[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate RCS  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
costin_
Member

IP:

Buna seara,

Va deranjez si eu cu o intrebare: am pus intr-un bazin de 180 litri vreo 30 RCS. Tot acolo mai aveam 7 zebre, 6 SAE si 3 pomacea. Acvariul este destul de plantat. Acum insa cu greu mai reusesc sa vad 4 RCS si mi-e greu sa-mi dau seama daca restul se ascund sau au fost mancati. Este vreo incompatibilitate majora intre zebre/SAE/pomacea si RCS?

Uitati si poze cu acvariul: https://picasaweb.google.com/113314894635534580356/AcvariuColt#5700132707054846706

Inteleg ca in general RCS sunt prada pentru orice peste, dar chiar nu am nicio sansa sa tin si pestisori impreuna cu crevetii? Totusi, nu-mi pare ca zebrele si puii de SAE au gura atat de mare... Ma intreb daca sa continui sa pun creveti mai multi, poate dimensiunea acvariului ii face greu de vazut?

Daca are vreo importanta, jurnalul acvariului este aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18739.page

This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2012 23:41:36

[Yahoo!]
crimson
Member

IP:

salut, la mine rcs s-au inmultit si am in acvariu 4 sae mari, 5 pomaceea mari 200-300 pui pomaceea, 2 xipho, o zebra de care vreau sa scap, ceva corydoras, vreo 4 ancistrus, si ceva colisa lalia... dar si la mine stau ascunsi in moss mai ies cativa si se plimba, dar nu mereu... red crystal sunt ceva mai tupeisti, si pinochio...
stefanp
Moderator

IP:

Zebrele ma gandesc ca au gura destul de mica, eventual sa-i ciupeasca de curiozitate si in joaca lor. Totusi ele zburda mai mult pe la mijlocul acvariului.
RCS-ii tai probabil nu ii vezi acum pentru ca e acvariul mare si e plantat. Intr-o zi nu cred ca apucau sa-i manance pe toti.
La fel patesc si eu cu rcs-ii din acvariul mare. Desi am introdus tot vreo 30, nu am vazut niciodata mai mult de 10 (asta in zilele bune).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut.Si eu cred ca se ascund.Este posibil ca zebrele sa se mai dea la ei si sa iti mai manance cate unul.Zebrele sunt foarte curioase si foarte energice din fire.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
costin_
Member

IP:

Multumesc pentru lamuriri,

Intr-adevar dupa 2-3 zile au mai inceput sa se arate, sau eu sa-i vad. Par in regula, evident ca nu vad niciodata 40, dar 10 am reusit sa numar la un moment dat. Simpatici foc micutii

Sunt intr-adevar mancatori de alge asa cum se spune?
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Desi toti crevetii se hranesc cu microalge pana la urma, RCS-ii halesc mai mult detritus din ce am citit. De alge se ocupa amano.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Ba sa sti ca la mine in acvariu, unde cred ca am vreo 100 de RCS in acest moment , se hranesc cu alge cot la cot
cu Amano.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

Eu zic ce-am citit
Acuma si eu am rcs cu amano in acvariu si stau calare pe muschi, dar nu le-am masurat ce au intre falci

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si eu am vreo 10 RCS in acvariul de 8L; shrimpii urasc lumina, asa ca atunci cand lumina e aprinsa in acvariu, stau ascunsi.
Apuc sa-i vad daca:
a) dau de mancare intr-un loc la vedere (am facut din singura buturuga din acvariu o masa unde imi servesc RCS-ii - cu penseta pun niste fulgi intr-o mica adancitura a buturugii in partea superioara - e mult mai usor de curatat si vad daca ramane si ceva in urma)
b) fac asta seara cand acvariul are lumina inchisa, si e doar lumina din camera aprinsa.

Dupa 5-10 minute apar toti in zona.
Nu i-am vazut mancand micro algele si alte cele (caci nu vad algele deci nu stiu) dar cand infuleca fulgii cu pofta ma indoiesc ca le mai ramane ceva pofta de alge.

This message was edited 2 times. Last update was at 24/01/2012 02:10:13

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

viulian wrote:
Nu i-am vazut mancand micro algele si alte cele (caci nu vad algele deci nu stiu) dar cand infuleca fulgii cu pofta ma indoiesc ca le mai ramane ceva pofta de alge.

Corect, daca au hrana asigurata, nu mai baga la alge. De aia e bine din cand in cand sa mai sari peste cateva mese

In acvariul in care am doar creveti, le dau o data la 3-4 zile hrana. In timpul vacantei, 2 saptamani au stat doar cu ce au gasit prin bazin.

Referitor la timiditate, rcs-ii da, am observat si eu ca sunt mai speriosi, desi mai ies chiar si cu lumina aprinsa. Amano insa n-au nicio treaba. Am 10 bucati in acvariu si vad constant intre 6 si 8. Si daca apuca sa vada mancarea fug dupa dansa si o iau chiar si de sub nasul pestilor
Si nu mai zic ca pe mine ma musca cum ma prind

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
costin_
Member

IP:

Ieri seara am fost oripilat sa vad o zebra innotand fericita, iar din gura ii iesea o coada de RCS. M-am intristat maxim, am mutat toate zebrele in acvariul mai mic... Nici macar nu parea sa fie un crevetel mic, s-a chinuit cateva minute zerba ca sa termine de inghitit. Am cautat apoi si putin pe net si am gasit relatari asemanatoare: zebre vanand RCS-ii cu inversunare, intrand si in ascunzisuri. Cam asa era si la mine, de cand am introdus RCS, zebrele nu mai stateau doar sus, ci le-am vazut si pe fundul acvariului, printre plante, moss, etc.

Acum am 5 neoni in loc de cele 7 zebre. Sper ca acestia sa fie mai inofensivi...
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

dragilor,
nevertebratele, acu vorbim strict la topicul lui costin, ei sunt sursa de hrana pentru pesti si nu numai, parerea mea ca inainte de introduce in acvariu acesti mici.dragalasi creveti e bine sa vedem cu ce sunt compatibili, no offense ,
zebrele adica danio sunt pesti care inot mai la suprafata dar cind vad rosiaticii chiar daca bazinul este bine plantat vom vedea si la fund, sar ca, copii la cadou.

acuma scotind zebrele si ai introdus neoni nu cred ca ai facut ceea mai buna alegere mai ales daca sunt axelrodi.

As pune crevetii cu pesti de talie mica, care sunt inofensivi

fostul user ozy
[WWW]
costin_
Member

IP:

Pai neonii pe care i-am introdus sunt mai mici decat zebrele scoase... din pacate nu stiu exact denumirea lor, au linia albastra de-a lungul corpului, iar intre burtica si coada sunt rosii. As aproxima ca au cam 2cm lungime, maxim 2,5 cm (poate cu tot cu coada).

Mi-ar fi placut sa le ofer crevetilor un spatiu numai al lor, dar din pacate 180 litri doar pentru ei cred ca ar arata cam trist pentru mine...

LE: In mod sigur NU sunt axelrodi. Macar atat...

This message was edited 1 time. Last update was at 24/01/2012 15:40:13

[Yahoo!]
dsxstyle
Junior member
[Avatar]
IP:

neoni rosii sau Paracheirodon Axelrodi, daca nu ma inshel
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

costin,

dupa descrierea facuta cu siguranta sunt paracheirodon simulans, in acest caz poti dormi linistit

fostul user ozy
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In principiu poti tine crevetii cu neoni (indiferent de specia lor) cu conditia ca acvariul sa fie destul de bine plantat, astfel incat crevetii sa se mai poata ascunde pe ici pe colo. Plantele (in special moss-ul) sunt necesare atat pentru hranirea crevetilor (care ciugulesc diverse ) cat si pentru pui, care se vor ascunde mai bine.

In legatura cu "neonii" tai. Dupa descrierea facuta, pot fi Paracheirodon innesi sau asa cum a spus si vereb, simulans

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
costin_
Member

IP:

Multumesc,

Acum sunt mult mai fericiti crevetii, ii vad la "lucru" toata ziua si in numere mult mai mari. Eu unul nu as mai pune a doua oara creveti cu zebre. Acestea din urma ii vaneaza fara mila, la modul ca se bagau si in plante/ascunzatori dupa ei.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

ma bucur sa aud si vesti bune , dar poate ne spui ce neoni sunt

fostul user ozy
[WWW]
costin_
Member

IP:

La o cautare rapida cu gogule rezulta in mod clar ca ai mei sunt Paracheirodon Innesi. Nu manifesta absolut niciun interes pentru creveti, desi unii sunt chiar micuti.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

E posibil sa fie cateodata curiosi fata de un crevete, dar in mare nu sunt probleme. Aceeasi specie o am si eu.
Se mai intampla totusi cateodata ca sa mai iasa cate un crevete din ascunzatoare, sa se sperie si sa o ia la "fuga" prin acvariu. Atunci e tare atragator pt pesti...dar in rest, n-am vazut neonii sa ii vaneze.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: