[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sorin18_my
Forum Index » Profile for Sorin18_my » Messages posted by Sorin18_my
BLeeD wrote:Am in acvariu un ancistrus care este ignorat de nigro, dar care la randul lui ignora algele maronii Ori s-a invatat cu spirulina & legume, ori pur si simplu nu-i plac.
Intr-adevar ar fi buni niste melci maronii, am mai avut probleme cu alga asta si stiu ca faceau o treaba fff buna , dar ironia sortii in timp ce altii sunt invadati de ei ... eu n-am de unde sa fac rost de melcii maronii :-)

O gramada au melci maronii, asi putea sa te ajut eu cu 4-5 melci maronii ca dupaia se inmultesc ei repede (daca vi duminica la intalnire )
g.g wrote:
pentru violenta din filmele ce pot fi downloadate.

Off Topik:Filmele nu merg downloadate,eroare de pagina.
Eu la fosti mey carasei le dadeam mese combinate de mancare .
Le dadeam tuby spalati foarte bine ca le plac la nebunie(dar nici nu sunt foarte sanatoase)si mese cu Sera goldy cum spunea INTROS.
mg_cmt wrote:ai si tu dreptate cu "fiecare cu gusturile lui" . asa e...mie imi plac nu imi iau pentru ca "sunt la moda", ci pur si simplu ca imi plac.

Placutu ca placutu dar...pune mana si citeste cat mai multe despre ei

Annotated by betta: Stiu unele persoane care au experienta in acvaristica cam cat varsta voastra luata la un loc!!! Si cu toate astea nu-si permit sa dea astfel de sfaturi malitioase. Deci, va rog sa nu continuati o discutie in contradictoriu aici! Toti avem de invatzat (si d'aia tot prosti murim ) asa ca hai sa punem cu totii mana pe carte. Altfel acest post va fi closed and burried!!!
Mitnick wrote:... Nu e prea frig ... stau in camin si e caldura de mori ! .... Asa ca nu cred ca e diferentza mare in acvariu ... O sa bag aerare ... dar deocamdata este lipsa de $ .... Si asa acvariul asta l-am luat cu 800 din carfour si cred ca m-am pacalit

Pai ti-ai luat ditamai tzeapa ,la 800 iti luai un acvariu de 100 de litri !
Iti trebuie aerare obligatoriu daca nu vei avea surprize si daca crezi ca e buna temperatura din acvariu cumparati un termometru de acvariu costa 18 mii e foarte ieftin .
mg_cmt wrote:eu te sfatuiesc sa iti iei tot aqua el pentru ca este usor de curatat iar in acvariul de 80l e recomandat fan 1 dar eu iti recomand facn mini am si eu si functioneaza perect ...nici curent prea tare si curatare excelenta.
alegerea iti apartine

p.s. bine ai venit!

AquaEl fan mini e prea slab pt un acvariu de 80L ,ti-ar trebui un AquaEl 1 + o pompa (vibrator) cu o piatra atasata ar fi perfect o aerare buna a acvariului .
Succes
busted wrote:scuze pentru incident....... , promit ca nu se va mai intampla.... dar de fapt stiti care a fost problema.. nam avut o poza pentru avatar si am luat poza lui sorinel sa verific daca merge si cand am vrut sa o schimb nu mia mai mers parola .... zice ca nui buna chiar si acuma . oricum imi cer scuze.... nu se va mai intampla.

Aha am inteles...
mikey wrote: 8-10 carasei si un sanitar ?

Unui carasel ii trebuie cam 50L sa traiasca normal
osa wrote:Eu inteleg asta, dar ce faci cu el?
Incepi sa masori pH-ul apei si ......

Pai decat sa dai banii pe substante de masurat ph mai bine iti iei un ph controller cu care masori ph apei si afli valoarea ph-ului .
Explica clar ce nu intelegi ca nu am cum sa imi dau seama
osa wrote:Si cu pH controller cum faci?

Ph controller se cumpara de la cam orice Petshop bine aprovizionat
Dolly wrote:
Mi se pare mie sau ai luat taman poza lui Sorinel? Asta nu se face!!!! Avatarul e un fel de individualizare a persoanei, ca si numele ales.

Busted schimba te rog avatarul ca nu se face asa ceva daca vrei sa te ajut sa iti fac un avatar trimite-mi o poza pe mail si ti-o fac mica perfecta pentru avatar .Ms
busted wrote:as vrea sa va intreb inca o chestie.......... cu toata rusinea dar recunosc ca nu shtiu sami pun poza ......... .poate ma ajutati aa........ si ms pentru forum sorinel. si inca o data va repet daca aveti completari nu ezitati o vizita pe forum.

Pai ii dai profilesi jos de tot ai posibilitatea de ati pune un avatar care trebuie sa fie maxim 80x80 pixeli si marimea maxim 6k .
Succes
hans wrote: Vezi ca pe DN1, intre Ploiesti si Campina, imediat dupa ce treci de calea ferata ( ploiesti-slanic parca ), pe dreapta sunt unii care vand pietre destul de plate.

