[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: providra18
Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Fiind vorba de substrat si de fertilizant...Recomandati-mi si mie un fertilizant lichid bun, care-l folositi si dumneavoastra si de care sunteti multumit.
E prea tare ! Sunt ca un copil mic care a primit o jucarie si sta cu ochii numai pe ea . Multumesc celor care au avut rabdarea sa-mi explice ce sa fac si cum sa fac.
Se poate inchide. Multumesc !
Deci sa merg pe o anumita putere la tuburi. Ce tuburi imi recomandati?
E posibil sa apara asa de repede schimbare in bine la plante? Intreb deoarece am pus co2 in acvariu luni. Una din plantele care le am in acvariu statea cu frunzele lasate, parca era moarta, se vedea ca ii lipseste ceva. Acuma incepe sa-si ridice frunzele, sa prinda o culoare vioaie, frumoasa. Dupa ce mai adaug 1 tub, urmatoare investitie se orienteaza spre teste de apa.
Cum am zis mai sus nu am gasit balast de 2x15 si voi pune 2x18. Cand voi face schimbarea am de gand sa inlocuiesc si tubul care-l am acuma, deoarece mi se pare afumat la capete. Am masurat distanta dintre dulii si este de 46 cm. As vrea sa pun un tub de 15w, asemanator cu acesta si unul de 18w(cred ca se poate). Ce tuburi imi recomandati si ce parere aveti despre punerea in functiune a 2 tuburi diferite?
Asta vroiam sa stiu. Multumesc
Pe tubul care functioneaza acuma scrie asa: SYLVANIA Standard 154 T8 DAYLIGHT.
Am fost prin magazine si nu am gasit droser electronic 2x15w. Erau de 2x13, 2x18, 2x26. Nu am cumparat pentru ca am zis sa intreb intai de dumneavoastra. Este vreo problema daca iau 2x18? E posibil sa nu reziste tubul? Sau care ar fi problema daca pun asa 2x18?
Nimeni nu s-a nascu invatat si ceva modele de capace modificate mi-a trimis mihai_ghe si nu cred ca e greu. La legaturi, mi-a dat cineva o schema de legare 2 neoane, de la balast-starter-tub; balast-tub. Cand voi incepe modificarea, voi cere ajutorul cuiva in cazul in care nu ma descurc.
Cred ca mai mult te chinui cu spalarea sticlei si mai bine o schimbi...
Cel mai bine este sa tii puii in alt avariu. Imediat dupa ce fata, scoti pestoaica si o pui in acvariu comun. Puii incepi sa-i hranesti abia dupa 2 zile cu mancare speciala, foarte fina. Nu dai mult, dai foarte putin. In momentul in care schimbam apa din acvariul comun, schimbam si la pestisori, cu apa statuta si usor incalzita. Cam dupa 1 luna, 1 luna juma ii poti muta in acvariu comun. Pana atunci...ai grija ce faci. Nu uita sa muti pestoaica imediat dupa ce a nascut sa nu deguste carnitza de pestiuc.
Rebella, fii te rog draguta, ca pana acum si zi-mi, cat te tine pe tine bomba de co2? Si cum iti dai seama ca trebuie preparata o alta bomba?
Eu pun intrebarea si tot eu raspund: :lolnumai ca nu stiu daca e bun raspunsul) se schimba atunci cand drojdia se amesteca cu gelatina, sau cand nu mai este gelatina deloc
Ca sa inteleg si eu...Trebuie sa cumpar balast pentru o anumita putere? Adica in cazul in care mai pun 1 tub tot de 15W, cum e actualul, trebuie sa cumpar balast pentru 2x15W? E logic ca la 1 neon se foloseste 1 starter si la 2 neoane se folosesc 2 startere. Daca iau balast mai trebuie si din astea? Sau acestea sunt electronice si nu mai am nevoie de starter?
Greseala mea a fost ca in momentul in care l-am cumparat nu l-am tinut cateva zile in carantina, sa vad cum se manifesta. Cand a murit mi-a fost frica sa nu fi avut ceva molipsitor, dar acuma a trecut, totul e ok si asta va fi invatatura de mine pentru mine.
Ceva asemanator am avut si eu, la un mascul xipho. Tot asa avea, partea din spate decolorata, dar la 16 pesti, din care 7 pui de guppy a murit doar xipho M. Restul sunt toti OK. Mananca, se joaca, alearga unu dupa altu. Cu acestia nu am probleme.
Eu stiu si mi-au zis mai multi colegi experimentati si chiar s-a vorbit si pe acest forum despre asta. Nu este nici o problema cu filtru daca-l scoti din apa pentru curatare cand faci schimbul. Problema e sa nu-l cureti cu apa de la robinet ci cu apa pe care ai scos-o din acvariu. Dupa ce l-ai curatat il pui la locul lui; o alta problema este timpul;daca acesta sta mai mult de 10-15 minute pe uscat si nu in apa coloniile de bacterii care se afla in el mor, sau incep sa moara.
Bine ai venit. Credeam ca sunt singurul din Sv.
Cred ca cel mai bine este sa-ti iei un acvariu nou, din magazin, pachet complet si nu cred sa te ajunga foarte mult.Eu cand eram mai mic, am mai avut un acvariu si mi-au fost ramas de la el filtru si incalzitor. Daca stau sa ma gandesc si sa adun, cat am dat pe sticla, pe silicon, pe capac (luat sh), cu taxa transport, imi luam unul nou, gata facut cu toate cele necesare.
Da, am folosit acelasi silicon cu care am lipit acvariul.

Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Go to: