Message |
|
Buna seara! Intrebare: maine cand schimb apa(a treia oara-la o saptamana 10%) este bine sa clatesc filtrul fara sa-l storc in apa pe care am scos-o?. Mentionez ca la a doua schimbare am facut chestia asta.
Ce sa-i faci, asa este cand esti mic, nu stii nimic... 
|
 |
|
Si mie mi-ar fi venit greu sa ajung de la Focsani la Brasov dar a fost o colega care a fost in perioada aia la brasov si la care am apelat. Brasov sau Bucuresti, nu conteaza pentru mine pretul a fost foarte bun deoarece acelasi acvariu era al un pet-shop din Focsani cam cu 150 ron mai scump.
Oricum succes.
|
 |
|
Salut, in postura ta ma aflam sieu acum cca. o luna in urma. Am ales sa cumpar un acvariu(de fapt kit complet) de la Hornbach(Brasov) la pretul de 200 RON. Acvariul este "Aquastar 60" produs de Eheim(Germania). Eu sunt multumit de el.
Acum alegere(cumpararea) acvariului nu ar fi o chestie prea dificila pe linga ce va urma. Dar sa stii ca merita.
Daca ai timp poti citi si aici ce sfaturi am primit de stimatii colegi:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9615.page
|
 |
|
Salutare!
Astazi s-a facut trei saptamani de cand avem acvariu. Ma gandesc ca schimbul(saptamanal-10%) de apa care trebuia sa-l fac zilele astea sa-l sar si sa schimb apa cand se implinesc doua saptamani(20%). Este vre-o problema?  Apoi ar mai fi o chestie calendaristic joia viitoare se implinesc patru saptamani si le cam venise vremea la uiltimii pesti:guppy, moly si platy, dar luni este Sf.Andrei si ma gandeam sa-i mai fac un cadou cu prilejul zilei onomastice baiatului meu si anume sa cumpar luni 3 pesti(nu stiu de care o sa gasesc la pet-shop) iar restul de 6 sa-i cumpar de joia viitoare in colo. Astept cu nerabdare parerile voastre. 
|
 |
|
Merci Alber, cred ca am priceput ce mi-ai spus.
|
 |
|
Ok deci am plante multe, totul bine, pesti 6 cory, un ancistrus si o sa vina 3 moly, 3 guppy si 3 platy. Ce se va intimpla cu mizeria facuta de pesti/ Cum procedez, se descompune singura, pentru ca de aspirat nu o sa pot, sau o sa transform acvariul intr-o hazna?
|
 |
|
ReBella, explica-mi te rog! Adica cum bine plantate(adica care nu pot fi trase cu aspiratorul din substrat(adica cu radacini prinse bine in pamant) si care sunt pestii care fac mai putina mizerii. Intre ei se afla cumva si pestii care mi i-ai sugerat tu mai pe la inceput?
|
 |
|
Dragilor eu o sa-i mai las un pic pe acestia sa vad ce este de capul lor. Apoi daca ma supara:
In alta ordine de idei: in urma unei donatii(sper ca nu se supara ca nu o sa-i spun numele-nu am acordul lui) am umplut acvariul de plante. Eu in aproape trei saptamani nu am aspirat prin "casa"(am schimbat apa, adunat frunze raslete, etc). Problema este aspiratorul, eu la acvariu nu am posibilitatea de a folosi o chestie care sa foloseasca "caderea", deoarece acvariul este pe podea. Am primit pe parcurs doua propuneri de genul sticla cu un furtun in dop sau o seringa cu furtun in cap; pe net eu am vazut aspiratoare(electrice) care costa multi bani si care trag cam tot(riscant acum cu atatea plante). Ce sa fac, cum sa procedez? Merg acele improvizatii(a nu se supara cei care mi-au dat sfaturile respective)?
|
 |
|
Am auzit ca unii melci mananca alge, asa ca sa manance alge(sper sa nu prea am) si sa fie frumosi, dar nu prea multi. 
|
 |
|
Ce melci sunt atunci recomandati pentru un acvariu? 
|
 |
|
Salutare!
Am pus doua frunze de salata sambata si cred ca mi-au mancat-o niste melci mici si maron, in loc sa o manance ancistrusul. Acum problema ancistrusului cu mancarea sper sa o rezolv intr-un fel. Ce fac cu melcii. nu sunt pomaceea sa faca un lucru bun. vad ca s-au inmultit cam repede si nici nu stiu de unde au ajuns in acvariu(probabil lipiti de vre-o planta). ce fac cu ei sunt daunatori sau nu acvariului, trebuiesc exterminati  sau pastrati pentru ca nu fac rau nimanui.
|
 |
|
Multumesc pentru urari. 
|
 |
|
Ce chestie a fost in seara asta sa explic cumnatei mele cum merge treaba cu acvariul, ciclatul, sanitarii s.a.m.d.
Si cum explica baiatul meu la verisoarele lui cum sta "uratenia" aia tot timpul lipita de filtru.
O seara buna tuturor.
P.S. Si maine sa-mi traiasca baiatul face 6 ani. 
|
 |
|
Va multumesc, sper sa fie bine. Eu ma speriasem credeam ca am facut ceva gresit si sincer imi parea rau pentru peste in sine nu pentru bani care i-am dat pe el.
|
 |
|
Nu prea are Radu, probabil de aceea se ascunde sub filtru. Acvariu fiind la inceput nu beneficiaza de acest acest accesoriu. In curand va exista si o buturuga ceva de lemn in acvariu. este posibil sa manance totusi mancarea care o pun in acvariu petru cory paleatus si anume fulgi.
Multam pentru sfat.
|
 |
|
Buna ziua!
Am si eu o problema cu doamna ancistrus. De cand am cumparat-o(cca.5 zile) sta numai ascunsa dupa incalzitor, sub filtru etc. A era sa uit si cu botul lipit de geam sau filtru. Ce probleme sa aiba? Poate fi vorba de adaptare, asa este specia, este posibil sa sufere de ceva?
Alta chestie: astazi am spalat doua frunze de salata si le-am dat bagat in acvariu (nu plutesc ca sunt tinute de o chestie pe fundul acvariului) iar doamna nu s-a atins de ele.
Ce fac cu acest peste? 
|
 |
|
Salve domnilor! Astazi am facut 2 saptamani si incepe sa-mi placa. Primul lucru depre care vreau sa vorbesc este schimbatul apei. Am schimbat cam 10% din apa, am clati burete filtrului in apa scoasa, fara sa-l stor, am adunat resturile de plante, tratament aqua safe&easy balance si cam atat. Nu am apucat sa aspir, pentru ca nu am avut timp sa fac improvizatia care am vazut-o pe forum cu seringa sau cu sticla, iar ce am gasit ieri la un pet-shop era un aspirator care solicita diferenta de nivel(cadere) care la mine este foarte mica(4cm=grosimea polistirenului pe care se afla acvariul asezat). Razuitor(din acela cu magnet) am vazut unul dar era cam mare. Substratul inca nu pare sa fie prea murdar de la kk de peste, iar eu sper ca pina saptamina viitoare sa rezolv aceasta problema.
Cu stima!
|
 |
|
Am cautat si am gasit "chestia" cu 24 pagini, am si citit un pic. Acum inteleg ca raspunzi cu aceeasi moneda. Probabil la batrinete o sa-mi permit si eu sa ajut cu sfaturi un incepator. Asa ca mai vorbim cel putin pana la Sfantul Andrei cand este ziua onomastica a baiatului meu(ziua de nastere va fi pe 23.11.), cu toate ca eu sper sa discutam mult si bine pe acest forum.
|
 |
|
Ok, am inteles cu verdeturile. Joi ma pregatesc da mai schimb a doua oara 10% din apa si as vrea sa stiu ce sa fac. Ma gandesc ca avand apa un pic cam tulbure sa schimb de exemplu 20%, sa curat peretii si sa aspir intr-un fel pe "jos". In legatura cu filtrul(in care fie spus am deja doua pastile de bactozym puse) sa-l spal si pe el acum? daca da am inteles ca se clateste tot in apa din acvariu dar nu se stoarce pentru a nu deranja bacteriile. Apa de robinet va sta 24 h la "linistit". Voi pune in continuare acele produse tetra(aqua safe si easy balance). Sper sa procedez bine.
P.S.Dorinta de a face totul cum trebuie(cu toate ca am facut destule greseli pana acum) ma obliga sa va "stresez" in continuare stimatilor. Sper ca dupa ce voi termina cu ciclatul acvariului si introducerea ultimilor pesti sa inchei acest subiect care poate pe unii v-au plictisit. Apoi o sa trec pe la "despre noi" si probabil ma voi intoarce cu alte subiecte pe la "incepatori" ca eu consider ca multa vreme de acum in colo in acea zona imi este locul.
|
 |
|
Astazi am luat ancistrusul, la magazin mi-au spus ca este ancistrus si este femela. Poza nu pot momentan sa pun pentru ca de cand am luat-o sta ascunsa. La ora 14 cand am adus-o s-a dus imediat in spatele incalzitorului, iar acum se afla lipita de filtru. Intrebare: in afara de fulgi(tetra sau jbl astea sunt sortimentele pe care le am in casa) cu ce o mai pot servi pe "doamna", avand in vedere ca pe moment nu stiu unde sa gasesc alt tip de mancare? Am auzit de salata, varza, dovleac sau castravete(toate oparite).
|
 |
|