Message |
|
Poti sa iei plante si de pe net. La vanzari sunt useri care vand plante. Recomandarea mea...cauta pe cineva din oras la tine care vinde. Eu ce am luat de pe net au fost cam...bani aruncati. Am gasit pe urma la cineva din Iasi si am fost f multumit. Si...iti iei ce ti place mai mult. Eu asa am procedat si a iesit bine.
|
 |
|
Nu sunt nici eu de mult acvarist  ..dar am inteles ca pestii pe care ii detii ar fi destul de rezistenti. Si dupa ce am mai citit pe aici.. multi nu folosesc asa multe "substante" .
Parera mea....poti sa mai adaugi niste plante si sa lasi acvariul sa se cicleze "natural". Si sa nu mai adaugi pesti cateva saptamani. Poti sa fac si un calcul cu cati
pesti poti sa tii in acvariu.
Sfatul unui incepator care s-a documentat pe aici  )
Ape limpezi
|
 |
|
Ce inseamna macro? La dimensiuni e cam cat un filtru extern. E asemanator cu cel din poza.
La lumina...eu am cam 90-100 l apa net....pe la cat sa ma opresc...w...75?
|
 |
|
Mi-a venit o idee...acuma sa vad daca pot sa o si aplic  Am pe acasa la parinti un filtru de la o piscina mica....1000 l ---nu stiu exact. Nu facea ea super treaba la piscina da ma gandesc daca nu ar face la acvariu?  ) Bineinteles trebuie sa i schimb mediul filtrant si furtunele. Are el un filtru din hartie in el dar nu cred ca e super. Poate am sa fac un post nou despre asta. In plus nu mai stiu ce zgomote face.
|
 |
|
De la blitzul de pe aparat par mai putin rosii. Acum am vazut si eu cand m-am uitat la poza. In acvariu se vad bine
Legat de iluminare...daca ajung la 1w/l e ok? E prea mult daca nu am co2? Pun doar feropol si easy carbo. Ms.
|
 |
|
Toti i-am luat din piata de animale. Pe cory am dat 5 lei buc si pe neoni 3.5 lei buc.
Nu am putut sa fac poze mai faine cu aparatul meu.
|
 |
|
Azi am populat si eu acvariul. 11 Neoni rosii, 3 ancistrus, 5 cory panda si 2 platy. Momentan ramane asa mai vedem dupa
|
 |
|
Salut! Frumos acvariu cu creveti. Sa ti creasca mari si multi si sa dai si la altii  ) Apropo...cine mai are prin iasi de vanzare?
|
 |
|
A aparut de inainte de a pune ferropol...am sa incerc sa tin lumina mai putin deschisa..6 ore pe zi doar cu 2 neoane. Si am sa agit si apa la suprafata. E clar ca acvariul nu e inca gata de populare  ..desi am vazut ca am niste melci. Din ce am vazut la tipul de la care am luat plantele par sa fie faini(tarcati sau pestriti) nu de aia galbeni.
|
 |
|
Salut! O mica problema......deasupra apei se instaleaza ceva alb...ca o panza de paianjen..pe toata suprafata. Apa are o saptamana de cand e in acvariu si de doua ori am schimbat 15 l de apa. Filtrele merg continuu...problema e ca o dau cu mana in apa....se filtreaza si pe urma iar apare. Astept ceva sugestii..recomandari.
Multumesc!
|
 |
|
Ce sa zic..gusturile nu se discuta  ) Mie imi place vaza..am cumparat-o  . O mai las momentan 
|
 |
|
Poza 
|
 |
|
Primul care se vede e mic...al doilea e mai mare. In total am 1000l/h. Am sa vad cu timpul. Daca nu fac fata il inlocuiesc pe ala mic cu unul mai mare. Am sa vad.
|
 |
|
Sa scot oxigenul nu co2  ..banuiesc. 2 neoane t8 de 18 w lumina rece si un bec economic 14 w(pus de mine) lumina calda.
Urmeaza sa plantez dar sa fac rost de plante. Ma duc maine pe la sv si am vazut ca e un user care vinde. Poate mai iau de la el.
|
 |
|
Nu stiu cum se cheama exact...pe unde iese aerul de la pompa in acvariu.
Atasez prima poza cu acvariu..cu apa in el  . Nivelul apei nu e pana sus deoarece trebuie sa mai plantez si pe urma mai pun apa.
E in prima zi dupa ce am pus apa. Am pus si niste solutie de la jbl pentru apa de la robinet. In orice caz abia dupa 1 sapt doua am sa bag pesti. Pana atunci plante.
|
 |
|
Am vazut ca de la piatra cu aer ajunge apa pe neoane. Are ceva? Ms
|
 |
|
Intradevar..nu m-am uitat bine la el. Pot sa-l bag tot sub apa. Am avut unul mai de mult si avea nivel maxim. Si la asta credeam ca ala e nivelul maxim dar scrie ca minim.  Multumesc.
|
 |
|
O intrebare...la incalzitor..este un nivel maxim de apa. Are ceva daca apa il depaseste?
|
 |
|
Inca o nelamurire :d La ce exact ajuta co2(In orice forma) la plante?
|
 |
|
Poate au ajuns prea greu plantele la mine..abia azi..nu stiu d c. Duminica trecuta am vazut la un tip chiar plante frumoase. Am sa vad ce gasesc acum. Stii u cineva care vinde plante in piata cum a spus d-mnu? Acuma il clatesc.  Cred ca mai mult de 5-6 ori. 5 l aquabasis si 10 l manado vad ca e ok. Nu cred ca mai trebuie sa pun manado.
|
 |
|