| Message |
|
|
|
Evolutia bolii este datorata conditiilor din sistemul tau. Schimburile de apa sunt prea rare pentru aglomeratia pe care o ai in acvariu.
Marginile ranii sunt albe? Tesutul se descuameaza?
Daca da, trebuie sa incepi tratamentul cu baktopur direct, in acvariul de carantina SEPARAT, fara substrat. Temperatura 27 de grade, aerare, respecti instructiunile din prospect, dar adaugi pastila dizolvata in solutie in mod treptat. ZILNIC aspiri depunerile de pe fundul acvariului si completezi apa cu solutia cu baktopur.
|
 |
|
|
|
Urmeaza sfaturile date de acata si de ADXX, ca sunt bune.
Discusii trebuie stabilizati; deocamdata trebuie sa te concentrezi numai pe treaba asta. Dupa ce incep sa manance, treaba devine mai simpla si poti, daca e cazul, sa incepi tratamentul pentru paraziti intestinali. Primul semn ca au depasit perioada critica este faptul ca vin la mancare. Am rezerve fata de inima de vita. Nu stiu daca am mai spus pe undeva, dar inima de vita formeaza la suprafata o pelicula bacteriana foarte periculoasa. Asta cred ca e cauza infestarii cu paraziti intestinali.
Asa ca: ideea cu bazinul steril este buna. Conditionarea cu Aqutan ajuta si poate salva (stabiliza) discusii fara un tratament suplimentar cu substante medicamentoase. Temperatura marita cu 2 grade.
|
 |
|
|
|
Problema ta cred ca poate avea 2 cauze:
- ori femela a fost ranita intr-o mica cearta conjugala cu masculul,
- ori s-a ranit in substrat sau decor incercand sa se hraneasca.
Mucegaiul de care vorbesti pare a fi semnul unei potentiale infectii a ranii, infectie datorata conditiilor din sistemul tau.
Asa ca:
1. Fa schimburi de apa mai dese, cu sifonarea substratului si curatarea mediului filtrant.
2. Apa pe care o adaugi trebuie sa fie declorinata si tratata cu AQUTAN.
3. Ridica temperatura cu 1 grad.
4. Poti sa adaugi o lingurita plina cu sare grunjoasa, neiodata in cei 50 de l.
|
 |
|
|
|
Punctele sunt numai pe inotatoare, sau sunt si pe corpul scalarilor ?
|
 |
|
|
|
@Sandu:
Daca recitesti primul lui post, o sa vezi ca treaba cu aerarea nu era deloc clara. Sunt de acord, dupa completarea pe care a facut-o, ca aerarea e in regula si ca nu mai e nevoie de aerare suplimentara. Trebuia sa elimin o posibila cauza a imbolnavirii pestelui. Da, nu aerarea e problema in acvariul lui.
@Denis: Cred ca e mai eficient eSHa2000 decat baktopurul direct.
|
 |
|
|
|
Deocamdata schimb de apa mai des (la 2 zile), apa conditionata cu SERA AQUTAN (nu cu AQUASAFE), temperatura ridicata cu 2 grade, aerare marita.
|
 |
|
|
|
Am recitit aseara prospectul de la sera baktopur direct. Medicamentul se utilizeaza pentru infectii bacteriene (interne sau externe). La tine nu e vorba despre o infectie bacteriana interna, ci despre paraziti interni, ceea ce e cu totul altceva. Deci, bactopurul direct NU te ajuta, asa cum am scris si in postul anterior.
Cred, in continuare, ca faci schimburile de apa prea rar pentru conditiile din sistemul tau.
|
 |
|
|
g.g wrote:Am citit.
Si atunci cand acuzi ceva nu ii bagi pe toti in aceiasi oala.
1. Bre, ai boala pa mine?   Parerea mea e sa stai  !
2. Am folosit expresia "de cele mai multe ori", nu "de fiecare data"...
PS. Vezi ca "aceiasi" oala se scrie "aceeasi" oala, ca e feminin.
Si gata. Punct.
|
 |
|
|
g.g wrote:Daca vrei sa spui ceva, spune direct.
Daca mai lasi posturi in coda de peste ti le rad fara sa clipesc.
Pai spusei, bre g.g, cum stau lucrurile...putin mai sus...parca citisi si matale...chiar avusesi o reactie... 
|
 |
|
|
|
Problema e cu pestii luati de la crescatorii autohtoni, nu cu cei importati.
|
 |
|
|
razec wrote: iar discusii sunt din import si cine stie cu ce boli vin din Tailanda. In depozitul din Ploiesti nu prea sunt hraniti, cu atat mai putin tratati...
Se pare ca pestii adusi din Thailanda sunt mai rezistenti si mai sanatosi decat multi pesti contractati de la crescatorii din Ro. Explicatia este ca, de cele mai multe ori, crescatorii profesionisti din Ro adauga in apa solutii (formol, de exemplu...  ) care transforma mediul in care traiesc pestii, intr-unul aseptic. Astfel, este distrus tot sistemul imunitar si efectele sunt suportate de cumparatori.
|
 |
|
|
Benu wrote:In afara de metronidazol si albendazol nu am mai pus nimic in apa in afara de Sera Aquasafe, in caz ca filtrul de carbune activ mai lasa sa treaca clor.
Nu se prea intelege de aici ce ai facut cu sistemul tau...Ia-o de la capat si fa-ma sa inteleg fraza asta.
|
 |
|
|
denis.stelian wrote:Peste noapte aerare.
Aha...Si ziua ?
denis.stelian wrote:Povestea incepe acum mai bine de o luna cand un platty "adolescent" a inceput sa isi tina coada si aripioara dorsala stransa si sa slabeasca. Am facut un schimb de apa, si-a revenit. Dupa catva timp, din nou aceeasi problema. Am pus in acvariul comun eSHa2000, si-a revenit, dar a slabit si a ramas mai mic decat ceilalti.
Deduc de aici ca schimburile de apa le faci prea rar in raport cu conditiile din acvariul tau. Daca ai fi facut schimburile de apa la timp, nu te-ai fi confruntat cu astfel de probleme.
denis.stelian wrote:De vreo saptamana boala s-a agravat, devine tot mai slab si intre timp i-a aparut si ceva la ochi ca o cataracta.
1. Ai apa acida.
2. Are paraziti intestinali. Este sindromul abdomenului subtiat. Nu cred ca se vindeca, iar baktopurul direct nu te ajuta.
3. Parerea mea este sa conditionezi apa cu Sera Aqutan, care contine un complex de vitamina B si substante care protejeaza si refac tegumentul.
4. Poti folosi si Fishtamin, alt complex de vitamine care revigoreaza pestii.
|
 |
|
|
|
Betta (albastri cu inotatoarele in degradee spre rosu) - superbi si molly (cu codita in forma de lira) en-gros de dat.
|
 |
|
|
Da, exista un aspirator special, care costa in jur de 60.000 in magazinele specializate. But...iti poti face tu unul, daca atasezi o plasa cu ochiuri potrivite la capatul furtunului cu care schimbi apa din acvariu.
Baktopurul Direct se gaseste in magazinele specializate (care se respecta).
|
 |
|
|
|
Inseamna sa aspiri toate depunerile de pe substrat.
|
 |
|
|
|
Tu ai aerare in acvariul asta?
Fa schimburi zilnice de apa, cu apa declorinata (lasata la invechit in bidoane fara capac) - cate 10 litri.
Conditioneaza apa cu SERA AQUTAN.
|
 |
|
|
|
2. Ridica temperatura treptat, cu 4 grade (1 grad la 2 ore !). Sa ajungi la 26 de grade.
3. Pune o lingurita de sare grunjoasa, neiodata, dizolvata inainte intr-o cana cu apa din acvariu. Pe langa sare, trebuie antibiotic: SERA BAKTOPUR DIRECT (pastile). Urmeaza instructiunile de administrare din prospect. Igiena stricta. Sifonarea zilnica a substratului si inlocuirea unui volum de apa de 2 litri pe zi.
|
 |
|
|
Viji wrote:1. aerarea - nu noaptea,
2. incalzire continua, e cu termostat.
3. doi sunt pe duca... au o pata ca niste eczeme si in jur sange.
1. Aerarea trebuie sa functioneze continuu !
2. Ce temperatura ai in acvariu?
3. Pielea se descuameaza ? Ce culoare are pata?
|
 |
|
|