[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: and_alx
Forum Index » Profile for and_alx » Messages posted by and_alx
Merci Dolly probabil ramane varianta pietrisului, deoarece la cele cca.15 fire de diverse plante pe care le am acum mai am de gand sa mai adaug. Apoi ma uit cum cei doi melci ai mei(pomaceea) se cam catara si ei pe plante. Iar despre 1m+2f am gresit eu(ce sa-i faci, incepator), ai perfecta dreptate.
La multi ani! Am intrat in noul an un pic mai bucuros, se pare ca am scapat de problemele pe care le-am avut cu paleatus(nu au mai murit). Am mai cumparat o femela de platy(acum am 2f+1m - era bine invers dar asta am gasit)si un corydoras julli(mascul-foarte frumos). La pet-shop mai era un paleatus frumos dar nu am reusit sa-l prinda(era intr-un acvariu mare si m-am cam grabit). Ce probleme pot aparea de compatibilitate intre julli si paletus? Este bine ca un mascul de platy sa stea intre doua "doame"(una este cam mare ca dimensiuni fata de el)?
Apoi si nu in ultimul rand cred ca o sa mai pun ceva pietris(la un moment dat cineva pe forum mi-a spus ca ar fi cam putin) deoarece eu cred ca plantele care le mai gasesc plutind sunt prea putin prinse in sol, iar cand trece seara(noaptea) ancistrusul meu(asta banuiesc ca se intimpla) printre ele le cam smulge din substrat. Credeti ca poate fi si alta cauza de gasesc aproape zilnic cate o planta plutind?
Eu va spun inca o data "La multi ani" si acvarii sanatoase.
Merci Glasforex, o sa incerc.
Salutare,
Primul lucru pe care vreau sa-l transmit catre tara este ca nu mi-a mai murit nici un corry. De trei zile schimb cca.10% din apa si totul pare sa fie ok. probabil o sa mai schimb si maine si sambata.
A doua chestie, pe care probabil ar fi trebuit sa o postez in alta parte, este ca al meu ancistrus cred ca are probleme cu capul. O fi el(de fapt este o ea) un peste care prefera sa stea ascuns, retras, etc. dar sa nu se miste el din coltul ala in care s-a asezat de cca.2-3 saptamani nu am crezut ca o sa se intample. Ce sa-i fac ca sa duca o viata normala? De exemplu i-am facut barlog(nuca de cocos), am pus o frunzaa de salata pe care mi-au mancat-o melcii in acvariu pun si 1-2 pastile care contin si spirulina ca sa aiba si el ce manca. Si sta cu botul lipit si respira atat.
Pe rand:
Fishyman acvariul este destul de bogat in plante, apoi exista si o nuca de cocos, cat despre stres poate a fost la inceput, dar acum la cca. o luna si junmatate nu mai este cazul sa poti spune ca familia sta numai cu ochii in acvariu. Cat despre mancare dau numai eu, noi in familie fiind plecati intre orele 8 si 17.
ReBella spre rusinea mea recunosc ca nu am facut nici un test la apa pana acum. Cat despre ciclare, a fost facuta spun eu conform indicatiilor primite(1 saptamana gol, apoi la 1 saptamana cory+ancistrus si in final viviparii-apa schimbata 10% saptamanal, 2 pastile de bactozym la intervale de timp diferite, chestii de "dres" apa de la Tetra, plante destule)
Alber as vrea sa am timp sa fac acest lucru, dar nu stiu, in fine o sa incerc cu 10% cam timp de 5-7 zile.
In final tin sa va multumesc si sper sa se fi terminat cu problemele.
Va rog!
Salutare, astazi un alt cory mort. La mancare am uitat sa omit niste pastilute care contin si spirulina(Tetra). Acesta nu parea sa mai fie umglat la burta si punct rosu pe abdomen, dar parea sa aiba ceva ca o lovitura in jurul botului. Eu ma gandesc ca nu cumva ancistrusul(care nu se mai deslipeste de acvariu) sa-i fi atacat in momentul cand am dat doua pastile de spirulina in dreptul lui. Este singurul peste din acvariu care ar putea sa atace cory, dupa parerea mea. Nu vad cum ar reusi guppy, molly sau platy sa atace asa tare un peste. Daca acvariul ar avea ceva de ce au cazut cory si nu alti pesti care sunt mai putini rezistenti. Mai observ ceva de un timp in coace si anume ca gasesc mai des decat de obicei frunze de plante plutind pe deasupra acvariului ca si cum in acest acvariu s-ar fi dat lupte intense.