Nisip se gaseste la orice magazin cu materiale de constructii.Ex.Prelungirea Ghencea am eu la mine aici,sau...
cyborg wrote:Statia de metrou Mihai Bravu, o ghereta verde la vreo 50 de m, 9000 ROL/0.90 RON galeata, necalcaros, din "galeata" respectiva mie mi-a ajuns (si mi-a si ramas) pentru o baza de 60x30
busted wrote:mersi tare mult pentru sfaturi........... .din pacate nu sunt din bucuresti sunt din timisoara......... . eu acum tin caraselul intr-un acvariu de 30 l ,din cauza punctelor albe, dar deja se vad progrese.temperatura este de 24 grade...... si se simte foarte bine ,se joaca toata ziua :-) . si vas ruga daca cumva mai aveti cunostiinte prin timisoara de pe net sau forumuri, ati putea sami trimiteti si mie un id sau o adresa de mail pls? si oricand mai aveti ceva de completat va invit pe forum.......... :-P

Uite baga un ochi aicio sa iti fie de folos,poate te duci si la intalnirea Timisorenilor
busted wrote:salut sorinele si bine ai venit auzi ai putea sami dai cate ceva sfaturi pentru caras in legatura cu orice : hrana,apa,temperatura,etc .am vazut ca ai cativa carasi, si arata splendid de cand imi doresc io astfel de carasi caut peste tot dar nu gasesc nici unde......... .si inca ceva de unde se stie ca sunt junior member?

Deci:
1.Temperatura ar trebui sa fie 23-24 de grade,spatiul unui carasel trebuie sa fie de cam 50L .
Schimburi partiale de apa la o 5-6 zile.
Eu le dadeam de mancare tuby dar nu sunt prea recomandati(trebuie spalati bine ca contin multe boli) si le mai dadeam Sera Goldy Royal din cand in cand.
2.Depinde de unde esti ,daca esti din Bucuresti ,eu i-am luat din Dr.Taberei Piata Moghiorosi este un petshop calumea si vei gasi carasei auri, oranda etc....
3.Faza cu Junior Member e de la forum in functie de cate posturi ai o sa ti se modifice rankul dar nu conteaza asta conteaza sa capeti cat mai multe cunostinte in ceea ce te priveste.
Succes
busted wrote:ati putea va rog frumos sami dati idurile voastre poate vb mai pe larg.. :-) mar interesa mai multe informatii si despre alti pesti....... mai mult ma ocup cu inperechera si cresterea gupilor dar si a altor pesti ...... am luato pe urmele lui guppy.

Id-urile de msg le poti gasi unde gasesti si profilul si pm-ul
alcoor wrote:salut! poate ma ajuta cineva. am acvariul abia de o luna si pesti i-am luat de ici de colo astazi am observat ca un ancistru are o gaura cu raza cam de 5 mm aproape de orificiul anal. mi-e mila de el si as vrea sa-l salvez. l-am pus in carantina si i-am pus tripaflavin ca asta am avut la dispozitie. ceilalti pesti nu arata si nu dau semne de boala. ce trebuie sa fac?

Niste detalii despre acvariul tau (filtrare,cat a stat la ciclat,dimensiuni etc..)
Sorinel18_my wrote:
Radacinile de la echinodorus sunt acuma complet bagate in nisip ,numai ca nu am pun inca poze noi.

Uite am venit si cu poze noi aici.
Echinodorus este aranjat bine ,si este un loc bun pentru a se mai ascunde discusi
mg_cmt wrote:acuma ca am rezolvat problema cu scalarii am 3 intrebari:

1. mi-au zis unii ca discusii nu se pot tine cu catfish(corydoras, ancistrus, etc) , asa e?

2. puii trebuie tinuti neaparat in acvariu steril sau pot fi tinuti si in acvariu cu substrat si plante?

3. am mai aflat ca nu pot pune co2 in acvariul cu discusi. de ce?

Iti raspund eu ca poate ma intelegi dar vad ca tot incapatanat esti !

1. NU se pot tine cu catfish deoarece lor le place mucusul discusilor si noaptea sau in timpul zilei ei ii pot rani punandu-se pe ei sau prin alte modalitati.
2.La intrebarea asta ti-am explicat foarte clar.Acvariul plantat cu discusi nu este foarte indicat incepatorilor .
Cresterea puilor in acvariile sterile este cel mai indicat deoarece trebuie facute schimburi dese de apa si iti usureaza munca ,poti curata foarte bine acvariul.
3.Nu ca nu poti pune in acvariu cu discusi Co2 ,ci tie ca incepator iti va ridica multe probleme deoarece cand bagi Co2 in acvariu iti deregleaza ph care este foarte strict la discus(5.5-7)si iti va fi destul de greu sa il modifici cu substantele de rigoare.
EU sunt tot incepator in cresterea discusului dar am mai prins cate ceva .
Rog pe cineva daca am gresit cu ceva sa ma corecteze
mihai20005 wrote:Multumesc! Vreau sa separ xifo de guppy deoarece ii cam ataca destul de des, mai ales in regiunea cozii nu stiu de ce. Deci asociez guppy cu platty ok si xifo cu molly

Da intradevar xifo mai ciupesc din cozile guparezi cu toate ca fac parte din aceasi grupa.
Platy se potrivesc taman bine cu guppy deoarece nu se fac prea mari ca sa ii poata ataca pe guparezi

Forum Index » Profile for Sorin18_my » Messages posted by Sorin18_my
Go to: