[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vladwrc
Forum Index » Profile for vladwrc » Messages posted by vladwrc
Am sa mai reflectez la filtrul extern...ma tot gandesc daca merita si daca nu ma duc prea tare cu costurile. Probabil trebuie sa fac si loc la capac ca sa intre furtunele. Daca nu o sa fie de la inceput o sa fie dupa o luna doua. Am vazut la baumax cuartz dimensiune 0.5-2 mm...dar mai mult spre 2 era. Ceva oleak mai mic ca bobul de orea si la culoare la JBL M . E bun cuartul?
Inca ceva....ce culoare sa pun pe spatele acvariului? Se gaseste colaj de cumparat la petshopuri sau din alta parte?

Multumesc!
Vreau sa imi spuneti parerile despre mobila pe care vreau sa pun acvariu. Dimensiunile bazinului sunt aceleasi cu a mobilei. Din ce stiti voi...trebuie sa-i mai pun intariri sau tine un acvariu de 100 l?

Va multumesc.
M-am gandit si nu as vrea sa instalez un filtru extern. Pentru 100 l de apa, pe langa Hailea bt700(690l/h burete+carbuni) care il am de la acvariu ce filtru ar trebui sa mai achizitionez(tot intern) ca sa faca fata cu brio? Sunt filtre cu mai multe medii de filtrare? Am citit ceva de mediile de filtrare dar am ramas in ceata. Am vazut la petshopuri niste filtre interne pe la 90 de lei destul de mari. Ms.
Un aspirator am vazut ca nu e scump..10-20 de lei. Te inebunesc cu intrebarile ca vad ca numai u activezi . In Iasi stii pe cineva care vinde pesti si plante de acasa? Mi ai dat u un user pe pm. Vinde si pesti? ms
Adica? Fii mai explicit. Nu e bun acvariul sau ce?
Ma gandeam sa cumpar 2.5l aquabasis + 10l manado. Am mai avut din Baumax pietris mai de mult alb..si se vedea murdaria pe el. Cum se vede la tine imi place.

La lumina ma refeream la lumina calda, tot de neon(nu galbena). Cine mi-a spus de lumina calda stiu ca e expert in acvaristica. Pacat ca a plecat din tara si nu are cum sa ma ajute. Acum sper sa ma mai ajute si altii aici cu pareri. O fi buna lumina asta.

Inca ceva ce nu stiu...unde e acvamax in iasi? Si la arcapet....e mai ieftin substratul?
Firma e "diversa". Nu mai stiu exact de cat e sticla....6 sau 7. Dimensiunile sunt 80x35X40. Nu are nimica pe mijloc si am sa-i pun izopren.
Am rezolvat problema...am sa pun izopren gros in locul unde acvariul ramane suspendat.

Daca mai este de folos cuiva se poate lasa topicul daca nu...se poate inchide. Multumesc.
Sunt firma de care e facut si acvariul...diversa...nu prea am auzit...oricum vreau sa mai pun in capac doua becuri economice de 14w care stiu sigur ca sunt bune pt acvarii..au lumina galbena si le am mai avut la un acvariu mai mic si le mergea bine la plante.

Am rezolvat si problema cu rama...mi a zis cineva sa caut izopren gros pe la praktiker, baumax de astea si sa-l decupez dupa forma de sub acvariu ca sa nu ramana fundul suspendat.

Legat de substrat..am tot citit ca asta jbl manado ar face mizerie prin acvariu daca pestii il rascolesc. Am vazut ca si u ai. E ok? Mai sunt si altele bune?

Multumesc.
Recent am cumparat un acvariu si are o rama de cauciuc. Din aceasta cauza fundul acvariului nu va sta lipit de mobila. La ce am vazut prin Pet-shopuri cam toate acvariile cu rama stau asa.(sau asa cred) . Astept niste pareri daca e ok cu rama de la acvariu sau nu. Multumesc mult.
Neoanele sunt T8. dar banuiesc ca se gasesc si de astea bune. Ele sunt de la acvariu. Legat de fundul acvariului..intradevar el ramane suspendat..dar asa am vazut la toate acvariile de pe la magazine. Incerc sa atasez o poza.
Nu ma ajuta nimeni cu inf despre lumina. Daca e buna asa rece? (adica alba nu galbena)

Legat de corpul unde pun acvariul....trebuie neaparat sa aiba o bucata de Pal perpenticulara pe blat ca sa sustina greutatea acvariului?

Si legat de melci...se tin in acvariu...daca da ce fel de melci ?

Multumesc.
Da..o rama pe baza acvariului din cauciuc. Toate acvariile gata facute am vazut ca au. Stefan...te-am sunat azi dar nu ai rasp. Ma cunosc bine cu fratele tau. Din Falticeni ma trag si eu. Ti-am dat si un pm. Poate ma ajuti cu mai multe inf.

Stiu ca ala extern e mai bun...insa cred ca si costa destul de mult unul bun. Eu mai am un resun de la un acvariu de 60 l. Ma gandesc sa le combin. Si in plus trebuie sa-mi trimita cineva niste filtre..zice el f bune. Sa vad ce o sa fie. Maine dupa-masa aflu.
Inca ceva...daca acvariu are rama pe baza din cauciuc...mai trebuie sa pun ceva intre el si mobila?
Salut tuturor! Azi mi-am luat un acvariu de la "Diversa Aquarium Products" 80x35x40 si desi tot am citit pe forum as mai avea cateva intrebari.

1. Sistemul de iluminare nu cred ca e prea bun.(am facut un compromis dat. pretului 500 ron) Are doua neoane de 18 w dar lumina e rece. Am de gand sa mai adaug doua becuri economice cu lumina calda de 14 W pe care le-am avut la un acvariu mai mic cu ceva timp in urma. In legatura cu neoanele....la dimensiunea de 60..cat sunt astea...gasesc si cu lumina calda...adik T5?

2. Filtrul este Hailea t700. 690 l/h insa buretele e cam naspa. Trebuie sa-l schimb si am sa mai adaug un filtru(extern sau intern ramane de vazut..tre sa primesc ceva).

3. Incalzitorul e de 100 w cu termostat deci e bun.

Legat de substrat....am vazut la toti aquabasis + Ceva de la JBL Mando park.... Cred ca pe astea am sa merg si eu.

La plante...am sa vad cee gasesc prin Iasi..oricum vreau multe...vreau sa fie un "colt din natura".

Dupa ce o sa fac toti pasii anteriori am sa ma gandesc si la pesti.

Astept parerea voastra legat de lumina in principal si orice mai stiti voi ca mi-ar prinde bine.

Va multumesc.

Forum Index » Profile for vladwrc » Messages posted by vladwrc
Go to: