[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Nu stiu in Iasi de plante. Poate se refera la Dan?
Te lamureste el mai bine.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

Inca o nelamurire :d La ce exact ajuta co2(In orice forma) la plante?
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Fara CO2 plantele nu pot face fotosinteza: http://en.wikipedia.org/wiki/Photosynthesis

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

O intrebare...la incalzitor..este un nivel maxim de apa. Are ceva daca apa il depaseste?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Teoretic da, practic habar n-am. Dar personal te sfatuiesc sa nu prea iei in deradere indicatiile producatorilor in ceea ce priveste modul de folosire al diferitelor echipamente. Apar probleme si cand sunt folosite corespunzator, daramite atunci cand inventam noi alte moduri de utilizare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa te uiti bine la incalzitor ce scrie... S-ar putea ca acel nivel sa fie nivelul minim, nu maxim.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Eheim-ul meu zice ca e fully submersible, adecatelea merge bagat de tot in apa, iar indicatorul de pe el e pentru nivelul minim de apa (probabil daca e pus mai sus, se incalzeste prea tare sticla ce nu sta in apa).
Totusi ma gandesc ca toate ar trebui sa fie izolate complet, indiferent daca sta cu 2-3 cm iesit din apa. Sansa ca sa ajunga apa pe capul incalzitorului (de la un peste mai barosan, o ventuza nelipita bine sau cand umbli prin apa cu mana) e uriasa.
Totusi, uita-te ce scrie pe cutie/foaia din cutie. Eventual intra pe site-ul producatorului si vezi ce scrie acolo.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

Intradevar..nu m-am uitat bine la el. Pot sa-l bag tot sub apa. Am avut unul mai de mult si avea nivel maxim. Si la asta credeam ca ala e nivelul maxim dar scrie ca minim. Multumesc.
vladwrc
Junior member

IP:

Am vazut ca de la piatra cu aer ajunge apa pe neoane. Are ceva? Ms
stefanp
Moderator

IP:

Daca instalatia electrica e protejata de apa, nu cred ca are nimic daca ajung niste stropi efectiv pe sticla neonului.

Dar pentru ce piatra de aer?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

Nu stiu cum se cheama exact...pe unde iese aerul de la pompa in acvariu.

Atasez prima poza cu acvariu..cu apa in el. Nivelul apei nu e pana sus deoarece trebuie sa mai plantez si pe urma mai pun apa.

E in prima zi dupa ce am pus apa. Am pus si niste solutie de la jbl pentru apa de la robinet. In orice caz abia dupa 1 sapt doua am sa bag pesti. Pana atunci plante.

[Thumb - 111.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

Bun, mai baga niste plante, dar zici ca asta urmeaza.
Solutii de la jbl nu era nevoie sa pui, dar de-acu' sunt puse.

Pompa de aer nu o pune, scoate co2-ul din apa si mai ales ca nu faci aditie, ramai fara co2.

Nu mai stiu lumina...ce ziceai ca ai?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

Sa scot oxigenul nu co2..banuiesc. 2 neoane t8 de 18 w lumina rece si un bec economic 14 w(pus de mine) lumina calda.

Urmeaza sa plantez dar sa fac rost de plante. Ma duc maine pe la sv si am vazut ca e un user care vinde. Poate mai iau de la el.
stefanp
Moderator

IP:

Cu o2 ul care il bagi prin pompa, scoti co2-ul necesar plantelor.
Pt oxigenare e de ajuns valurirea usoara a suprafetei apei de catre filtru, iar ziua contribuie si plantele.

Si am uitat sa zic...am dubii ca filtrele alea 2 mici vor face fata...Va trebui sa ai grija mare cu mancarea si popularea acvariului.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

Primul care se vede e mic...al doilea e mai mare. In total am 1000l/h. Am sa vad cu timpul. Daca nu fac fata il inlocuiesc pe ala mic cu unul mai mare. Am sa vad.
vladwrc
Junior member

IP:

Poza
[Thumb - 22.jpg]

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

felicitari, un acvariu resusit la inceput, acus poti muta topicul la sectiunea aquascaping .
Putine restusuri as face, incalzitorul mutat in partea stinga mascat de plante,valisneria cred si fara ezitare as scoate kitchul de oala,vas ce o fi, in rest

fostul user ozy
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Mult mai bine acum.
Dar de acord si eu cu vereb, scoate oala aia de acolo

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwrc
Junior member

IP:

Ce sa zic..gusturile nu se discuta) Mie imi place vaza..am cumparat-o. O mai las momentan
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Intr-adevar gusturile nu se discuta, dar vaza aia e din alt "film" si strica tot ce e frumos la acvariu. Cred ca din 10
oameni de aici de pe forum numa' unul sau doi pot sa le placa vaza aia, tu fiind unul din ei. Asa ca daca iti place
n-ai decat sa o tii, dar e ca nuca in perete pentru ceilalti.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: