[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cadou pentru fiul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Expandat este mai bun. Avand densitatea mai mica, este mai "maleabil" si preia mai bine eventualele denivelari sau neplaneitati ale suportului. Recupereaza cat mai mult din apa. Inca un sfat, chiar daca stiu ca in general banutii sunt putini cand este vorba de acvaristica. Daca ai un pic de loc (prin vreo debara dau camara) cazarmeaza acolo un bidonas de 30-40 de l (d'ala de varza). Nici nu stii ce bun e la casa omului.
Nu am vrut sa te sperii, ci doar sa iti atrag atentia asupra unui posibil pericol, astfel incat sa nu ai ocazia sa aduni 60 de l de apa din casa.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Salve, ieri am scos toata apa si am pus o placa de polistiren sub acvariu, asa ca Alber sper ca pot dormi linistit nu? Aseara 3 si astazi 3 corydiras paleatus au ajuns in acvariu(4 masculi si 2 femele). Am cumparat si ceva mancare JBL, asa ca o data pe zi le dau Tetra si o data JBL. Sunt putin trist pentru ca unele frunze de la 2-3 plante au inceput sa-si schimbe culoarea din verde intr-un maron mai ciudat(sa fie alge?). In rest totul decurge cum am stabilit. Ramane zilele urmatoare sa caut si un ancistrus, urmand ca peste trei saptamani sa vina si restul de pesti. Ce sa va spun altceva decat ca va multumesc.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

and_alx wrote:sper ca pot dormi linistit nu?

somn usor. Acum nu mai am/ai motive sa-ti faci griji.
In privinta plantelor, tare buna ar fi o poza. Iar cu hranirea pestilor, las-o mai usor. Si odata pe zi este destul daca ii hranesti

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Merci Alber! Poze o sa incerc sa pun maine. O chestie: apa iar apare un pic tulbure, dar ma gandesc ca faptul ca am scos toata apa ieri pentru a pune polistirenul a tulburat-o. Acum mai astept cateva zile. Despre pesti par un pic cam derutati, probabil au schimbat acvariu. Faptul ca sunt singurii pesti si toata atentia mea este indreptata asupra lor probabil ii streseaza un pic. Apoi este si lipsa mea de experenta in domeniul acvaristicii.
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Derutati in ce sens ? Ce fac ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Cam stau ascunsi ba sub filtru, ba in spatele unor plante, etc.
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

ReBella vad ca pestisorii si-au mai dat"drumul" la inotat(poate sunt si un pic timizi).
Alber(sau oricare ma mai poate ajuta) uite cateva poze cu planta care are frunza maron:
[Thumb - IMG_1149.JPG]

[Thumb - IMG_1144.JPG]

[Thumb - IMG_1151.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2009 15:28:30

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Si inca una:
[Thumb - IMG_1152.JPG]

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Stau si ma mai gandesc la o chestie referitor la faptul ca apa este un pic cam tulbure si anume ca miercuri cand am schimbat 10% din apa nu am facut curat(resturi de mancare), gandidu-ma ca aceste resturi fac bine acvariului(resturi acumulate in decurs de o saptamana). Nu am facut curat si gandindu-ma ca daca n-au fost pesti care sa faca "mizerie" nu avea rost sa fac curat. Bun acum daca considerati ca aceasta este o cauza a apei tulburi o sa fac maine curat.
P.S. Exista anumite pompe sau aspiratoare pentru a face curat in acvariu, pentru ca ideea de a pune gura la capatul unui furtun ce-l voi baga in apa nu prea-mi surade.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu-mi pot da seama ce se intampla cu planta. Cred ca te referi la Valisneria. planta cu frunze subtiri si lungi. Nu-mi dau seama daca planta sufera de ceva carente sau nu. Valisneria in general este o planta rezistenta si nu prea pretentioasa.
De tulburarea apei s-ar putea sa scapi, cand se va mai stabiliza acvariul. Curatarea substratului este o parte importanta a intretinerii unui acvariu. Dar la tine cam dificil, atata vreme cat acvariul este la nivelul solului. Daca apa avea ceva"cadere",puteai misca usor substratul inaintea furtunului (cu degetu'), astfel incat mizeria sa se ridice dintre pietre si sa fie imediat aspirata.
Dar la fel, nu cred ca ai prea multa mizerie in acvariu, ci mai degraba acvariul inca neciclat.
Si inca ceva. Nu lasa filtrul la maxim, nu trebe sa ai furtuna in acvariu. Lasa-l mai usor. In acest fel nici bacteriilor nu le va trece hrana pe la nas, ele ramanand nemancate. Sau nefixate pe buretii filtrului. Nu stiu daca am fost foarte clar, daca e nevoie, mai explic. De asemenea, nu-ti trebuie nici bule de oxigen in apa. Lasa returul sa valureasca putin suprafata apei si totul va fi ok.

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Am dat acum un pic mai usor filtrul sa nu mai faca atatea bule, poate si asta sperie pesti. Referitor la plante ma gandesc sa maresc un pic timpul de iluminare(de la 6 la 8 ore) iar poate cand o sa se mai limpezeasca apa, o sa mai pun cateva poze. Acum referitor la curatenie, o sa caut un aspirator mai putin scump, parca ceva de la JBL. In rest asteptam restul de pesti(atunci o sa postez si la rubrica"Depre noi"). Cu stima!

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2009 22:09:35

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu te grabi cu aspiratoarele de substrat. Atunci cand il vei folosi risti sa-ti scot tot substratul de sub pietris. Si atunci sa te tii. Cea mai buna metoda e cea a des'tului.

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Adica?
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

aspirator poti fabrica si acasa dintr-o siringa, care atasezi la un furtun ca la pompa de aer.
[Thumb - aspirator-HM.jpg]

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

and_alx wrote:Adica?

In momentul in care faci schimbul de apa, plimbi degetul prin substrat, in spatele lui fiind furtunul. Ce rascolesti cu degetul, tragi cu furtunul.

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Merci Fishyman & Alber.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2009 22:59:09

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

fishyman no offence dar cam ce aspiri tu cu seringa aia? la un pico/nano acvariu da , dar la ceva mai mare ... pe langa faptu ca nu are presiunea necesara de a iti ridica mizeria si sa o traga. Cel putin asta e parearea mea.

@and_alx eu am folosit o sticla de 250ml de ..frutyfresh parca , la care i-am taiat fundu si in capac i-am adaptat un furtun. Bine ...ca nu prea o folosesc este altceva. In cel mai rau caz poti merge sa iti cumperi un aspirator substrat de genul asta si ai rezolvat-o.

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Salutare, astazi am vazut un ancistrus(femela) la un pet-shop din oras si doream sa stiu daca creste mai mult de cat arata(adica 8-10 cm). Am si optiunea de a cumpara un pui(dar avea cca.2 cm) dar ma gandesc ca o sa-mi creasca "mustati"(la propriu chiar port de vreo 20 de ani). Ce ziceti sa cumpar pe"doamna" sau pe "pusti" tinand cont ca am nevoie de un mancator de alge, "curatior" de geamuri si alte chestii pe care le face un ancistrus adult.
In alta ordine de idei astazi am mai pus o pastila de "bactozym" in filtru sa grabesc ciclarea iar la un moment dat am atins vallisneria(cred ca acesta este numele plantei din pozele din urma cu frunza maron) si efectiv a cazut(s-a rupt) ca si o frunza uscata. Inrebare este vorba de o alga sau cumva planta nu s-a"prins".
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu creste mai mult de 10-12 cm , asa ca o poti lua daca iti place. Numai sa nu fie plecostomus , ca seamana .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

and_alx wrote:la un moment dat am atins vallisneria(cred ca acesta este numele plantei din pozele din urma cu frunza maron) si efectiv a cazut(s-a rupt) ca si o frunza uscata. Inrebare este vorba de o alga sau cumva planta nu s-a"prins".

Mai degraba cred ca planta are o problema. De fapt doar acele frunze maronii, ca parca nu sunt toate asa. Cred ca sunt rupte, de undeva din substrat. Cel mai bine ar fi sa le tai pe toate cele cu probleme si sa lasi doar ce este verde.
Si...mustata, cat e mustata?

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: