| Message |
|
|
mg_cmt wrote:voi incepe intr-un acvariu de 160l care va fi gata saptamana asta, va fi pus la ciclat; iar dupaia va fi populat cu discusi +ramirezi . m-am documentat am citit articolul despre cresterea discusilor si am cautat peste tot pe forum despre boli/ tratamente, hranire si schimburi de apa. peste 2 saptamani voi lua discusii . sper sa iasa bine si sa nu am probleme cu ei. 
Uite niste articole care eu le-am citit inainte sa ma apuc de toate
Aici
Aici
Aici
Off topik:Sper sa nu ma certati ca fac reclama la vre-un site 
|
 |
|
|
Ai putea sa ii asociezi cu niste perechi de platy sunt superbi in combinatie cu guppy 
|
 |
|
|
Dalles wrote:
Non-stop! Iar daca forta jetului deranjeaza pestii, mai redu debitul filtrului sau abate-l oblic in sus, sa bata spre geam si spre suprafata apei, asa cum a descris mihai20005.
Daca ii deranjeaza jetul de apa ar putea sa puna o teava la filtru cu gauri date spre geam sa ma reduca din debitul filtrului
Exact ca aici si aici
|
 |
|
|
mihai20005 wrote:Sau ai putea sa-l faci din parchet laminat, se gaseste pe toate drumurile.
Da, dar iese mult mai scump cu parchet laminat deoarece nu se vinde la bucata(placa)si un pachet (10 placi) costa si mult si lui ii trebuie cam maxima 4 placi deci nu renteaza la pret, doar daca are vreun prieten care si-a pus in casa si i-a ramas  asa am facut si eu
|
 |
|
|
I-am explicat cum sa iti faca un numarator de bule , si un reactor dupa metodat asta
|
 |
|
|
Sau uita-te aici am pus niste poze cu un capac, nu e facut de mine dar sunt bune pozele 
|
 |
|
|
De obicei asa se face (acvariu dupa capac),numia ca alti fac pe dos si dupaia dai cautare de capac (ca nu vor home made).
Succes 
|
 |
|
|
mg_cmt wrote:deci m-am hotarat....renunt la scalari...pentru discusi 
:o Oo buna alegere ar fi bine sa te apuci sa strangi cat mai multe informati despre crestereasi hranirea discusului .
Succes 
|
 |
|
|
In primul rand iti trebuie un numarator de bule ,si un reactor(sa iti tina bula de Co2 cat mai mult in apa ).
S-a mai discutat despre asta de multe ori cum sa iti faci un reactor sau un numarator de bule incearca sa folosesti butonul Search si vei gasi ce iti trebuie 
|
 |
|
|
kata wrote:Chiar vreau un capac de ala la cel putin 1,2m lungime.
Nu ma intereseaza la 1 mlungime. Am avut un acvariu mai micut si am ajuns la concluzia ca ori ai ACVARIU (cel putin 200litri) ori deloc (parerea mea).
Am incercat si eu sa imi gasesc dar de obicei ,daca vrei capac de firma(lightglo,Juwel..etc)se ia capacul intai si dupa capac de face acvariul .
La Moghiorosi are capace Lightglo pe masuri stas de exemplu avea unul la 70=L 30=L si acvariul era de aproape 100L.
Ar fi bine ori sa iti faci capac home made ori iti iti acvariu dupa capac 
|
 |
|
|
motan wrote:Cate ore pe zi trebuie tinut in functiune filtrul ?Mie mi se pare ca ii cam deranjeaza pe pesti.
MULTUMESC
Te referi la jetul de apa ca ii deranjeaza? 
|
 |
|
|
Dalles wrote:@Sorinel18_my&mg_cmt: sunteti siguri ca aveti temperaturile astea in acvariu? Daca aveti termometre cu alcool, mai mult ca sigur ca astea nu sunt temperaturile reale. Am povestit aici ce am patit recent.
Am masurat cu doua termometre si avea aceasi temperatura 
|
 |
|
|
MARELE ALB daca nu sunt prea indiscret ce filtru(filtre) folosesti pentru imensitatea asta  ?
|
 |
|
|
mg_cmt wrote:discusii mei se balacesc la 27 g C
Temperatura optima pentru discusi este de 28-29 
|
 |
|
|
Te-asi sfatui sa pui apa la statut ca pana duminica sa ai apa perfecta pt a o schimba
Ti-ar trebui un filtru destul de bun deoarece caraseii fac multa mizerie(un aquael 3 ar fi bun)
Foarte bine ca scapi de restu pestilor
Da stiu ca erau frumosi dar am fost uimit de frumusetea discusilor si... :o
Bafta in continuare si asteptam noutati si poze 
|
 |
|
|
acata wrote:
@sorinel: Preturile sunt asa si asa. Adica depinde de tipul de discus si de dimensiune. Sunt discusi in Romania mult mai scumpi decat acolo. A, si apropos - felicitari pentru noua ta pasinue: discusii.
Ms mult mult,mi-e imi placeau de mult dar.... conditile nu erau bune inainte pt ai creste dar acuma .... 
|
 |
|
|
acata wrote:
A si am uitat. Uite niste poze de prin plimbarea mea prin Italia (nu sunt de calitate si nici multe intrucat nu ma lasau aia sa fac poze in magazine).
aici. O sa vedeti acolo un bazin de vreo 1000 de litri cu niste discusi wild si niste sting rays de apa dulce.
Superbi discusi,dar si preturile ...79-99 euro buc
:o
|
 |
|
|
Salutare bun venit pe forum
Aici ai bagat un ochi  ?
|
 |
|
|
Diana te-ai decis ce vei face ?  ,intreaba si ti se va raspunde !! 
|
 |
|
|
Da ,intr-un fel am studiat dar am avut si informatori buni  .
Ms sper sa nu am nici o problema cu ei 
|
 |
|
|