[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: monoceros
Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Va rog sa imi spuneti si mie daca rezista un acvariu cu o coloana de apa de 55cm si dimensiunile 120X60X60cm din sticla de 8mm si intaritoare longitudinala si transversale.
g.g wrote:http://www.testoase.go.ro/files/hibernarea.htm

Merci, dar stiam de acest site si "am citit din scoarta in scoarta" articolele.
Ma asteptam la un raspuns obiectiv si pe subiect.
Leo2003 wrote:Am o curiozitate. Ne poti spune si noua despre ce testoase este vorba? Denumirea stiintifica ne-ar ajuta mult. Mi-e frica sa nu avem vreo surpriza.

Sincer nu vroiam sa deviem de la subiect, dar am sa iti satisfac curizitatea si iti spun ca broscoii sunt chrysemys scripta elegans.
Va rog, fara offtopic!!!
Leo2003 wrote:
Pui citeva grinzi de lemn deasupra bazinilui (nu stiu ce dimensiuni are) apoi il invelesti cu rogojini peste care mai pui si un strat de paie si... gata.

Asa cum vrei tu si sa o incalzeasca dar si sa o raceasca , nu zic ca nu se poate face dar e mai complicat.

Varianta asta nu se potriveste, pt ca este posibil ca un val de caldura sa le trezeasca din hibernare si atunci nu au pe unde iesii din bazin daca il acopar.(In momentul in care ele s-au trezit din hibernare trebuie sa le bag din-ou in casa, pentru ca nu rezista inca o perioada latenta si inca o dezmortire.)
Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa reglez un incalzitor cu termostat sa incepa incalzirea apei de la 4 grade si sa se oreasca la 8 grade!!!
Restul, termostatul si alte ghidusii sunt un fleac. Problema e ca o sa transformi contorul de energie in ventilator.
Ok, dar asta este o problema serioasa, cu contorul :-) pe post de ventilator.
Atunci, exista vreo sansa sa pot regla un incalzitor cu termostat sa imi incalzeasca apa la temp. constanta de 4 pana la maxim 8 grade? (cand spun constant, ma refer sa nu sara nici brusc de la 4 la 8 grade)
HELP!!!
Da, cred ca merita sa investesti pentru niste broaste testoase.
Am un bazin in pamant din ciment si izolat cu polistiren expandat, apa este statatoare cu un powerhead care o "invarte", oricum din cate am vazut eu si raurile ingheata, deci toate acestea nu au asa mare importanta. Dar daca sunteti curiosi :-P va dau si mai multe informatii.
viviparu'"]Pai la o adancime de un metru in nici un caz nu variaza temperatura atat de mult. Asta e foarte clar. La 1 metru adancime apa are 4-5 grade iarna. Asta e foarte clar.[/quote:d38365e26e wrote:

este o zona de munte si temperatura medie (iarna) este de -14, deci nu cred ca apa la o adancime de 1m se pastreaza constant la 4-5 grade, tot sezonul rece.
viviparu'"]La ce iti trebuie? Poate gasim o solutie.[/quote:fbdd2d4fc9 wrote:
Vreau sa mentin apa in mediu natural la adancimea de 1m (unde iarna temp variaza intre 5 si -25 grade) pentru hibernarea unor broaste testoase de apa dulce, dar si in eventualitatea unui val de caldura sa raceasca apa la 8 grade.
Kiwi wrote:Aruncă un ochi aici.

Since ma gandeam la ceva mai ieftin nu intre 1100 RON si 4750 RON, ca de banii astia pot sa imi iau si frigider
Eventual home made!
yoyo wrote:
Aveti o idee cum pot sa lipesc perfect colantul sa nu ramana nici o bula de aer?

1 -tai autocolantul
2-va trebuii sa stergi foarte bine latura pe care aplici autocolantul cu o solutie de spalat geamuri.
3 -dupa ce ai sters, pulverizezi din-ou cu solutie pe geam si nu mai stergi solutia, ci o lasi pulverizata acolo.
4 -apoi dezlipesti progresiv hartia de pe spatele autocolantului, timp in care cu un pulverizator (de geamuri) il stropesti cu apa.
5 -Il asezi usor pe suprafata geamului, de sus in jos, de la centru catre margini si cu dunga unei raclete (eventual,procurata dintr-o cartela de telefon cu o carpa mica sau pasla pe ea) intinzi autocolantul dupa ce l-ai asezat pe suprafata geamului si scoti bulele de aer.
Cam asta e tot, iti mai trebuie rabdare
Oameni buni, am nevoie de un incalzitor cu termostat care sa imi mentina apa constant intre 2 si 8 grade. Va rog sa imi spuneti daca aveti idee, exista asa ceva si unde pot gasii sau construii.
Parerea mea e ca daca-l umpli numa' pina la 30 cm n-ai nevoie de fund dublu.
ok, dar atunci o intaritura pentru fundul acvariului tot trebuie, fiind lungimea dubla fata de latime...nu?
Vreau sa construiesc un acvariu de L 120/ l 60/ h 50cm din sticla de 8mm cu fund dublu "varianta 3"(din sticky "Detalii constructive intaritoare acvarii") iar coloana de apa de 30cm(acvariu destinat unor broscute testoase), intrebarea mea este daca in mod obligatoriu trebuie sa lipesc fasiile de sticla ce constituie fundul dublu intre ele, iar daca da, cu ce altceva inafara de silicon.
vreau si eu schita va rog! monoceros37@yahoo.com
mai subtireanu cu sfaturi d'astea "sa nu fie Aquael sau Resun" pt. ca eu folosesc aquel de 2 ani si resun de peste un an si functioneaza la fel ca la inceput
vreau si eu 2 tuburi de 18W 60cm
razvan wrote:dai link catre poza respectiva

Asta e link-ul http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=360&pos=4...sa vedem!
De montat il montasem foarte bine asa cum era si in imaginea pe care am postat-o la gallery dar :-) corpul neonului era si cu suport de starter, iar starterul trebuia scurtcircuitat m-am prins abia dupa ce m-am chinuit vreo ora.
OFFtopic: apropo cum postez o poza direct pe forum fara sa mai fiu nevoit sa o postez la gallery...pt. ca, cu siguranta, multi nu au rabdare sa intre in gallery si sa caute?
razvan wrote:pai poza spune clar...
in capatul cu 2 fire se baga 220~
in capatul cu 4 , avind in vedere ca si tubul cu descarcare in gaze, are tot 4 picioruse (2 si 2 ) se duc 2 fire la un capat, 2 la celalalt.. cum e si in desen. ce nu se pupa????

ok si asta inseamna ca l-am montat bine, nu?......din desen asta se intelege, pentru ca in partea de sus a desenului am reprezentat montajul facut de mine. deci ...?
Am postat si o poza cu balastul electronic (fara sa fac reclama ); si incercarea mea de a-l monta in "My Gallery".

Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Go to: