[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Message
Nu cred ca m-am facut inteles. Filtrele sunt din acvariile desfintate. Acvarii stabile cu ciclarea finalizata. Nu le-am spalat, doar ce le-am scos din acvariile vechi si le-am pus in asta nou.

In afara de substrat si 50% apa proaspata nimic nu este nou in el.

Am niste creveti si trei pui de Xipho. Pana acum nu am observat nici un deces in randul crevetilor dar nici bine nu cred ca le prinde

Mersi.
Salutare,

De o saptamana am achizitionat un acvariu Dennerle nano cube de 60L brut. Mai aveam inca 4 acvarii mai mici pe care le-am desfintat pentru a-l instala pe aceasta.

Am folosit filtrele (3 Dennerle eckfilter + 1 Eheim Aquaball 130) din acvariile mici si apa 50% restul completand cu apa proaspata tratata cu biotopol.

Substratul este nou si are compozitia urmatoare:

- 2-4cm grosime pietris granulatie 2-4mm din Hornbach
- 1-2cm amestec de un 1kg Dennerle DeponitMix (atat am mai avut la dispozitie) cu JBL Kugeln Balls si Tetra Initial Sticks.
- 3-8cm ADA Soil Malaya

Am crezut ca acvariul va porni din mers cu ciclarea si nu va fi o problema dar dupa 4 zile de la startare apa a devenit albicioasa. Masurand nivelul nitratilor am descoperit ca sunt cantitate de aprox 0,10mg/l

Poate cineva sa explice de ce s-a intamplat asta? In teorie ar fi trebuit sa am fluctuatii mult mai mici mai ales ca toate 4 filtrele sunt instalatate.
Sursa de CO2 este un mecanism JBL ProFlora. In esenta, bomba cu drojdie. Folosesc o reteta proprie cu gelatina pentru ca produce mai mult CO2 decat amestecul de la JBL.
Reactorul este JBL Taifun.

Da, intre timp filtrul intern a ajuns intr-un nano iar cel mare este alimentat de un Tetratec EX700 in prezent.

Cam dificil sa deschid un jurnal separat pentru ca am 5 acvarii nano. Fiecare cu scopul lui

Unul tine creveti si plante, cel in care am pus filtrul intern, are aprox. 20L net. Restul de 4 nano sunt Dennerle Nano Cube de 10L brut fiecare. Au fost luate cu ocazia unei promotii facute de Hornbach pretul fiind taiat la jumate pentru ca nu mai aduc.

Cele 4 nano au rol de puscarie pentru 2 melci Pomacea care mi-au halit tot HC-ul pana sa apuce sa se prinda. Pepiniera pentru plante cu probleme, cum e Althernantera aia partial topita si resturile de HC care nu o duc deloc bine. Le mai folosesc ca si carantina cand am un peste bolnav. Ca si maternitate nu a fost nevoie pana acum, guppy si xipho au deja pui supravietuitori in acvariul mare dupa cum se vede si in poze.

In una din poze am surprins inamicul nr.1 in momentul asta, am hidre iar tratamentul impotriva lor e cam radical pentru ca am creveti si in ala mare iar poza este din acvariul nano cu creveti, nici aici n-am sanse s-o combat

LE: Am omis sa pun poza cu inamicul

image
Anul nou vine cu poze noi!
imageimageimageimageimage
imageimageimageimageimage

imageimageimage
Arata bine, dar cand vei incerca sa plantezi si va apare curentul in apa mi-e ca-ti va disparea si plaja.

Acum depinde care material de substrat e mai greu ca o poti reface la sifonare cu tub de aspirare.

Sugestia mea este sa pui la buza plajei radacini subtiri sau groase, dupa gust, astfel incat sa faci o mica terasa.

Ulterior se pot masca acele radacini cu Blixa sau alte plante de prim-plan daca ti se par inestetice.

LE: la o privire mai atenta am vazut ca plaja e la acelasi nivel cu substratul maro
Totusi, nu strica sa incerci si sugestia mea, acum e inca usor sa faci modificarea asta
Tocmai ce am avut un pic de timp sa-mi testez complet apa din acvariu folosind trusa de teste Testlab de la JBL.

Cam astea sunt valorile rezultate:

Kh = 4,5-5
Ph = 7
Gh = 7,5-8
NO3 = 5mg/l
NO2 = 0,1mg/l
NH4 = 0,05mg/l
PO4 = 0
Fe = 0,2
CO2 = 16mg/l

Sunt ingrijorat de valoarea lui NO2 care mi se pare mare. Suspiciunea mea e legata de o ciuperca pe un Molly. L-am tratat in carantina cu Fungol si s-a vindecat, acum e in acvariul comun. Dar am pus putin Fungol 4ml/120L si in acvariul comun. Asta pentru a reduce riscul aparitiei si pe alti pesti.

Este posibil ca acest Fungol chiar si in cantitate mica sa-mi fi afectat echilibrul florei bacteriene si de aici sa fi crescut NO2? Sau poate fi de la filtrul extern recent achizitionat care inca nu s-a ciclat.

Am gresit cu ceva? Sunt incepator si as vrea pe viitor sa evit astfel de situatii.

Va multumesc.
Puii au o forma de bila in burta femelei. Uita-te atent si cand e aproape sa fete vezi vedea conturat niste bilute in zona intunecata din spatele burtii. La unele se pot distinge ochii fetusilor daca femela este de culoare deschisa.
Nimic nu e easy sau simplu la marine. Si eu m-am documentat ca si tine si am ajuns la concluzia ca trebuie sa invat mai intai cum sta treaba cu dulcele mai bine. Corali, polipi, anemone, orice necesita conditii optime pentru a supravietui in acvariu.

Asta fara sa luam in discutie costuri.
Tratamentul a functionat, pestele bolnav s-a reintors in acvariul populat si pare ok.
Ca tot ai mentionat doua specii vivipare, o data la 30-45 de zile. Aceste specii pot stoca material de la mascul si fata la intervalul asta chiar daca nu mai au mascul prin preajma. Viviparii sunt de obicei specii prolifice, daca nu esti crescator de pesti nu are rost sa-ti bati capul cu temparatura apei si altele. Se descurca si singuri daca nu ai pradatori in acvariu si sunt destule locuri unde puii se pot ascunde.
Setup-ul precedent a suferit o modificare. Asa arata dupa 2-3 ore petrecute cu mainile in apa.

Mai necesita mici corecturi estetice dar pe moment sunt multumit de rezultat.
Eu mi-am luat Tetratec EX700 si sunt f. multumit de el. Vine complet cu medii de filtrare si e silentios. Pare solid, sper sa nu fie nevoie de galeata
Poze facute in seara asta.

Crevetele asta nu stiu daca este Red Cherry sau Amano, poate ma lamuriti si pe mine.
Salutare,

Pe la finele lunii Noiembrie am inceput un proiect de acvariu cu un set cumparat din Hornbach.

Setul este compus din:

- Bazin de 126L brut 80Lx35lx45h Eheim MP Aquapro 80
- Sticla de 8mm fata+spate si 6mm lateralele.
- Filtru intern Eheim 2210
- Incalzitor Jager 100W
- Lumina 2X18W T8
- Termometru
- Minciog
- Solutie declorare
- Solutie echilibrare pH si kH
- Hrana uscata: fulgi Tetratec TetraMin

Am mai cumparat extra:
- Pietris granulatie 2-4mm
- Cateva plante de inceput: Egeria Densa, Fontinalis Antipyretica, Eleocharis acicularis, Cabomba Caroliana si Hemianthus Callitrichoides var. Cuba
- Tetratec Bactozym
- 2 buturugi din mopan

Incepand de la aproximativ 3 saptamani l-am populat treptat pana acum cu:

- 3 perechi guppy + 1 femela
- 2 perechi Xipho
- 1 Pereche Molly
- 3 Botia Macracantha (clown)
- 2 Pomacea
- 4 Neritina
- 4 Yellow Clam
- Aproximativ 20 de creveti RCS si cativa Amano (cred)

Va urma...
Am inceput tratamentul cu Fungol dupa ce am pus pestele in carantina. Am mai adaugat aprox 4ml si in acvariul mare ca sa nu ma trezesc si cu alti pesti afectati.
Mersi de sugestie. O sa incep un jurnal ca sa fie si o ordine cronologica la ce am facut/fac cu acvariul.

Asa cum am spus, nu sunt concurate de alte plante. Au o inaltime de aprox 5-7Cm.

Ca pozitionare sunt la mijloc fata/spate. Lumina este compusa din 2X18W T8. Cel din fata e un tub Sylvania Daylight standard. Cel de pe spate este un JBL Tropica Solar 4000K.

Ma gandesc ca un dezechilibru de duritate a apei. Folosesc teste 5in1 de la JBL si arata in regula. Adica am Valori in zona OK. Ca altceva nu-ti arata teste astea bagheta

Mi-am luat o trusa de teste dedicate si o sa testez tot dupa care postez in jurnal.

Multumesc in avans pentru sugestii.

LE: Fertilizare zilnica 3 picaturi de ferropol24. La schimb de apa am trecut pe easylife profito dozat dupa recomandarile de pe recipient. CO2 din bomba cu reactor JBL Taifun.
Cred ca suna tampit, dar care sunt reperele dupa care iti dai seama daca ai hranit pestii prea mult sau prea putin?

Cand ii hranesti prea mult e destul de vizibil, ramane mancare in acvariu si putrezeste. Dar exista si situatia in care ii hranesti prea mult fara ca pestii sa lase resturi?

Cum iti dai seama ca-i hranesti prea putin? Cresterea lor stagneaza? Se comporta intr-un fel mai ciudat cand sufera de foame?

Care este o metoda buna sa te asiguri ca nu hranesti prea mult? ii harnesti mai putin astfel incat sa fie constant fomisti?
Surprinzator dar bacteriile care descompun radacinile putrezite nu sunt aceleasi cu cele care transforma amoniacul in nitriti. Incearca sa mentii acvariul cat mai curat de resturi de plante deoarece alte microorganisme se pot dezvolta in acvariul tau si ajungi la alte probleme.
De la sf. lunii Noiembrie, dar Bacopa e cumparata la inceputul lui decembrie.
Va multumesc pentru raspunsuri. Maine cumpar JBl Fungol si incep tratamentul. Explicatia e simpla, am avut acumulare de materie organica. Asta seara am facut schimb de apa si sifonarea substratului.
 
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com