[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: providra18
Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Am invartit, am scos, am pus...Pana la urma a iesit. Am valuri in acvariu, iar furtunul de la co2, l-am pus in dreptul pompei. Atunci cand bulele de co2 se ridica si ajung in dreptul jetului de apa sunt imprastiate in tot acvariu si se vad. E foarte frumos acuma, ca nu se vad acele multe, foarte multe bule de oxigen...
Bacau...Eu sunt din Suceava ;)). Cred ca sunt in magazine si mai scumpe dar si mai ieftine, ca pentru buzunarul romanului. Voi cauta zilele astea sa vad ce gasesc. Cum se cheama acel clei, folosit la una dintre poze, cu care e prins tubul si firele?
Am de unde sa ma inspir de acuma...La cate modele mi-ati trimis... Cand ma apuc revin cu noi intrebari.
Aveai dreptate sece4u20. Le-am scos, le-am fiert inca 1 data si le-am prins cu silicon incolor . Cred ca acuma e mai bine nu?
Imi cer scuze pentru cele zise. O sa ma exprim de acum in unitatea necesara.
Lasand toate cele gresite deoparte, cand merg la cumparat acest droser/balast, trebuie sa cer pentru 2 neoane nu? In afara de fire, mufe,tub, ce mi-ar mai trebui? Intreb pentru ca la electricitate sunt afon total
Cum nu le prea am cu instalatiile electrice,eu ma gandeam ca e mai greu...Acuma am vazut ca e simplu. Insa va rog sa-mi spuneti cum se cheama chestia aia incercuita?Si cam la ce pret e?
Nu m-am suparat, nici vorba ! Nu sunt o persoana suparacioasa ;). Chiar tin mult la glume.
Bine ai venit !
fishyman bomba de co2 am reusit ieri sa o fac, bineinteles cu ajutorul colegilor de pe forum. In cazul in care e sa scot partea electrica, ziceti ca ar mai incapea 2 neoane; in total 3? Asta ar insemna sa tai partea de jos sau locul unde vin firele si celelalte minuni. Dar daca fac asta, cum voi face legaturile, unde voi pune transformatorul ala, sau cele necesare pentru asigurarea functionarii celor 2 sau 3 neoane?
Domnule Mihai_Ghe, aici vorbim deschis si in termeni care sa-i inteleaga toata lumea .
2 poze cu capacul. Partea unde vine tubul si partea de electrica.
Hmz...Sa inteleg ca 2 tuburi pentru categoria plantelor modeste? Si pot face adaptare la actualul capac pentru 2 tuburi? Dar tuburi mai puternice ca sa-l inlocuiesc pe asta pana voi face modificari, gasesc?
Pai asa am facut. Cand voi mai avea treaba pe la acele pet-shopuri, voi face poza la acea treaba, sa vedeti.
E bine cum zici tu
Mai deschid un topic, sper sa nu fie vreo problema. Am mai citit pe ici colo, dar nu m-am lamurit. M-am repetat de multe ori ce acvariu am si daca ma mai repet nu cred ca-mi va da nimeni in cap. Este facut de mine cu sticla de 6 mm si lungimile 600x300x350. Folosesc un substrat fertil de la tetra(cred ca e bun), conditioneri pentru apa folosesc aqua safe care il pun in momentul cand incep a lasa apa la statut. Apa o schimb 1 data la 3-4 zile. Am o solutie pentru plante(cred ca e fertilizant lichid); pe el scrie sa pun 1 flacon la 120L apa, iar cum eu am 60, ar veni juma de flacon, 1 data la 2 saptamani; acesta se numeste nutrivit. Va rog sa-mi recomandati ceva mai bun, ceva ce folositi dumneavoastra si da randament. Capacul de acvariu il am de la o persoana care a avut un juwel 60 si l-a spart din greseala. Pe neon scrie SYLVANIA Standard 154 T8 DAYLIGHT. Asta este tot ce am inteles de pe el, pentru ca este folosit o perioada. Vreau un acvariu cu plante si pesti; nu ma axez doar pe ceva anume.
1)Spuneti-mi va rog daca am nevoie de lumina mai puternica; este de ajuns doar un singur tub? Nu stiu cum se numeste planta aia visinie si tufa aia din dreapta(presupun ca e Hygrophila Difformis).
2)In cazul in care as avea nevoie de lumina mai puternica se poate pune un alt tub de neon sau trebuie sa fac modificari la capac?
3) Ce plante as mai putea pune la lumina pe care o am?
Am zis si mai sus, dar ma repet. Am vazut prin magazine, ca un tub, de lungimea unui termometru, cu ventuza(se prinde pe geam) o chestie care scria pe ea ca trage bulele de oxigen din acvariu pentru a da mai bine vederea acvariului. Stie cineva despre ce e vorba? A folosit cineva asa ceva?
Hmz...Pacat ca esti asa departe, ca iti luam si eu...
Am incercat si cred ca mi-a iesit. Cel putin fata de cum era acuma e bine. Furtunul iese din acel "robinet" si ajunge intr-un reglaj, de unde poti da aer sau poti lua aer. am blocat de tot acel reglaj, iar la "robinet" am mai inchis putin si l-am lasat jumate in apa, jumate la suprafata(ma refer la tubul pe unde ieseau bulele). Acuma vad ca e bine. Apa face valuri. Acum arata asa
Am incercat, insa in momentul in care il scot la suprafata, nu mai face nimic. Se aude si merge in gol.
Asa arata acvariul meu. Un home made de 600x300x350. E cam sarac, dar e abia inceputul si nu am vrut sa-l populez prea tare pana nu reusesc sa fac tot ce e mai bun. Recent, bomba de drojdie . Ma deranjeaza bulele de oxigen si nu stiu cum sa scap de ele. Am inteles ca sunt prin magazine niste "treburi" care se lipesc de geam si ar trage acele mici bule de oxigen. Am primit sfaturi sa ridic acel oxigenator la suprafata apei, dar daca am facut asa ceva, nu mai merge. Nu arunca nici jet de apa. Ce sa fac? Cum sa fac? Sa cumpar oare un alt oxigenator+filtru incorporat? Pot face vreo modificare la cel pe care-l am acum? Sper ca intelegeti ce vreau sa zic. Pun o poza cu acvariu. In partea stanga se vede filtrul.
Eu tot timpul cand schimb apa din acvariu, spal filtrul in acea apa. Nu am avut probleme pana acuma si sper sa nu am

Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Go to: