbul de apa, sifonarea substratului, temperatura, aerare, sare- nu exagerat de multa.
giostana wrote: a...inca ceva.a fatat un gupy 3 pui. si i-am bagat in acvariu de carantina.vad ca s-au imunizat si nu dau semne de oboseala
Pai aici ce sa zic ? Banuiesc ca mollyutza ta s-a obisnuit deja cu ei si nu-i mai papa...insa nu pot sa garantez ca asa va fi pana o muti in acvariul ei. Daca ii revine pofta de mancare, se poate sa ramai fara puii de guppy. Nu stiu...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Eu cred ca are legatura cu starea generala a parintilor. Exista perioade cand nu sunt tocmai in apele lor...se simt stresati, mancarea nu contine toate mineralele de care au nevoie, caracteristicile apei nu le convin. Toate aceste elemente cred eu ca influenteaza calitatea icrelor.
|
 |
|
|
Uite aici mai multe detalii...
|
 |
|
|
gogolanu wrote:exista vreun tratament medicamentos
Mazare fiarta si decojita !
|
 |
|
|
Dupa 4 zile schimbi 1/3 din apa.
|
 |
|
|
cyborg wrote: impotriva lui Columnaris se poate actiona cu CuSO4 (sulfat de cupru), care e mult mai eficient. Asa e? Bineinteles, in acvariul NEPLANTAT, de carantina. Asa e?
Nu, nu e asa !
Labirinticii sunt extrem de sensibili la ionii de Cu. Deci...nu te sfatuiesc !
|
 |
|
|
bebe guppy wrote:Cumpar acvariu...
Tu astepti sa-ti raspunda cineva tot din portugal, sau vii dupa el?  
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Pana la urma pestii aia au gris sau nu?
E greu de raspuns.
Faptul ca se freaca de decor, poate fi un semn nu numai pentru Ichthyophthirius, ci si pentru Costia sau paraziti. Ceea ce i-am recomandat este prima treapta de tratament care poate duce sau nu la vindecare. In functie de evolutia pestanilor, putem aplica mai departe tratament medicamentos. Sa speram ca nu este cazul.
PS. Din descrierea lui nu se intelege prea bine despre ce este vorba. Aspectul petei sau punctului este esential. Pata poate fi cu aspect mat sau de vata, ingrosate, de un alb laptos sau gri...punctul poate fi o pustula, mai mic sau mai mare etc.
|
 |
|
|
gogolanu wrote: dupa parerea mea cred ca era vorba de o alga si trebuia tinut la intuneric sa nu mai prolifereze
 :alright:
|
 |
|
|