[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: monoceros
Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Am achizitionat doua neritine natalensis, la petshop toate neritinele erau adunate in cochilii, cu exceptia celor doua achizitionate de mine, acestea stateau pe geam.
Sunt la mine in acvariu de 3 zile, insa nu sunt active, una dintre ele sta doar stransa in cochilie, iar cealalta sta pe geam, dar nu mananca alge, desi are ce curata.
Temperatura apei e de 22.5 grade, acum ma intreb daca au intrat in hibernare sau sunt bolnave, cochilia uneia dintre ele avand ceva probleme. Nustiu daca trebuie sa intervin cumva, asa ca va cer sfatul!
image
Merci! Numai bine!
Salut,
Am o nedumerire legata de riccia... am facut rost de un smoc ce avea un aspect asemanator unei frunze moarte care a inceput sa putrezeasca, o transparenta cam ca Monosolenium tenerum, insa a crescut in mai multe locuri in bazin, pastrand aceasta transparenta, cu exceptia unei "tufe" care a inceput deasupra sa aibe un aspect opac, exact asa cum o vedem peste tot prin poze. Acum nu inteleg de ce a creste asa... adica de ce numai o mica parte dintr-o "tufa" a capatat aspectul asta si nu la toate.

Asa arata "tufa" respectiva:
image

Asa arata celelalte "tufe" ... au transparenta:
image
Saltare, resuscitez topicul pentru ca ieri am achizitionat un SAE (Crossocheilus siamensis) tinerel (4 cm lungime) si aseara dupa stingere l-am pus in bazin. De dimineata am fost surprins sa il vad foarte sfios plimbandu-se prin acvariu si ciupind un crevete (RCS mascul adult), am crezut ca a fost doar o intamplare, insa dupa numai cateva minute SAE a ciupit de membre de 4 ori consecutiv un crevete, deasemenea adult. In conditiile in care algele abunda (BBA, GTA, cladophora, etc.) m-a socat cand l-am vazut ca se da la creveti, nu mai spun ca am si o ceata de pui RCS de numai 2mm... nici nu stiu la ce sa ma mai astept din partea lui... pe forum nu am gasit nici o specificare legata de compatibilitatea SAE cu creveti... asa ca va rog sa imi spuneti daca ati avut asemenea experiente si daca intr-adevar e un comportament normal pentru SAE.

PS: Mentionez ca este un SAE autentic (am mai avut SAE si ii deosebesc usor de cei falsi).
Caut de ceva timp Mini Pellia (Riccardia chamaedryfolia); Riccia Fluitans si Phoenix Moss (Fissidens fontanus).
Astept oferte pe PM!
Multumesc!
Ofer la schimb plantele urmatoare (sau un din ele): Rotala Rotundifolia; Cabomba Caroliniana; Utricularia Graminifolia la schimb pentru Riccia Submersa, Hemianthus Callitrichoides (HC) si Flame Moss.
Contact pe PM sau mail monoceros37@yahoo.com
Bucuresti
Nici eu nu cred ca este Cladophora, insa ai putea sa incerci cu un tratament de apa oxigenata, program de iluminare alternativ si Easy Balance de la Tetra!
Succes!
Feliciari!
Imi place foarte mult acvariul tau! Mult succes!

PS: Am eu impresia sau tot mai frumoase devin acvariile pe acest forumul?!
S-a dat perechea!
Se poate inchide!
Multumesc!
Am fost nevoit sa ii mut in 33L... ptr ca am vadut acvariul de 66L... acum stau ca in garsoniera
Ultimul pretul 30Lei perechea.
Acesti 2 simpatici asteapta un nou camin!

image

image
Inchei acest jurnal cu cateva imagini ale florilor si lastarilor de echinodorus.
Acvariul l-am vandut pentru un proiect mai mare.
image

image

image

Urez succes noului proprietar si ape limpezi!

Vand o pereche Trichogaster Leeri - adulti tineri, sanatosi.
Pret 40 Lei (perechea)

Valabil doar in Bucuresti!
Contactare prin PM!
Multumesc mult pentru sfaturi tuturor!
Sa vedem ce iese...
Multumesc Dragos,
Si eu vad numai avantaje, insa m-a facut foarte curios o discutie pe forum in care un user spunea ceva de genul... "dar sa nu uitam si dezavantajele unui reactor extern..."
...tre' sa caut discutia si sa vad cine era implicat in ea... poate a gasit el ceva
stefanp wrote:Eu l-am pus pe al meu initial pe masa cu acvariul si am avut probleme.

Nu vreau sa poluez topicul, dar stefanp@ vrei, te rog sa detaliezi sa ne spui la ce fel de probleme te referi!?
Vreau sa realizez un reactor de CO2 extern, dar inainte de toate, pentru ca intamplator am citit undeva pe forum ca ar exista si dezavantaje (insa nu erau enuntate)... vreau sa va rog, daca puteti sa imi spuneti care ar putea fi dezavantajele unui reactor extern!
Multumesc anticipat!
Vand o pereche de Trichogaster Leeri sunt adulti tineri sanatosi.
Pretul este de 40 Lei (masculul+femela)
Contact prin PM
Vand acvariu de 66L net dimensiuni 68cm(Latime)x30cm(lungime)x38cm(inaltime)
Fundal ce imita fidel stanca, iluminare realizata de 3 neoane de 60cm cu drosere electronice si aprindere independenta.
Capac realizat cu racire cu ajutoarul a 2 ventilatoare de 4cm.
Pret 160Lei
image

Ofer cadou plantele si substratul pentru cine doreste un setup asemanator.
Mai multe fotografii si detalii... http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21156.page

Rog sa fiu contactat prin PM!
Pentru putin.

Data viitoare am sa trimit si la Slobozia, daca va mai fi nevoie.

Planta s-a dat... se poate inchide! multumesc!

Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Go to: