[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alina_g
Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Schimburi partiale de apa, aerare si filtrare permanent, apa lasata la declorinare cel putin 48 de ore, conditionata, eventual filtrata prin filtru atasat la bateria de la chiuveta.
Ce temperatura ai in acvariu?
Au 6-7 luni.
Ca sa nu mai deschid alt topic...7 scalari black care arata asa. Detalii pe pm sau la tel 0722740621.
Baktopur direct, apa conditionata cu aqutan, sare, temp de 30 e buna, aerare si filtrare la maximum.
Si inca ceva...faptul ca l-ai pus cu neonii nu e prea in regula, pentru ca nu-i poti creste temperatura acolo. Trebuie tinut la 27 de grade, cu aerare si filtrare permanente.
Conditioneaza apa cu aqutan de la sera in doza indicata pe sticla.
Dolly wrote: Incearca sa-i pui o lingura de sare la litru apa intr-un bazin de carantina, Sera batopur direct pastile si metronidazol. Mareste aerarea la maxim.

Daca pui o lingura de sare la 1 litru de apa, omori pestele.

Sarea se adauga in doza de 1 lingurita pentru 10 litri de apa.

Metronidazol nu trebuie, pentru ca nu are paraziti intestinali.

Si nici baktopur direct nu trebuie deocamdata.

Problema ta se poate rezolva cu schimbuir de apa 1/3 din acvariu odata la 2 zile si sare grunjoasa in doza de mai sus.
Trebuie sa faci schimburi partiale cu adaugare de medicamente in doza proportionala cu apa pe care o inlocuiesti.
Pasta de mazare nu se dilueaza prea tare cand o adaugi in apa? Poate ar trebui sa tai tu mici portiuni din mazare si sa o administrezi asa, sa ramana oarecum compacta, pentru ca tulbura apa sub forma de pasta.
Aici ai niste date sumare despre anatomia unui peste.
Daca stomacul era plin de aer, prin volum, comprima toate celelalte organe. De asta era inert. Asa cred. Te poti duce cu el la un laborator.
cristi_ionescu_79 wrote:de ce era inert? .. nu stiu cum sa explic .. dar in momentele alea parca tragea sa moara .....

multumesc,
Cristi

PS: nu de alta ... dar imi vine sa ma dau cu capul de pereti (a se citi frigider) de ciuda ca l-am omorat degeaba ....

1. Era inert pentru ca incerca sa-si mentina echilibrul intre tendinta de a se ridica la suprafata din cauza aerului pe care-l inghitise si tendinta de a cobori pe fundul acvariului, unde ii este locul.

2. Sfaturile nu se cer dupa ce ai luat o decizie, ci inainte.

3. Asta e rezultatul faptului ca ai luat de pe forum o informatie (ca poti curma chinurile unui peste bagandu-l la frigider) pe care nu ai trecut-o prin filtrul gandirii tale.

4. Si mai e si consecinta promovarii pe forum a unei practici care nu are nimic de-a face cu acvaristica adevarata.

5. Viata merge inainte. Acum nu mai ai ce sa faci.
Pur si simplu, cred ca pestanul tau inghitise aer. Daca l-ai fi scos pe o carpa si l-ai fi lasat sa se zbata putin, l-ai fi avut si acum.

Daca ar fi avut altceva, ai fi observat un comportament ciudat care se accentua in timp.

Concluzia e ca ai omorat un peste care avea sanse sa traiasca mult si bine...

PS. Arunca frigideru pa geam sa nu-ti mai vina vreo idee d-asta.
Sicmar wrote:Ontopic.
Ieri zebruta a stat foarte putin culcata. In majoritatea timpului a fost vioaie. Azi iar sta mai mult culcata.

S-o mai las sa se chinuie ? N-am puterea de-a ...

Poate, totusi, stie cineva ce se spunea pe vechiul forum despre acest subiect.

Cu multumiri anticipate din partea zebrutei.

Ai facut ce ti-am zis pe pm? Cum se mai prezinta pestanul?
Val wrote:Bun. Ca solutie disperata m-am hotarat sa folosesc un algicid "de calitate" asa cum recomanda elderii de pe aici. Am avut de ales (nu conteaza firma) intre cele pe baza de sulfat de cupru si cele bazate pe simazina. Am preferat evident ierbicidul mai evoluat: simazina. La mine rezultatele au fost:

Eleocharis Acicularis a murit in proportie de 90%.
Althernanthera si-a pierdut toate frunzele.
Hemiantus Micranthemoides si-a pierdut si el frunzele si arata ca niste betisoare subtiri infipte in substrat.

Toate plantele au stagnat din crestere, dar asta mi se pare normal din moment ce simazina blocheaza procesul de fotosinteza.
Singurele verzituri din acvariu aproape neafectate de tratament sunt Anubias-ul si... algele.
Sigur, algele si-au incetinit cresterea. Nu s-au mai inmultit in acelasi ritm... dar totusi se inmultesc in ciuda asocierii tratamentului cu indepartarea lor mecanica.

Val.

Si daca ai fi folosit substanta pe baza de sulfat de cupru, io cred ca ai fi ramas si fara pesti.
koala wrote:
alina_g wrote:Mazare fiarta - 1 data pe saptamana.

... ma tem ca alevinii aia care au doar 2 saptamani nu mananca mazare fiarta ... renunta la galbenusul de ou si da-le mancare speciala pentru pui ...

Au 2 saptamani, ai dreptate, dar o solutie tot e...mazarea fiarta se poate face si praf...
Mazare fiarta - 1 data pe saptamana.
Inca ceva...incearca sa plantezi masiv acvariul...vei scuti pestele mai timid de probleme suplimentare...comportamentul lui este al unui peste stresat (cauzele pot fi multiple) si de aceea se izoleaza de grup.
Porcu'"][quote:4308dc6ddb="Pokemon wrote:Atata tot k nu are ce cauta in card, si probabil el va fi cel sacrificat (cum am mai citit in alte Topicuri).
Nu e sacrificat. La 10 discusi nu se intimpla. Are alte probleme. Nu stiu ce.
Fa schimburile alea de apa dese.

...conditionata cu aqutan de la sera.

In plus, mixtura trebuie curatata de primul strat, de pojghita de deasupra. Indiferent la ce temperatura e inghetata si tinuta, invelisul care intra in contact cu aerul se oxideaza. Asta e una dintre cauzele pentru care discusii hraniti cu mixtura au probleme intestinale.
Numai pentru pasionati. Detalii pe pm.

Scalarii arata asa: http://atlas.drpez.org/Atlas_Escalares/ach

Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Go to: