| Message |
|
|
|
Fa schimburile de apa in cantitate mai mare. 10% este foarte putin.
Banuiesc nu o tumora, ci un parazit extern. Incearca sa vezi cu o lupa daca nu cumva este vorba de un vierme sau ceva asemanator...
As face oricum, urgent, un schimb de apa de 1/3 din volum.
PS. Schimburile de apa se fac saptamanal, cel putin 25% din volumul acvariului (la tine 20 l) si pot merge, in cazuri extreme la pana la 80% din volum.
|
 |
|
|
|
Ai grija ca apa sa fie foarte curata pentru ca rana sa nu se infecteze. Pune in apa cateva picaturi de albastru de metil. Ofera-le hrana de buna calitate. Daca respecti toate aceste lucruri, se va rezolva de la sine.
|
 |
|
|
|
Sera AQUTAN este o solutie care contine un complex de vitamine, albastru de metil si contine si anumite elemente care leaga metalele grele si elimina clorul si cloramina. Se adauga in apa acvariului, conform indicatiilor de pe sticla. Daca pata alba continua sa existe si sa evolueze negativ, trebuie adaugat in acvariu si baktopur direct pastile, conform indicatiilor din prospect. Temperatura trebuie sa fie 26-27 de grade, iar aerarea si filtrarea trebuie sa functioneze permanent.
|
 |
|
|
|
Fa tratamentul cu Mycopur, daca nu are verde de malachit, in acvariul comun. Mycopurul are efect si asupra saprolegniei. Respecta prospectul.
Temperatura 26-27 de grade.
Filtrare permanenta.
Aerare, de asemenea.
Tine-ne la curent cu evolutia.
|
 |
|
|
|
Fa schimb de apa de 1/2, conditioneaza cu aqutan, temperatura 26 de grade, filtrare buna si aerare suplimentara!
|
 |
|
|
|
Creste temperatura, treptat, pana la 28-29 de grade. Continua tratamentul cu baktopur direct. Mareste aerarea.
|
 |
|
|
|
Mycopur sau Cyprinopur.
Citeste bine prospectul si vezi care sunt substantele active din compozitia solutiilor.
Stiu ca Cyprinopurul nu contine verde de malachit. Verdele de malachit este otravitor pentru cory.
Mycopurul nu stiu ce contine, dar stiu ca combate eficient infectiile saprolegnia si parazitii branhiilor.
Ia substanta care nu contine verde de malachit si foloseste-o conform prospectului. Daca nu observi ameliorari dupa 5 zile de tratament, incepe si tratamentul cu baktopur direct, micsorand la jumatate doza de cyprinopur sau mycopur.
|
 |
|
|
|
Ancistrusii se mai decoloreaza uneori. Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.
|
 |
|
|
|
Parazitii sunt de la mixtura.
|
 |
|
|
mihai20005 wrote: mi-a crapat pompa de aer, adica mi s-a rupt membrana aceea. Era un Resun si nu am mai luat alta, dar o sa fac tot posibilul saptamana asta sa imi iau alta. Sa fie si din cauza asta ?
Sigur ca da.
Daca nu ai suficienta aerare, bacteriile denitrifiante (aerobe) mor. Nu se mai realizeaza transformarea nitritilor in nitrati. Ca urmare, toate materiile descompuse pana la stadiul de nitriti raman in forma asta si sunt otravitoare. Continua cu schimburile de apa, ca sa indepartezi nitritii si derivatii nocivi ai azotului. Ia neaparat pompa de aer. Acvariul trebuie sa aiba filtrare si aerare non-stop.
|
 |
|
|
mihai20005 wrote:Da, le-am spalat cu apa de la robinet, din aia rece, o sa incerc sa le spal cu apa din acvariu. Cum adica sa am grija cu schimburile de apa in perioada asta ? Adica sa fac mai dese schimburile ? Sau mai rare ?
Nu vei auzi de la un profesionist vreodata ca schimburile de apa se fac mai rar.
Din cate inteleg, tu speli materialul filtrant aproape in fiecare zi. Nu e bine. Filtrul se spala odata la 4-5 zile, cand faci schimburile de apa, cu apa din acvariu. De ce? Pentru ca daca il speli cu apa de la robinet, se distruge filtrul bacterian prin actiunea clorului sau cloraminei.
|
 |
|
|
Pai tocmai de-asta intrebam si eu...
|
 |
|
|
|
Apa galbuie nu e o problama. Ai acvariul deciclat. Atentie la scimburile de apa in perioada asta cat acvariul e deciclat. Ai spalat mediile filtrante cu apa de la robinet?
|
 |
|
|
Pestele trebuie pus inapoi in acvariul comun in urmatoarele conditii:
1. rana s-a vindecat complet;
2. pestele a stat in acvariul de carantina fara tratament cel putin o saptamana, in conditii identice cu cele din acvariul comun;
In acvariul comun, daca pestii sunt bine, fa doar schimburile partiale de apa mai des decat de obicei in perioada asta de canicula (la 4-5 zile).
PS. Ma bucur ca e bine. 
|
 |
|
|
|
Eu pot sa-ti ofer o gasca de scalari albi cu pete negre si cu fruntea portocalie. Specia se numeste koi. Sunt deja marisori...diametrul in jur de 7 cm.
|
 |
|
|
Substanta asta e un fel de medicament pentru acvariu...nu e o chimicala pur si simplu...  Ar trebui sa poata fi trimisa prin posta.
|
 |
|
|
|
Nu e nici o schimbare ?
|
 |
|
|
|
Continua tratamentul cu baktopur direct, cu schimburi partiale de apa si adaugare de baktopur direct in doza proportionala. Nu schimba tratamentul, pentru ca este un tratament cu antibiotic, ce dureaza ca la oameni, minimum 7-10 zile. Altfel, bacteriile devin rezistente la tratament si pestele nu se mai face bine prin metode traditionale.
|
 |
|
|
|
Columnarisul se recunoaste dupa existenta unor smocuri albe sau filamente subtiri in apropierea gurii, inotatoare sau marginea solzilor. Uneori simptomele astea sunt insotite de miscari atipice: pestii se scutura, se leagana etc.
La Costia apar pete de o turibiditate alb-laptoasa pe piele. Pestii se freaca de pietre si stau in curentul de aer.
Pestele tau are rani cu ulceratii, pararea mea e ca nu e nici costia, nici columnaris.
|
 |
|
|
|
Restul cozii (aia care a mai ramas...) e intreaga intre radii, sau mai sunt doar radiile ? Daca e intreaga, capatul cozii are coloratie normala, sau e mai alba ? Se descompune?
|
 |
|
|