Message |
|
Salutare, astazi am primit neoanele(2xosram 865) si am o scurta intrebare: cat timp sa functioneze pe zi? Mentionez ca folosesc si ferropol simplu + ferropol 24, co2 ferplast easy kit(acvariul acum este destul de bine plantat). Intreb deoarece socotesc ca poate sunt diferente intre neoanele de 7** si cele de 8**. Astazi am facut si primele teste in acvariu, rezultatele fiind: ph=7.6, kh=6, gh>14, NO2=0 si NO3=25. Din ce ce inteleg eu sunt rezultate OK. De cateva zile acvariul are si o masa(comoda sau stativ) un pic mai mare facuta(m-am gandit ca poate sar la un acvariu mai mare-masa are 100*50), am primit prin donatie si ceva plante asa ca totul merge spre bine.
|
 |
|
Corect, dar asta a fost alegerea la acest moment. Trebuie da vad ce fac cu balastul(droserul) pentru ca am optat pe alimentare separata fata de neonul original.Sper sa gasesc o solutie.Merci de parere.
|
 |
|
Salutare.
A trecut o saptamana de cand fertilizez cu JBL(ferropol si ferropol24) si aditie de CO2(ferplast kit CO2 energy classic-initial am optat pentru el, apoi am zis ca o sa cumpar ceva cu butelie, dar din lipsa de bani am renuntat si am revenit la prima optiune).
Astazi am reusit sa mai pun un neon(o lampa cu totul) dar apare problema urmatoare: datorita configuratiei capacului am prins lampa ceva mai jos fata de neonul vechi si cam da in apa; am mai redus volumul de apa, dar pierderea este substantiala. Ma gandesc sa mai pun putina apa dar nu stiu cam la ce distanta fata de neon sa ma opresc  . Un centimetru ar insemna cam 2 litri, asa ca la mine inseamna avand in vedere ca din 30 cm(h) am pierdut cam 3 cu pietrisul+substratul si cca.4-5 cu noul neon(sper sa reusesc sa sa-i schimb pozitia). Deci cat de aproape ar trebui sa fe afle neonul de luciul apei?
P.S.Stiu ca plante sanatoase pot avea daca folosesc fertilizant+CO2+lumina, dar cunosc ca trebuie si apa pentru pesti.
|
 |
|
E de ras. Sincer si eu am ras, dar m-am gandit apoi ca nu toata lumea a avut norocul(cum am avut eu) sa gaseasca un forum(nu neaparat acesta) de acvaristica. Sper sa nu-ti mai "dispara" pesti. Oricum de murit, vor mai muri, dar daca apelezi la sfaturile celor de aici care se pricep(nu este cazul meu) vei avea rezultate frumoase.
P.S. A fost frumosa "ODA PARTIDULUI", nu?
|
 |
|
Pentru Alber si Alex.B- acesta este tipul de neon la care va referiti: http://marbotrade.bizoo.ro/vanzare/211944/Neon-Osram-L-15-W--865--T8-soclu-G13? Exista vreo diferenta intre cel de mai sus si acesta: http://www.nevertebrate.ro/product_info.php?products_id=437? Vad ca pe ultimul il mai cheama si Lumilux. Se aseamana prin nume si lipsa stoc. La philips am gasit special pentru acvarii 2 modele: aquarelle SLV si 1PP, dar si un model master TL-D super 80 15W/830( http://iluminat-special.ro/product_info.php?cPath=1_288&info=p890_MASTER-TL-D-Super-80-15W-830-1SL.html). La ultimul site se afla si cele 2 pentru acvarii. Intrebarea finala: ce sa cumpar?
|
 |
|
Bun, sa zicem ca fac bomba. Tot trebuie sa achizitionez valva antiretur, numarator de bule, etc. Asa ca trebuiesc bani si pentru astea. Mie mi se pare mai sigura chestia de la Feraplast. Si cred ca momentan achizitia unui set complet de CO2(cu butelie si restul) consider ca este o investitie cam mare avand in vedere ca acvariu m-a costat numai 200 ron(acvariu de 54 L). Asta ca intr-un cantec ce se afla pe piata in care unii merg cu masini mai scumpe decat casa in care stau.
|
 |
|
Salutare, ce spuneti in loc sa confectionez eu o "bomba" si sa cumpar toate accesoriile, nu ar fi mai indicat acest produs: "Ferplast KIT CO2 ENERGY CLASSIC FERPLAST"( http://www.ferplast.com/kit_co2_energy_ita.php) la un pret de cca.150 Ron, urmand ca eu sa cumpar cand este nevoie ingredientele pentru CO2 facute de ei sau sa fac cu clasica drojdie+zahar+apa. M-am gandit ca ar prezenta o siguranta mai mare pentru mine. Cunosteti cumva alte variante? Este o alegere buna?
|
 |
|
Cred ca lingurita este cea mai buna alegere. Am asa ceva de la medicamentele lui fecior'miu. Eu am fost de vina ca de obicei sunt mai grijuliu cu mancarea care le-o dau. Oricum primesc papa o singura datape zi, dar cu doua zile in urma a fost exagerat de multa. Oricum pesti vad ca nu au nimic, nu vad semne de gris. O sa-i mai urmaresc. 
|
 |
|
Ce trebuie sa observ, ce simptome?
|
 |
|
Am schimbat cam 20-25% din apa, dar citind in fuga nu am observat chestia cu incalzitul apei. Asa ca un dus rece au primit pestii mei. Sper sa faca fata pestii acestui "cod portocaliu".
|
 |
|
Salutare, am inteles ca aceasta sectiune se cheama coltul incepatorului,unde posteaza incepatorii lucruri stupide si nu ne suparam pe ei, dar ce te faci cand se supara pestii pe ei? Astazi am gasit un guppy mort, pe fundul acvariului.  Apa este albicioasa, super infecta, miroase urat, cred datorita faptului ca ieri ca sa nu pun mana pe mancare(ma grabeam tare si nu mai doream sa ma spal dupa hranirea pestilor) am turnat cu o cutie unde tin mancarea si am scapat cam multa. Rezultatul s-a vazut astazi. Acum am pus cam 15-20% apa ca sa schimb maine. Ce altceva mai pot face?  Si ma vaitam un pic mai devreme ca am probleme numai cu plantele, cand colo... Ce sa fac? A murit pestisorul de la prea multa hrana? Apa s-a"stricat" din aceeasi cauza?
|
 |
|
La partea de filozofie stau mai prost, dar eu zic ca am cam inteles.
|
 |
|
Nu o sa ma dau batut, asta o fac, 2 tuburi + ferropol. Tipul de la pet-shop-ul de unde am luat pestii a dat de inteles o data ca o o sa ma ajute cu ceva CO2(bomna), sa vedem ce zice. Saptamana viitoare demarez. Multumesc pentru sfaturi si incurajari. Oricum nu ma asteptam sa am probleme cu plantele ci cu pestii. Dar probabil ca ciclarea a decurs ok. Ce sa fac daca-s incepator. 
|
 |
|
Bine si ce fac daca capacul meu permite numai 1 NEON? O sa vina si CO2-ul, dar imi-este frica de improvizatii(ma scalpeaza sotia, daca fac daune prin casa). Alber mai sus recomanda Ferropol si Ferropol 24. Oricum pentru un incepator trebuie rabdare. Eu am pus ceva de Tetra(gargara)asa ca sper ca JBL o sa fie un pas in fata. Probabil ca Dupla sau alte branduri mai "tapene" vor veni cu timpul.
|
 |
|
Am de gand sa dau comnda pentru fertilizanti de la JBL(in Focsani nu prea gasesc) si m-am gandit in prima faza sa schimb tutbul de neon cu unul mai bun(pe moment nu am nici timp, nici chef sa fac improvizatie-asa ca o sa raman cu un singur neon). Deci ce tip sa fie? Alber a spus Philips 830 , 865 sau Osram. Ce sa aleg? Oricum cam pierd timpul vad si plantele o duc din ce in ce mai rau .  Ramane sa vad ce fac cu CO2-ul.
|
 |
|
Ok, am inteles.
Problema ar fi ca nu as dori improvizatii referitoare la iliminare, deci ce neon sa pun in locul celui venit la pachet cu acvariul? Apoi refeferitor la fertilizare ce produse sa folosesc? Am inteles ca ar fi indicat Ferropol de la JBL. Merge singur sau ar trebui combinat cu altceva? Cu CO2 stau si ma gandesc daca este indicat sa cumpar o scula sau sa merg pe improvizatii(gelatina)? Totusi ma gandesc ca este cam mare investitia(CO2-nu artizanal ci de magazin) la momentul asta. Ce mai ziceti este necesar sa schimb sau sa completez substratul?
In rest sa auzim numai de bine!
|
 |
|
Temperatura 25 C; lumina 1 neon venit cu acvariul; fertilizare(tetra) apa de ploaie cum zice Alber. CO2 - nimic. Punctele verzi se desprin usor, deci am GDA( nu stiu ce inseamna, o sa caut pe net). Ma gandesc pe langa petris daca nu ar fi nevoie sa schimb si substratul(am tot de la Tetra). Acum parca pestii se afla in Sahara, iar in urma cu doua luni se aflau in jungla amazoniana-asa este de mare diferenta la plante. O sa vad ce fac, sper cu ajutorul vostru sa o scot la capat. 
|
 |
|
Salutare, am o mare problema  . Am pierdut cam 3/4 din plante si nu stiu de ce. Va spuneam ca gaseam cate o planta plutind si o bagam la loc, dar au fost mai multe chestii, si anume: gaseam frunze de la anumite plante aratand de parca erau mancate de omizi, apoi gaseam frunze din plante plutind pe apa ca si cum ar fi fost rupte de catre cineva, astazi am vazut si cateva puncte verzi pe geam(cred ca sunt alge). Ce ma fac? Am citit ca viviparii mai mananca si frunze, ca pot fi melci sau viermi care fac acelasi lucru. O fi vreo boala? Fertilizare nu le-am "servit" decat ceva de la Tetra. Pestii nu au mai avut probleme, dar ce ar putea fi de pierd plantele? O fi ancistrusul de vina, cand mai da o tura prin acvariu(cu toate ca eu nu l-am vazut niciodata dezlipindu-se de geam)? Ajutor!!! 
|
 |
|
Corect ce spune Axl07, am si eu un cory julii pe langa cei 4 cory paleatus si pot spune ca julii este mult mai jucaus decat paleatus dar si mai frumos. Deci poti merge pe julii. Eu, de exemplu, mai am si un ancistrus care sta toata ziua lipit de sticla acvariului si in plus mai face si "ravagii" prin acvariu. Restul de pesti: 3 molly, 3 guppy si 3 platy(asta daca crezi ca o sa-ti placa viviparii).
P.S.Acvariul meu este de 54L.
|
 |
|
Cu otet, nu? Iar despre ajutor sa stii ca am tot solicitat(ca sa fie totul cat de cat bine), se vede in numarul de pagini pe care l-am generat cu "Cadou pentru fiul meu". Multumesc inca o data.
|
 |
|