[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va rog sfaturi pentru ciclare acvariu 54l cu pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
laura.a
Junior member

IP:

Buna ziua tuturor !

Sunt novice in acvaristica si va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarele:

Detin de 48 h un acvariu Juwell Korall 60 cu filtru juwell bioflow mini, incalzitor 50w, neon juwell 15w si 10 pestisori :
-5 gupy
-4 xipho
-1 corydoras
Stiu ca e total gresit sa nu fi facut intai ciclarea, imi asum criticile, dar asta este situatia.

In plus, am pus:
- un filtru intern hailea ht700
- substrat JBL Aquabasis plus 2,5kg
-nisip quart 7 kg (spalat din vreo 10 ape)
-plante easy (cabomba, elodeea)

Tratamente folosite (recomandate de cei de la pet-shop si folosite conform prospectelor):
-tetra Aqua safe
-tetra bactozym (2cps)
-sera bio-nitrivec

Observatii:
-la inceput apa a fost foarte tulbure (s-a agitat substratul rau cand am turnat apa)
-apoi a devenit si albicioasa
-am schimbat azi 20% din apa (folosind apa statuta 24 h +tetra aqua safe)
-apa s-a limpezit destul de mult, dar mai are pana la "cristal"
- pestisorii sunt ok, ii hranesc putin cu tetramin

Intrebarile mele sunt:
-cum pot sa procedez de acum mai departe (loc in care sa mut pestii si sa o iau de la capat cu ciclarea nu am),
-pot folosi o solutie despre care am citit pe forum "ClearMec in filtru + ProdiBio StartUp dupa reteta (in filtru 1Biodigest, in apa 1Biodigest + 1STOP AMMO" ? Daca da, va rog detalii despre ClearMec (am gasit 3 sortimente si nu stiu care e recomandabil in situatia de fata)

Va multumesc anticipat si pestisori sanatosi sa aveti !

[Yahoo!]
vladwrc
Junior member

IP:

Nu sunt nici eu de mult acvarist..dar am inteles ca pestii pe care ii detii ar fi destul de rezistenti. Si dupa ce am mai citit pe aici.. multi nu folosesc asa multe "substante" .

Parera mea....poti sa mai adaugi niste plante si sa lasi acvariul sa se cicleze "natural". Si sa nu mai adaugi pesti cateva saptamani. Poti sa fac si un calcul cu cati
pesti poti sa tii in acvariu.

Sfatul unui incepator care s-a documentat pe aici)

Ape limpezi
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,eu am patit la fel dar am fost fortat de imprejurari sa nu ciclez apa,de fapt am avut doar 2 zile in care nu am avut pesti inacvariu,se poate sa iti traiasca pesti,dar pe parcurs poti sa ai probleme la pesti,poate si eu[sper sa nu],dar asa mi s-a spus si mie,mai poti pune safe start[contine bacteri]pt a grabi ciclarea,eu am pus si totul pare ok dupa 2 saptamani,la tine e si mai usor tu nu ai asa muti pesti ca ine eu l-am cam aglomerat acvariu.ape limpezi
[Yahoo!]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna.Schimburile mici si dese,cheia marilor succese!Fa schimburi de apa de 15-20% zilnic.
Ca sa ajuti ciclarea, da-le pestiilor mai putin de mancare pestilor.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
laura.a
Junior member

IP:

popescu.cristian10 wrote:sal,eu am patit la fel dar am fost fortat de imprejurari sa nu ciclez apa,de fapt am avut doar 2 zile in care nu am avut pesti inacvariu,se poate sa iti traiasca pesti,dar pe parcurs poti sa ai probleme la pesti,poate si eu[sper sa nu],dar asa mi s-a spus si mie,mai poti pune safe start[contine bacteri]pt a grabi ciclarea,eu am pus si totul pare ok dupa 2 saptamani,la tine e si mai usor tu nu ai asa muti pesti ca ine eu l-am cam aglomerat acvariu.ape limpezi

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.

Am pus Tetra bactozym si la schimbul partial de apa de azi am adaugat si Sera Bio nitrivec. Safe start-ul de care spui e similara cu una dintre cele pe care le-am pus ?

[Yahoo!]
laura.a
Junior member

IP:

vladwrc wrote:Nu sunt nici eu de mult acvarist..dar am inteles ca pestii pe care ii detii ar fi destul de rezistenti. Si dupa ce am mai citit pe aici.. multi nu folosesc asa multe "substante" .

Parera mea....poti sa mai adaugi niste plante si sa lasi acvariul sa se cicleze "natural". Si sa nu mai adaugi pesti cateva saptamani. Poti sa fac si un calcul cu cati
pesti poti sa tii in acvariu.

Sfatul unui incepator care s-a documentat pe aici)

Ape limpezi

Multumesc de sfaturi !
Ma gandesc ca nu mai pun pesti...ca si acestia nu stiu cum vor fi saracutii...
Ce plante crezi ca ar merge, pe langa ceea ce am deja?
[Yahoo!]
laura.a
Junior member

IP:

alexos wrote:Buna.Schimburile mici si dese,cheia marilor succese!Fa schimburi de apa de 15-20% zilnic.
Ca sa ajuti ciclarea, da-le pestiilor mai putin de mancare pestilor.

Multumesc si apreciez ajutorul !

Pestisorii sunt la "regim"...primesc papa putin, cat mananca in 1-2 min, o singura data pe zi.
Azi a fost ziua 2...am schimbat cam 20% din apa si am mai adaugat bacterii (asa cum am descris in post-ul initial). Maine mai schimb 20 % din apa, sau las asa, ca sa se poate dezvolta bacteriile?

[Yahoo!]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Continua cu schimburile de apa.
Iti sugerez sa nu mai folosesti substantele.

Lumina actuala este insuficienta pentru plante.Incearca sa mai iei un neon de 15 w.Dupa aceea poti sa iti iei plante "easy":cabomba,elodeea,rotala,anubias,moss,egeria etc.

Comentariu in acvariu

[Email] [Yahoo!] [MSN]
laura.a
Junior member

IP:

alexos wrote:Continua cu schimburile de apa.
Iti sugerez sa nu mai folosesti substantele.

Lumina actuala este insuficienta pentru plante.Incearca sa mai iei un neon de 15 w.Dupa aceea poti sa iti iei plante "easy":cabomba,elodeea,rotala,anubias,moss,egeria etc.

Nu as putea schimba neonul actual (care e juwell-ul din dotarea acvariului, un T8, banuiesc, de 438mm) cu altul de 30-36W ? Exista asa ceva la dimensiunea aceasta (438mm) ca eu nu am reusit sa gasesc (sau nu am cautat unde trebuie).
Din cate am cercetat, nu prea am loc pe capac sa mai montez un neon. Cum procedez?

Plante easy fara alge de unde pot oare gasi? Ca cele pe care le-am vazut zilele acestea prin pet-shopuri aratau tare indoielnic....

Pestisori veseli iti doresc !
[Yahoo!]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Neon de 30 w cu dimensiuni sub 438 mm nu gasesti.In aceste dimensiuni merg doar cele de 15.Daca il dai jos pe cel original ce spatiu iti ramane?

Plante easy fara alge poti cumpara de la colegii de pe forum.

Comentariu in acvariu

[Email] [Yahoo!] [MSN]
vladwrc
Junior member

IP:

Poti sa iei plante si de pe net. La vanzari sunt useri care vand plante. Recomandarea mea...cauta pe cineva din oras la tine care vinde. Eu ce am luat de pe net au fost cam...bani aruncati. Am gasit pe urma la cineva din Iasi si am fost f multumit. Si...iti iei ce ti place mai mult. Eu asa am procedat si a iesit bine.
stefanp
Moderator

IP:

Daca iei de pe net iti recomand Rebella. Te asigur ca n-ai sa fii dezamagita
Si ca plante, ia-le pe cele carora iti le poti oferi conditiile pe care le cer ele. S-ar putea ca printre cele care iti plac sa fie plante carora nu le poti asigura conditiile necesare si sa-ti moara.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
laura.a
Junior member

IP:

vladwrc wrote:Poti sa iei plante si de pe net. La vanzari sunt useri care vand plante. Recomandarea mea...cauta pe cineva din oras la tine care vinde. Eu ce am luat de pe net au fost cam...bani aruncati. Am gasit pe urma la cineva din Iasi si am fost f multumit. Si...iti iei ce ti place mai mult. Eu asa am procedat si a iesit bine.

Sper sa am si eu noroc sa vanda plantute cineva din Cluj sau din apropiere, dar deocamdata nu am gasit nimic. Expeditiile sunt cam riscante cred, mai ales pe vremea asta.

Ape limpezi !
[Yahoo!]
laura.a
Junior member

IP:

stefanp wrote:Daca iei de pe net iti recomand Rebella. Te asigur ca n-ai sa fii dezamagita
Si ca plante, ia-le pe cele carora iti le poti oferi conditiile pe care le cer ele. S-ar putea ca printre cele care iti plac sa fie plante carora nu le poti asigura conditiile necesare si sa-ti moara.

Sigur ca nu ma aventurez inca...pana nu ma lamuresc cat de cat cum e cu pestii din acvariu...doar ceva fara mari pretentii la lumina si sa creasca repede. Dar expeditiile pe frigul asta...2-3 zile cu posta (am vazut specificat in postarile facute de Rebella)...?!

Multumesc pentru sfaturi!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Da, acum nu trimite. Am si eu o rezervare si ma incurca vremea asta...
Dar dupa ce se mai incalzeste poti comanda cu incredere. Are niste plante superbe (e a treia oara cand cumpar de la ea; si sunt mai multi cei multumiti) si le ambaleaza mai mult decat bine.

Oricum, pana atunci poti face un topic la "Cumparari" cu specificatia ca vrei sa fie din Cluj. Vezi cine iti raspunde.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
laura.a
Junior member

IP:

alexos wrote:Neon de 30 w cu dimensiuni sub 438 mm nu gasesti.In aceste dimensiuni merg doar cele de 15.Daca il dai jos pe cel original ce spatiu iti ramane?

Plante easy fara alge poti cumpara de la colegii de pe forum.

Daca iau jos neonul original, cu sistemul lui de prindere cu tot, castig cam 30-40 mm. Asta inseamna ca as avea maxim 470 mm pt un alt neon, cu sistemul lui de prindere cu tot...(maine pe lumina ma uit mai bine, daca am calculat corect ). Din ce am citit eu pe forum, as putea pune un T5 de 438 mm care are 24w...dar mi-ar trebui si mai mult, sunt sigura (de la 15w la 24w nu ar fi suficiant, doar mai binisor putin).

Oare nu as avea alta solutie?!

Multumiri
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

laura.a wrote:
popescu.cristian10 wrote:sal,eu am patit la fel dar am fost fortat de imprejurari sa nu ciclez apa,de fapt am avut doar 2 zile in care nu am avut pesti inacvariu,se poate sa iti traiasca pesti,dar pe parcurs poti sa ai probleme la pesti,poate si eu[sper sa nu],dar asa mi s-a spus si mie,mai poti pune safe start[contine bacteri]pt a grabi ciclarea,eu am pus si totul pare ok dupa 2 saptamani,la tine e si mai usor tu nu ai asa muti pesti ca ine eu l-am cam aglomerat acvariu.ape limpezi

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.

Am pus Tetra bactozym si la schimbul partial de apa de azi am adaugat si Sera Bio nitrivec. Safe start-ul de care spui e similara cu una dintre cele pe care le-am pus ?

Sera Bio,am vazut ca e cam acelasi pe care l-am folosit eu, adica safe start,sa nu m-ai folosesti substante incontinuare,eu nu am mai facut schimb asa des doar saptamnal,dar nu trebuie sa te iei dupa mine si eu sunt la inceput deci nu iti pot garanta ca e ok,poate cei ce ti-au spus sa schimbi zilnic stiu mai bine.si mie mi-au spus la fel dar eu am facut cum am crezut eu ca e mai bine,repet nu stiu daca e cea mai buna solutie,ape limpezi.
[Yahoo!]
laura.a
Junior member

IP:

Stiti ceva despre o solutie despre care am citit pe forum "ClearMec in filtru + ProdiBio StartUp dupa reteta (in filtru 1Biodigest, in apa 1Biodigest + 1STOP AMMO" ? E o postare mai veche, din 2010, a mai folosit cineva astfel de solutii?

Daca da, va rog detalii despre ClearMec (am gasit 3 sortimente si nu stiu care e recomandabil in situatia de fata)

Stiu ca am pus deja destule "chimicale" ... dar n-as vrea sa pierd pestisorii...
[Yahoo!]
kovaly
Junior member
[Avatar]

IP:

Incearca sa nu mai folosesti substante chimice, acvaristica se face din pasiunea pentru natura, insa in natura cu siguranta nu se vor gasi "Aqua Safe", "Safe Start".

Lasa apa la decantat pentru circa 24 de ore, schimba exact cu ti-au mai spus si colegii dar nu mai adauga chimicale, chiar nu este nevoie.

ClearMec este mediu filtrant din cate stiu, este recomandat atunci cand vrei sa scapi de nitriti si nitratii din apa insa cu un mediu filtrant de acest gen reduci hrana si mediul bun pentru plante....daca iti doresti acvariu plantat eu zic sa nu apelezi la acest mediu filtrant.

ProdiBio StartUp este o substanta pe care eu nu as recomanda...din cate am inteles ai mai introdus bacterii asa ca nu mai este cazul...

Hraneste pestisorii cu nu foarte multa hrana, fa schimburile de apa si incearca sa testezi sa vezi ce valori ai si daca se poate posteazale si aici sa vedem poate iti putem fi de folos.

Sa stii k nu pierzi pestisorii asa usor, sunt niste pesti rezistenti, pesti recomandati pentru incepatori...nu este obligatoriu ca mediile filtrante, chimicalele sa iti ofere siguranta ca nu vor murii, daca tot vrei sa ai acvariul sanatos si frumos recomand sa citesti forumul acesta, ciclul azotului si celelante teme interesante pentru ca astfel vei putea intelege ceea ce se intampla in acvariul tau.

Respect si ape limpezi tuturor

This message was edited 1 time. Last update was at 07/02/2012 01:02:31

[Email]
kovaly
Junior member
[Avatar]

IP:

Referitor la iluminare as recomanda sa mai adaugi un neon, ai putea incerca un neon de 15 W, una dintre variantele la care la care ai putea apela ar fi Setul Aquael ZS / kit droser+socluri, am folosit si am fost foarte multumit....ape limpezi
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: