[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu Luchian
Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Interesant concept, doar ca ar trebui sa fie foarte lung ca sa fie un efect bun, daca nu, cand privesti ar parea 'inghesuit'... si muchia de pe mijloc cam pare ciudata... posibil este... si este si usor... mai greu este un model ca cel de jos, mai greu fiindca trebuie slefuita bine de tot sticla la imabinare. Plus ca este mai convenabil asa (parere personala) fiindca este si mai voluminos ca unul triunghiular simplu, si in spate pot fi aduse cablurile.

Model acvariu de colt.
Am uitat sa mentionez, de fapt am mentionat, dar nah, la 05:30 dimineata era intuneric si de aceea era lumina stinsa, fiindca de obicei o aprind dupa ce se lumineaza si afara, dar acum eram prea curios sa vad care e situatia in acvariu.
Desigur ca nu, a fost aprinsa cu program normal, ca si pana acum.
Se face ludwigia cat de curand, alte plante rosii aici nu gasesc (bag mana-n foc ca nu sunt in sv... de vanzare cel putin)... mi-a zis un prieten din iasi ceva de un lotus, rosiatic, si patat parca, dar nu dispun de bani acum si la schimb nu cunosc pe nimeni.... astept oferte! pana una alta, jobul este oferit ludwigiei....
Va credeti smecheri ca aveti latimi mici, huh? Pai al meu are 27 cm... nah!

Si e asa de incomod, era facut pt a fi inclus intr-o piesa de mobilier de care am scapat ulterior, pe atunci nici nu stiam ce e aia 'guppy'... insa acum e asa de greu sa umbli cu ceva in el... daca faceam decor din polistiren avea vreo 20-25 cm... ... dar urmeaza unul de 45 cm latime, ceea ce va fi muuuult mai lejer, din multe puncte de vedere!

Long live 'latime mare' !!!!
radu_luchian wrote:... 2 fire de bacopa si 4 noi melci de substrat (primite prin posta, multumita lui )...

(primite prin posta, multumita lui sydney)
Cand am revenit dupa 10 zile in Mtii. Apuseni, am aprins lumina la acvariu la 05:30 si am dat peste o explozie de plante: pui la cryptocorine, muguri si lastari la ludwigia si hygrophyla (care erau inalte pana la nivelul apei), frunze noi si radacini pe buturuga la anubias, 2 fire de bacopa si 4 noi melci de substrat (primite prin posta, multumita lui ), pe langa pesti, care erau vioi si sanatosi... un pui de ancistrus are deja mustati si si-a proclamat drepturi asupra unei buturugi mici...

Plante:

- Anubias barteri
- Bacopa monieri
- Cladophora palla
- Cryptocorine purpurea
- Cryptocorine wendtii
- Egeria densa
- Hygrophila corymbosa
- Ludwigia repens
- Microsorium nimfea

Pesti:

- Ancistrus dolichopterus (1 mascul, doua femele, puiet 2 generatii)
- Macropodus operculis (1 macropod / peste paradis)
- Paracheirodon innesi (3 neoni)
- Trigogaster leeri (2 gurami perlati)
- Trigogaster trichopterus (2 gurami albastri cosby)

Moluste:

- Melanoides tuberculata (multi maron, aplatizati / maron deschis, patati cu negru, spiralati)
- Melanoides tuberculata (crem, dungi rosiatice intrerupte, spiralati, cochilie lunga)
- Pomacea bridgesi (6 de aprox. 1 cm iar mai multi sub 5 mm)

Aici se gasesc imagini actualizate.
Bine, eu ciclide nu am am, am gurami, macropodusi, betta, leeri... dar nu cred ca le strica o ocazionala gustare cu ceva rame mici (eventual tocate). Am sa incerc metoda cu folia... dar nu merge cu o placa de lemn (daca las folia asa, intra lumea la banuieli, o placa de lemn este mai subtila )
aqva wrote:... cu vivipari ->molly balon (poecilia latipinna), cativa guppy, platy (la astia inca ma mai gandesc daca ii pun) si plante (adica exact pestii pe care ii am acum numai ca o sa pun cam 10-15 baloni , 5-6 guppy,1 sanitar )

aqva wrote:sau sa fac inca un efort financiar sa-mi iau cativa discusi micuti...

aqva wrote:se pot tine discusi in 160 de litri?

Discusii la un loc cu viviparii? Sau vrei sa zici ca ori pastrezi ceea ce ai (si mai cumperi ceva), ori iti cumperi cativa discusi... Discusi in 180 L se pot tine, dar nu poti tine 'cativa' fiindca nu au loc, si la un asemenea peste e pacat sa nu ii respecti cerintele, decat "ingradit" mai bine deloc. Eu zic sa lasi ceea ce ai acum in el, plus balonii si 'sanitarii' (banuiesc ca te-ai gandit la vreo 3-4 corydoras nu? ca arata frumos alaturi de vivipari )
I-am folosit si eu uscati la testoase cu tample rosii (cand aveam...), dar i-am folosit o perioada la carasi si nu prea erau agreati, desi carasii mananca aproape orice, aici faceau pretentii, in schimb ciclidee mai marisoare ii mancau foarte bine. Vii e mai greu sa fac rost, stiu ca erau mai demult pe malul marii, cand mai era furtuna in larg... ramele sunt excelente, dar oare le pot cultiva? Ca sa merg ocazional sa sap dupa ele e cam incomod...
Bradul stiam ca nu este bun pentru calitatea apei (avand rasina care se gaseste in permanenta in lemn)... la fel ca si nucul cu iodul...

Anyway...

Daca esti interesat, am o buturuga ambalata, etichetata, din lemn de mar... 80 cm lungime, diametrul ceva mai mic de 25 parca... caut imaginea si o atasez la un post daca vrei (nu a fost fiarta inca).
George, daca citesti cu atentie brosura primita (daca a mers posta romana bine) vei vedea 'ca idee generala' cum se face toata smecheria, ce e drept, brosura contine doar linii de ghid, si nu instructiuni stricte, am sa vad daca mai gasesc *pdf-ul... aveam un fel de ghid mai bun pentru creare, amenajare, intretinere si populare de bazine de gradina. Daca il gasesc iti dau un mail!

Numai bine,
Radu L.
De ce sa pui gresie? Pui pietre chiar.... si e natural, este un aspect mai placut...
Ce stiti despre crustaceii gammarus ca hrana pentru carasi (si alti pesti de talie mai marisoara) ? Stiu ca este in mod normal hrana de broaste testoase, dar in trecut i-am folosit ca hrana la ciclide africane (o parte din meniu). Au vreo valoare nutritiva mai semnificativa?

image
image
rezolvat

rezolvat (pestii nu mai sunt de mult!), topicul poate fi inchis.
rezolvat
eu cat am apucat sa vad asa mi-a creeat impresia, ce e drept sunt superbi (bravo! ), nu m-am uitat mult la ei, doar din trecere, am vazut ca erau foarte diversi in schimb, fiindca el dadea comanda de marfa (si si-asa e usor de enervat, am zis sa nu il mai intreb si eu... am mai avut incidente si cu macrognathus cand l-am intrebat "si ce specie ziceati ca e?" )
N-am mai apucat sa iau koi voalati, are ionica (la iesire din piata mica) puiet de la cineva.. mult, si are o gramada de varietati.. superbe, dar sunt in pana de sponsor, am de mers pana la dorna in weekend si nah... In schimb vad ca la tine prospera scalarii:

Forum Index » Profile for Radu Luchian » Messages posted by Radu Luchian
Go to: