Message |
|
Alber am smuls cele doua plante cu probleme in totalitate. Acum ma gandesc ca poate aveau ceva si puteau dauna acvariului. oricum frunzee maron se rupeau foarte usor. Am ramas acum cu o singura "vallisneria".
|
 |
|
Ok ReBella, cum pot sa-i deosebesc? M-am uitat la imagini pe google dar nu prea ma dumiresc.  Si daca as cumpara acest peste ce diferente ar fi fata de ancistrus? 
|
 |
|
Salutare, astazi am vazut un ancistrus(femela) la un pet-shop din oras si doream sa stiu daca creste mai mult de cat arata(adica 8-10 cm). Am si optiunea de a cumpara un pui(dar avea cca.2 cm) dar ma gandesc ca o sa-mi creasca "mustati"(la propriu chiar port de vreo 20 de ani). Ce ziceti sa cumpar pe"doamna" sau pe "pusti" tinand cont ca am nevoie de un mancator de alge, "curatior" de geamuri si alte chestii pe care le face un ancistrus adult.
In alta ordine de idei astazi am mai pus o pastila de "bactozym" in filtru sa grabesc ciclarea iar la un moment dat am atins vallisneria(cred ca acesta este numele plantei din pozele din urma cu frunza maron) si efectiv a cazut(s-a rupt) ca si o frunza uscata. Inrebare este vorba de o alga sau cumva planta nu s-a"prins".
|
 |
|
Merci Fishyman & Alber.
|
 |
|
Adica?
|
 |
|
Am dat acum un pic mai usor filtrul sa nu mai faca atatea bule, poate si asta sperie pesti. Referitor la plante ma gandesc sa maresc un pic timpul de iluminare(de la 6 la 8 ore) iar poate cand o sa se mai limpezeasca apa, o sa mai pun cateva poze. Acum referitor la curatenie, o sa caut un aspirator mai putin scump, parca ceva de la JBL. In rest asteptam restul de pesti(atunci o sa postez si la rubrica"Depre noi"). Cu stima!
|
 |
|
Stau si ma mai gandesc la o chestie referitor la faptul ca apa este un pic cam tulbure si anume ca miercuri cand am schimbat 10% din apa nu am facut curat(resturi de mancare), gandidu-ma ca aceste resturi fac bine acvariului(resturi acumulate in decurs de o saptamana). Nu am facut curat si gandindu-ma ca daca n-au fost pesti care sa faca "mizerie" nu avea rost sa fac curat. Bun acum daca considerati ca aceasta este o cauza a apei tulburi o sa fac maine curat.
P.S. Exista anumite pompe sau aspiratoare pentru a face curat in acvariu, pentru ca ideea de a pune gura la capatul unui furtun ce-l voi baga in apa nu prea-mi surade.
|
 |
|
Si inca una:
|
 |
|
ReBella vad ca pestisorii si-au mai dat"drumul" la inotat(poate sunt si un pic timizi).
Alber(sau oricare ma mai poate ajuta) uite cateva poze cu planta care are frunza maron:
|
 |
|
Cam stau ascunsi ba sub filtru, ba in spatele unor plante, etc.
|
 |
|
Merci Alber! Poze o sa incerc sa pun maine. O chestie: apa iar apare un pic tulbure, dar ma gandesc ca faptul ca am scos toata apa ieri pentru a pune polistirenul a tulburat-o. Acum mai astept cateva zile. Despre pesti par un pic cam derutati, probabil au schimbat acvariu. Faptul ca sunt singurii pesti si toata atentia mea este indreptata asupra lor probabil ii streseaza un pic. Apoi este si lipsa mea de experenta in domeniul acvaristicii.
|
 |
|
Salve, ieri am scos toata apa si am pus o placa de polistiren sub acvariu, asa ca Alber sper ca pot dormi linistit nu? Aseara 3 si astazi 3 corydiras paleatus au ajuns in acvariu(4 masculi si 2 femele). Am cumparat si ceva mancare JBL, asa ca o data pe zi le dau Tetra si o data JBL. Sunt putin trist pentru ca unele frunze de la 2-3 plante au inceput sa-si schimbe culoarea din verde intr-un maron mai ciudat(sa fie alge?). In rest totul decurge cum am stabilit. Ramane zilele urmatoare sa caut si un ancistrus, urmand ca peste trei saptamani sa vina si restul de pesti. Ce sa va spun altceva decat ca va multumesc. 
|
 |
|
Merci Alber, o sa incerc maine sa golesc acvariul(sa vad unde pun apa, am vreo doua ligheane). Acum de care polistiren sa pun extrudat(mai dur) sau expandat(mai flexibil). Mentionez totusi ca podeaua mea mai flambeaza(putin) pentru ca stau intr-o casa pe structura de lemn(tip Canada).
|
 |
|
Acum o sa termin produsul de laTetra pentru ca nu-mi permit sa arunc 10 lei la gunoi, iar referitor la sanitari am zis sa iau un ancistrus(nu stiu de care) si probabil 4-6 corydoras(albino, panda sau paleatus) de care o sa gasesc.
P.S.Recomandare de la ReBella: sanitarii de mai sus plus 3 guppy, 3 molly si 3 platy. Eu sunt deschis si la alta"configuratie", dar la un acvariu asa mic nu am cum sa bag scalari sau altceva. Oricum sanitarii trebuiesc iar cum ceilalti vor fi bagati peste cca.3 saptamani asa ca mai am timp sa ma rasgandesc.
|
 |
|
Salutare, puteti sa-mi spuneti daca PlantaMin de la Tetra este bun pentru plante, astazi am cumparat si i-am aplicat prima doza. Daca considerati ca as putea folosi altceva pentru inceput(dar nu exagerat de scump) va rog sa-mi ziceti.
P.S. Baiatul meu are un pic de ghinion  , astazi cand m-am dus sa-i cumpar sanitarii, magazinul era inchis, asa ca mai asteapta pana maine.
|
 |
|
Alber merci, am schimbat apa de 15 min.(10-12%), iar maine voi aduce sanitarii.
|
 |
|
Ba da. Motivele sunt expuse in paginile din urma.
|
 |
|
O alta intrebare, apa pe care o schimb este indicat sa pun la "odihna" 24 h, sau pun direct de la robinet, avand in vedere ca deja s-au format in filtru coloniile de bacterii?
|
 |
|
Este, asteapta pestii. Am o intrebare: joi face o saptamana si vreau sa pun sanitarii il el, ce sa fac sa schimb apa (10%) inainte sau dupa ce pun pestii in acvariu. Adica ma gandeam maine(miercuri) sa schim apa, iar joi sa pun sanitarii.
|
 |
|
Si inca una:
|
 |
|