In concluzie ce ma fac. Va rog ajutati-ma.
O data pe zi, cam cat poti lua in doua degete de doua ori.
Avea cca.4-5 cm. Bun de batrinete, dar burta umflata si punctul rosu(sange) ce reprezentau?
Buna seara,
Probleme in acvariul nostru. In seara asta am gasit unul dintre cory mort. Acum o sa pun cateva poze pentru a primi un raspuns referitor la cauza mortii. daca nu se vede prea bine in poze o scurta descriere ar fi: burta umflata si un punct rosu pe abdomen. Va rog ajutati-ma. Ma gandesc sa nu fie vre-o boala sau alimentatie in exces(larve tintari-uscate, plus hrana fulgi un tip de la tetra mai mare si un tip JBL mai tocata). Ma gandesc sa fi fost ranit de un alt peste sau sa se fi ranit in pietrisul un pic cam mare dupa spusele unora(3-5 mm). Oricum sunt tristi toti cei din casa.
Merci Alber!
Salutare!
Numele meu este Petrica Marin, 38 ani, Focsani, acvarist foarte incepator. Dupa cum s-a vazut in"Cadou pentru fiul meu" acvariul a aparut ca o alternativa la caini, pisici, papagali, hamsteri, etc. deoarece la vremea respectiva am considerat ca este cel mai bun cadou pentru Andrei-Alexandru(baiatul nostru). Acum dupa cca. o luna consider ca este alegerea cea mai buna(sunt mai multe motive pe care probabil o sa expun mai tarziu).
Acvariul este un Eheim Aquastrar de 54 l echipat ce filtru intern, incalzitor, termometru si capac cu un neon(asa a venit kit-ul). Am substrat de la Tetra(asta am gasit) si nisp/pietris un pic cam mare(3/5 mm). In acvariu se mai afla o nuca de cocos si o piatra cumparata(cu doua gauri in ea si vopsita). Acvariul sper ca a avut o ciclare aproximativ corespunzatoare.
Plante sunt destule, dar spre rusinea mea nu prea le stiu numele(vor veni si poze). O parte din plante cumparate, cealalta primita in urma unei donatii.
Pestii care populeaza acvariul sunt urmatorii: 6 cory paleatus, 1 ancistrus, 3 guppy, 3 platy si 2 molly(va mai sosi si o a doua femela). Aceasta "configuratie a fost recomandata de catre Rebella.
Ce sa va spun, eu unul sunt multumit pana acum, nu mi-a murit vre-un peste sau alte probleme mai mari. Cu timpul sper sa vina si un suport(masa) pentru acvariu, sa pot sa dau ceva CO2, sa schimb lumina, sa fac o fertilizare mai buna(pana acum nu am pus decat ceva de la Tetra) si per total sa am un acvariu cu pesti si plante sanatoase.
Promit ca in scurt timp sa vina si poze mai recente.
Cu scuzele de rigoare datorate faptului ca mai intai trebuia sa vin aici sa ma prezint si nu sa postez la "Coltul incepatorului" va transmit salutari si multumesc celor care m-au ajutat(si ma vor mai ajuta) din cadrul forumului.
Cu stima,
P.Marin.
Klauss nu dispera. Eu de exemplu am facut foarte multe greseli, cu toate ca am tot intrebat pe forum. Si eu doream sa iasa totul bine pentru zilele(de nastere si de nume-la saptamana una de alta) baiatului meu, dar pana la urma am reusit sa-l fac sa inteleaga ca sunt niste pasi care trebuie urmati iar acum la aproape cinci saptamani rezultatele incep sa se vada. Eu iti doresc succes si sa stii ca toti gresim.
Buna seara!
Marfa noua: doua femele molly si un mascul platy. Atat am gasit la pet-shop-ul de unde am mai cumparat si sanitarii. Maine a spus domnul de acolo ca este posibil sa-mi aduca un mascul molly. Cele doua femele platy vor veni in curand.
O chesstie am observat la masculii guppy ca au devenit un pic agresivi cu masculul platy. Ma gandesc ca aceasta se intampla poate datorita faptului ca masculii guppy au simtit intrusi pe teritoriul lor. Eu sper ca se vor calma. In zilele urmatoare sper sa am "configuratia" completa. Incepe sa arate bine acvariul nostru.
malynutza wrote:Am mai cumparat si 2 pesti mancatori de alge (Ancistrus), care muncesc neincetat si par tare multumiti de viata lor.

Salut, ce inseamna la tine muncesc enorm? Mananca alge? Adica ai alge? La mine de cand am cumparat(cca.3 saptamani) ancistrusul(felema) sta numai cu botul lipit de geam, filtru etc. Unde se lipeste mai da si din coada sa-si faca loc si excaveaza tot din zona. Ieri am fiert o nuca de cocos si am ascuns-o mai in colt pentru a avea loc de refugiu dar nici vorba sa stea ascunsa in ea, tot cu botu pe geam. Ca sa nu mai spun ca pentru aceasta nuca de cocos am repozitionat toate plantele aseara de la 12 la 1 noaptea.
Salut, am o problema cu cateva fire de Blyxa japonica(primite prin donatie) pe care le gasesc tot timpul iesite din substrat. Ele sunt cca.10 tufe si in fiecare zi aproape gasesc cate una plutind. Solutie este sa o bag la loc dar m-am cam saturat. Acum explicatii pot fi mai multe, eu m-am gandit ca ancistrusul meu este cam naravas si da peste ele sau sa fie prea putin substrat si sa nu aiba in ce sa prinda radacini(eu am pus o galetusa de Tetra-pentru acvarii de 50-6s0 L). Este posibil ca planta sa fie mai pretentioasa la prins si sa mai dureze un pic(donatia este primita de cca. o saptamana) pana se fixeaza ea in substrat. Mentionez ca celelalte plante nu patesc chestia asta. Si alta chestie nu iese mereu aceiasi planta. Ce sa fac???
P.S. Aceste tufe chiar in plac si nu as vrea sa le pierd.
Am inteles, eu cu nuca de cocos ma descurc numai pe prajituri.
ReBella wrote:Da-i feliute de castravete sau dovlecel . Le prinzi cu o furculita in substrat . Va papa daca e sanatoasa . De asemenea pastile cu spirulina cum ti s-a zis , sau pastile speciale pentru ancistrusi sau pleco (de exemplu JBL Novo Pleco , Algae Wafers de la Ocean Nutrition , sunt si de la Hikari ...etc). Daca vrei sa fie chiar fericita ii pui o nuca de cocos curatata si fiarta putin ... Isi va face casuta in ea .

Salutare, pentru ReBella si nu numai cum fac ca nuca de cocos in care sa-si faca culcus "doamna" ancistrus sa nu pluteasca prin acvariu, ci sa stea acolo unde o voi aseza eu? Cumva se baga un pic de nisip(pietris) in ea sa o ancoreze acolo pe fund sau exista alta cale? Cum da "madame" din coada nu da afara din "casa" tot balastul?
Va cer aceasta parere deoarece ancistrul meu are doua domicilii unul sub filtru unde sta cuminte si unul sub incalzitor unde face ravagii dand din coada si "excaveaza" tot substratul din zona.
Multumesc!
Salve, astazi am schimbat 10% din apa, dar evenimentul zilei a fost cumpararea celor 3 guppy si celor 2 pomacea. Par sa se fi adaptat deja. Intr-un cuvant incepe sa arate a acvariu. Joi sau vineri voi cumpara si ultimii pesti 2+1 molly si 2+1 platy.
P.S. Baiatul meu este foarte incantat de pesti(nu numai de guppy ci si de cory care au inceput sa faca salturi la suprafata apei).
Toate cele bune din partea noastra.
Ok, am inteles.
Merci!

Forum Index » Profile for and_alx » Messages posted by and_alx
Go to: