Message |
|
Salut din nou. Azi mi-am luat substrat si maine am sa-l pun. Mi-am comandat plante de la un user de pe forum..dar nu mai fac asta niciodata. Plantele au ajuns intr-o stare...si firul e mai mult firisor  . Ramane sa ma duc duminica in piata de animale si sa-mi achizitionez niste plante.
O intrebare la voi....Manado se spala bine inainte?
|
 |
|
In loc de butelie de Co2 pot sa folosesc altceva? am inteles ca ar mai fi un fel de drojdie...inlocuitor
|
 |
|
Va multumesc de informatii. Dupa cum am mai spus si in alte posturi...foarte util acvariu.ro. Pana in momentul de fata am obtinut toate inf de care aveam nevoie. Pe parcursul activitatii mele ca si acvarist sper sa ajung sa pot da si eu sfaturi 
|
 |
|
Inca un post legat de acvariu...asa e cand esti incepator.
Dupa cum am vazut ca se construieste un acvariu.....se pune fundul jos si pe el se lipesc peretii laterali..deasupra la fund.
La acvariul care l-am cumparat baza e intre pereti pusa si nu peretii peste baza. Sper ca intelegeti ce vreau sa zic. De moment ce am garantie pe el cred ca e bun dar voiam
sa va mai cer si voua o parere.
Multumesc.
|
 |
|
Din ce stiti voi..si cum ar fi mai frumos..cam cate specii de plante sa pun in acvariu? Eu ma gandeam sa pun in fata ceva de sol..pe urma ceva la marime medie si in spate si in lateral ceva mai mare...combinat rosu cu verde. Astept pareri. Multumesc.
|
 |
|
Prima poza cu acvariul  ))....intr-o faza de ..fara nimic in el 
|
 |
|
Inca nu mi am pus colantul dar banuiesc ca e cam acelasi lucru ca la folia de la masina.(de pe gamuri) . Dai peretele acvariului cu niste solutii de geam..nu exagerat de multa...si pe urma dai cu un card dar invelit in hartie igienica sau o carpa de bumbac. de sus in jos astfel incat sa curga solutia in jos. Dupa ce ai dat solutia in jos poti sa folosesti si feonul astfel incat sa se usuce rapid. Daca ramane vreo bula nu te chinui si rupe folia. las-o asa pana a doua zi cand dai peste ea cu cardul.
|
 |
|
inca una..prelungirea de la spate am pus-o ca acvariu era cu 2 cm mai lat sa intre bine.
|
 |
|
Poze
|
 |
|
Am citit. Pai am zis ca sa pun doar o parte de apa..plantez plantele si abia pe urma il umplu. AM sa pun aquabasis +manado. Din mai multe surse se zice ca ar fi bun  .
Multumesc.
|
 |
|
Nu il dublez ca el de la mobila e mai gros fata de restul palului si s-ar vedea urat. 40 cm sunt intre peretele lateral si mediana. L am intarit si la spate cu niste pargii..nu se misca deloc. Am incredere
|
 |
|
Mi am luat colaj negru..ca sa fie in ton cu capacul si rama de pe fund. Astept pareri legate de apa.
Multumesc.
|
 |
|
Mi ai zis. Acvariu are un fel de rama de cauciuc care il ridica putin de blat. Asa l-am cumparat. Am sa i pun intre rama niste polistiren expandat...ala e mai tare..ca sa nu ramana fundul suspendat.
|
 |
|
O intrebare legat de apa...nu am cu sa o tin astfel incat sa iasa clorul...mai ales 100 de l...si ma gandeam sa pun substratul si sa pun jumate de acvriu cu apa...las 2 zile dupa care pun plantele si umplu acvariu cu apa. Am sa adaug si niste solutii de inceput. Dupa inca vreo 3 4 zile sau mai mult am sa adaug si pestii. E ok? Au treaba plantele cu clorul?
|
 |
|
Tocmai am terminat mobila pentru acvariu. Am intarit o si e ok acum. Ne-am suit ne-am miscat de toate. Urmeaza sa instalez acvariu dupa e imi iau substrat.
|
 |
|
Acvariu are o rama de cauciuc la baza...am sa pun polistiren de ala exact intre rama ca sa fie la acelasi nivel.
Bineinteles ca am sa pun picior si sub mediana. E si in poza in care am desenat. In schimb tine orice televizor. Eu m-am urcat pe el(90kg) si nu a dat nici un semn ca ar ceda in nici un fel.
Multumesc de pareri.
|
 |
|
Vad in comert tot felul de solutii pentru apa. De ce nu incerci ceva? Toate se invart pe la 10-15 lei.
|
 |
|
Prelungirea o pun cum vreau eu exact..nu are cum sa iasa la alt nivel fata de blat. Si nici sa pun ceva pe deasupra. Prelungirea o pun perpenticular pe blat . Am nevoie exact de o grosime de PAL. Asa intaresc totodata si mobilierul. Am masurat azi tot..maine ma duc la Baumax sa mi taie pal la culoare. Cred ca toata afacerea o sa ma coste undeva la 30 de lei. Multumesc inca odata.
|
 |
|
Multumesc pentru pareri la toti. Sunt nou intrat pe forum dar chiar e de ajutor ce se posteaza.
|
 |
|
Am sa cumpar niste bucati de pal si am sa pun pe centru,perpenticular pe blat,de sus pana jos prinse cu niste holsuruburi negre(Nu stiu daca alea is euro dar stiu ca sunt cele mai bune). Blatul sta pe partile laterale deci zic eu ca e ok. Am sa pun si niste intarituri la spate din pal ca sa nu se cracaneze  Acvariul nu are mai mult de 150 de kg si cu 2 oameni rezista dulapul si in momentul de fata. Zic ca dupa modificari o sa fie ok.
Oricum....acvariul e cu 3 cm mai lat decat mobila si la spate ii fac o prelungire din pal prins cu holsuruburi.
In pozele atasate am colorat modificarile. Alea cu rosu sunt in dulap..perpenticular. Si alea cu galben o sa fie la spate.
Ce spuneti? E ok acuma?
Va multumesc!
|
 |
|