[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
scalar batut...rau!  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
saryi
Junior member

IP:

sal.am o mare problema cu scalarii mei. Am o pereche matura intr-un acvariu de 200l. Alaturi de ei 4 cory si 2 pomaceea. De luni de zile stau in conditiile astea fara probleme. in seara asta cand am venit de la munca am avut parte de o surpriza neplacuta...masculul avea un ochi inrosit si umflat rau de tot...iesit practic din orbita. Precizez ca in cursul zilei de azi au si depus...a n-a oara....datile precedente neexistand probleme de comunicare intre ei. Intrebarea mea ar fi ce mai pot face pt masculul ranit? Momentan l-am separat intr-un acvariu de 40l pregatit pt niste neoni pe care va trebui acum sa mai astept pana sa-i iau... Se mai poate vindeca, mai e vreo speranta sau ar trebui sa-i curm suferinta?
[Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca acvariul este bine intretinut (apa curata, schimburi partiale facute la timp, temperatura in jur de 26 de grade, aerarea si filtrarea functioneaza non-stop), pestele tau se poate vindeca fara nici un tratament. Cateva picaturi de albastru de metil o sa ajute ca rana sa nu se infecteze.

...sau poti sa-i curmi suferinta...caz in care ar fi bine, sa dai si acvariile cu totul, pentru ca nu meriti sa fii martorul acestei lumi unice...parerea mea...
[Yahoo!]
saryi
Junior member

IP:

Iti multumesc pentru informatie. se indeplinesc conditiile cerute mai putin albastrul de metil care va fi adaugat in seara asta. Nu am vrut sa par crud...dar parca am citit pe site si recomandarea asta nemiloasa cu pusul la congelator....sa nu uitam ca astfel de metode de "curmare a suferintei" reprezinta o practica pe scara larga la nivel mondial(ex: caii, cainii...si in unele cazuri chiar oameni). Sper ca nu vrei sa transformam aceasta discutie, altfel simpla, intr-o discutie despre bine si rau...ar fi totusi prea mult...nu de alta, dar ar trebui sa cerem si parerea scalarului in acest ultim caz.
P.S.: in cazul unei tragedii as prefera sa-mi fie curmata suferinta si nu sa fiu transformat intr-o leguma conectata la aparate...si ca mine mai gandesc si altii!
intrebarea era simpla:ce pot face pt a-l ajuta? Daca nu ma interesa soarta lui nu mai apelam la acest site si treceam direct la fapte...evident rele!
Inca odata iti multumesc pentru sfaturi si pentru bunavointa de a-mi raspunde.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

saryi wrote:...dar parca am citit pe site si recomandarea asta nemiloasa cu pusul la congelator....
Se accepta metoda doar cind e 100% ca moare. Daca exista o sansa cit de mica sa se vindece, pestele trebuie tratat.

Daca nu-i foarte grava lovitura ii va trece. Chiar daca pierde ochiu' (cine stie cum o fi fost afectat nervu' optic) tot merita sa traiasca. Eu am un mascul de discus cu o problema asemanatoare. Dupa o cearta cu nevasta i s-a umflat ochiu' la modu' gretzos (l-am tratat atunci cu Sera Baktopur si sare 3 grame/litru) ....... s-a vindecat da' a ramas cu o pata alba pe el ca o cataracta. Si traieste asa fara probleme.

Poze: smilie ... Poze cu plante
saryi
Junior member

IP:

multumesc pentru noile informatii. Maine iau baktopur iar sare ii pun chiar acum. Pare sa fie pe drumul cel bun
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: