[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: and_alx
Forum Index » Profile for and_alx » Messages posted by and_alx
Poze cu acvariul dupa ce am mai pus cateva plante:
Multumesc Fishyman.
P.S. Nu stiam ca lumea acvaristilor este asa de civilizata.
Alber multumesc de incurajari. Si sa stii ca am inteles cu e cu scalarii si chiar cu discusi legat de volumul de apa si mai ales de cat sunt de pretentiosi(discusi). oricum spunea ca pe cei m ai mari ar cere cam 250 RON. Poate vreodata voi vedea si eu un asemenea peste intr-un viitor acvariu al meu sau al fiului meu.
In rest sa auzim numai de bine.
Sunt un pic dezamagit. In micul meu orasel nu prea gasesc pesti de cumparat pentru acvariu. Exista 4 pet-shopuri dar nu prea ma dau pe spate ca si pesti pentru un incepator. Adica ma asteptam sa gasesc mai multi guppy, sanitari, moly etc, predomina scalari. Un tip care sta foarte aproape de mine are vreo 10 acvarii pare cel mai tare, are pesti frumosi, dar nu are configuratia pe care o doresc eu(moly, platy, guppy+sanitarii). Probabil o sa cumpara pe rand pestii. Tipul are pesti foarte misto si discusi din aceia mari, dar parca stau in dubii. Probabil o sa eu stiu dupa sanitarii, ce gasesc pe la el(moly sau platy), apoi o sa mai caut probabil si cand merg la Galati(apropo ReBella unde gasesc magazine cu pesti pentru acvariu in Galati?). Acum ma gandesc ca poate acvariul poate duce si alta configuratie, dar despre asta o sa mai discutam. De la pet-shop-ul de langa mine am mai luat cateva plante(probabil poze maine). Totusi incerc sa fiu optimist pentru ca baiatul meu merita un acvariu frumos(pesti+plante).
Salutare, la ce dimensiuni ajunge acest "stripped catfish" si daca este un sanitar pretentios?
Pastila aceea era sub forma de capsula(Bactozyn parca de la Tetra), mi s-a recomandat sa o pun in filtru, eu am dessfacut-o si am pus praful respectiv in filtru, dar acum ma gandesc ca ar fi mai comod a doua pastila(am inteles ca a ar avea legatura cu bacteriile care se formeaza in general in filtru) sa desfac capsula si sa varsa praful in apa. Am inteles cu testarea apei. Oricum de maine incep sa caut sanitarii pe la pet-shopuri ca de joi sa-i pot pune in acvariu.
Am inteles ca nu ar fi rau sa mai pun o pastila in filtru, dar am o intrebare pot sa o desfac si sa o pun in capac? Apoi ce analize pot face apei inainte sa bag primii pesti in ea. Am inteles ca sunt niste seturi de analize pentru apa.
Am citit si cred ca asta este explicatia cu apa tulbure"1.acvariul este nou – bacteriile din acvariu nu au colonizat inca filtrul, daca este asa aveti rabdare o saptamana, in care timp introduceti o cantitate mica de hrana de pesti sub forma de fulgi in asa fel incat sa fie aspirata de filtru. Acest lucru favorizeaza migratia bacteriilor inspre filtru, unde se vor stabili si inmulti." Oricum apa este parca mai limpede astazi. Eu de doua ori pe zi pun mancare, lumina 6 ore, si o sa mai pun si o pastila in filtru.
In legatura cu pietrisul, am inteles ca are granulatia prea mare, iar altcineva mi-a spus ca pare cam putin. Ma gandesc sa nu stau sa-l schimb chiar acum la inceput, ci sa completez cu o punga de 2.5 kg ci pietris de 1-2 mm(sa-l pun peste asta) credeti ca este bine, sau sa mai raman un timp cu acesta mare sa-mi fac"mana" cum mi-a zis cineva, ori sa-l scot sa-l schimb.
Cu stima!

Am citit ciclul azotului, dar nu retinusem ca apa se va tulbura. Daca apa va reveni la claritetea care a avut-o cand am facut pozele este bine. Deci filtrul nu va fi oprit niciodata inteleg.
Multumesc.
Intrebare: apa este un pic cam tulbure, acel filtru(pompa) trebuie sa mearga incontinuu? Este posibil ca aceasta sa fie cauzata de plante sau altceva? Este cumva o anumita reactie chimica care se produce si de care ar trebui sa stiu(reactie care sa tulbure apa)?
Am inteles, probabil ca o sa-l schimb(pietrisul). O sa caut si plantele recomandate.
Merci si sa auzim de bine.
Ma uitam pe forum si am vazut acvariul de 550 L a lui Lofty. Superrrrrrrr. Vazand aceasta "piesa" cred ca unele acvarii sunt splendide si fara vegetatii. Dar asta asa un pic pe linga subiect.
Cand voi mai face cate ceva va voi consulta.
Si mai adaug ceva: am vazut si acvariul lui Mosu(MISTO).
Merci ReBella!
Si inca una:
Pozele cu planta:
Acvariul initial, era gandit mai mic(si ar fi stat in camera baiatului pe birou), apoi in urma discutiilor cu stimatii domni de pe forum am ajuns la 54 L si am fost nevoit sa-i caut alt loc. Acest loc este la mandarda unde am un hol mare de 7*2.5 m si care comunica(nu este usa intre ele) si cu camera unde mi-ma amenajat eu biroul. Cred ca intr-un timp relativ scurt, o sa-i cumpar si un suport special care am vazut ca se duce cam la 150-200 ron.
Referitor la pietris am luat pietris pt acvariu(asa scria pe punga) 2 pungi la 2.5 kg. Daca voi considerati ca mai trebuie o sa mai cumpar o punga. Granumatia scrisa pe punga era de 3-5 mm.
In legatura cu plantele am de gand sa mai cumpar, chiar si inca ceva de decor(exemplu o buturuga). Totusi avand in vedere ca acvariul nu are decat o zi sper ca am circumstante atenuate. Si daca tot discutram de plante pe acelea lungi din spate le-am plantat eu cum am stiu, dar cea din fata am pus-o eu in substrat(avea niste mustati) dar a iesit de acolo, cumva aceasta planta traieste fara a fi pusa in substrat?
In rest numai de bine.
Si inca trei :
Am facut cateva poze:
Merci de sfat, si daca ai vazut sunt un elev ascultator, toti pasii pe care i-am facut au fost in urma sfaturilor primite de la cei de pe forum(carora le multumesc). Promit ca o sa fiu ascultator si de acum in colo.
Am inteles, oricum e mai bine pe forum, decat pe televizor(dinamo-gala=0-3, anderlecht-poli=2-1).Sa vedem ce o iesi cel mai mult ma intereseaza pe moment ce se intimpla cu plantele(mai ales ca o saptamana nu va fi niciun peste). Banuiesc ca daca nu se prind in solul respectiv, vor putrezi, si atunci o sa-mi dau seama si o sa le scot. ma uitam astazi la un pet-shop, avea o "buruiana" mica intr-un ghice si costa vreo 40 de ron, adica mi se pare extraordianr de mult, eu am platit 130 ron pe o magnolie pe care am plantat-o in curte si pe "chestia aia sa dau 40 ron. Am intels cu timpul de iluminat o sa las 7 ore medie intre Radu.U si Alber.

Forum Index » Profile for and_alx » Messages posted by and_alx
Go to: