[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12

Sunt un incepator in ale acvaristicii si se pare ca am muscat mai mult decat puteam duce. Am o problema cu cateva plante care cred eu ca ma depasesc ca si dificultate.

Prima este cu Bacopa Caroliana care se topeste de la o zi la alta, am 2 fire. Unul aproape e chel cu 2-3 frunzulite translucide pe la varf iar al doilea incepe de jos sa se topeasca. Ambele fire nu sunt concurate pentru lumina.

A doua planta este Rotala Macranda Care a inceput tot de jos sa se topeasca dar are frunzulite noi si se topeste mai incet decat Bacopa. Restul de plante se descurca fara probleme. Mai am si Rotala Rotundifolia care se descurca fara problemele suratei.

Daca pomenesc si de Althernantera Reikii care se topeste vazand cu ochii cred ca aruncati cu rosii in mine
Eu as zice ca e cam multa lumina acolo. Eu am 2X18W T8 la 126L brut si nu m-am lovit de problema asta.
Va rog sa ma ajutati in identificarea problemei ce am observat-o la unul din Molly. De doua zile are o pata mica alba si pufoasa, cel putin asa se vede, un pic umflata. Este o ciuperca? Mentionez ca e singurul dintre restul de pesti care prezinta "buba" asta.

Ca si comportament, nu este apatic. Am observat la un moment dat ca s-a frecat de o planta.

Va multumesc in avans pentru raspuns.
Cele cateva plante de start ar fi trebuit sa fie Cabomba, Egeria si Eleocharis acicularis. Pe toate le gasesti in Hornbach, la fel si Bactozym. Ce ai tu acolo nu sunt chiar asa de rezistente la inceput cand o sa ai variatii bruste de substante in apa. Sa nu te mire daca Bacopa aia se va topi.
Da, se gasesc si din alea sau coala neagra lipita cu scotch. Mai simplu ;)

Apa tulbure se va curata intr-o zi. Pune in filtru o pastila de tetratec bactozym. Apa se va face alb laptos dupa. Pune mancare de peste cum a zis colegul mai sus. Poti incerca si cu 2-3 Pomacea. Sunt destul de rezistenti la ciclare pentru ca pot iesi din apa si respira aer daca devine prea toxica pentru ei. Pomacea vor manca fericiti mancare de pesti cu alge in compozitie. Sau poti sa le dai salata, castraveti taiati subtire.

Pregateste-te sa-i scoti din acvariu daca iti iei plante moi caci le vor devora.
Ehe, mai am pana ajung eu pe la concursuri

Parintii le dau de mancare cat sunt eu plecat
Am cumparat un kit de la JBL. Reactorul este cel standard al lor, cred ca Taifun ii zice.

Am fost plecat 2 saptamani si se terminase drojdia asa ca am pus cateva zile easy carbo pana am refacut amestecul. Acum am aprox 2 bule pe secunda.

Stiu ca arata dezordonat acvariul dar sunt in proces de invatare. Mai intai sa invat cum sa-mi tin toate plantele intr-o conditie buna si dupa aia ma apuc de organizat si creat un peisaj. Scopul final este sa reproduc un biotop, chiar daca folosesc plante diferite. Trebuie sa le invat pe fiecare si sa le aflu nevoile. Deocamdata citesc si lucrez dupa ureche
Cea din postul anterior e mai veche, poze facute acum doua zile:

image
image
Poze nu pot pune acum ca-s la munca, cand ajung acasa o sa urc cateva.

Recent am schimbat unul din cele doua tuburi din dotarea standard al kit-ului cu un JBL Tropica Sun 4000K tot de 18W.

Din pacate nu prea am optiuni in privinta luminii pentru ca nu e spatiu destul pentru trei tuburi. Caut variante de a schimba la T5 dar parerile sunt impartite. Cu aditie de CO2, fertilizare macro+micro si schimburi dese de apa se poate obtine vegetatie luxurianta si cu lumina actuala.

Trebuie sa mai studiez pe tema asta, sper sa gasesc pe forum destule informatii incat sa ma decid.

Filtrul extern e o varianta pe care nu am explorat-o. Si in directia asta trebuie sa studiez.

Cat despre cresterea plantelor, folosesc bomba cu drojdie pentru supliment de CO2, ferropol24 3 picaturi dimineata (azi am inceput administrarea zilnica de micro elemente), ferropol la schimbul de apa.

In acvariile nano pun easy carbo si easy life pro fito.

LE: Mi-am amintit cateva plante: Anubias barteri var. nana, Blixa Japonica, Bacopa Caroliana

Si o singura poza diponibila la munca :

image
Salutare tuturor,

Numele meu e Daniel, ca si in titlul postarii. Sunt la inceput de drum.

Scurt istoric:

Parintii mei au avut cand eram mic destul de multe acvarii (2X128L si numeroase altele mai mici aprox 4X30L), perioada se facea la inceputul anilor 90. Intre timp s-au lasat de acest hobby si recent m-am apucat eu.

Stau in Bucuresti zona Drumul Taberei - Militari. Am achizitionat din Hornbach un bazin la set.

Cateva date despre echipamentul cumparat:
- Bazin de 126L sticla de 8mm fata+spate si 6mm lateralele.
- Filtru intern EHEIM,
- Incalzitor Jager 100W
- Lumina 2X18W T8
- Termometru
- Minciog
- Solutie declorare
- Solutie echilibrare pH si kH
- Hrana uscata
- Pietris granulatie 2-4mm
- Cateva plante: Hc, Cabomba, Egea, Fontinalis, Eleocharis Acicularis, Valisneria, Rotala Rotundifolia, Rotala Macranda, Echinodorus oriental si multe altele pe care nu le-am identificat inca

Acvariul este in functiune de pe la sfarsitul lunii noiembrie.

Vietuitoare:

- Cateva scoici Yellow clam
- Cativa melci Neritina
- 2 Pomacea
- 1 Pereche Molly coada lira
- 2 Perechi Xipho
- 3 Botia arlechin
- 3 Perechi Guppy
- Un numar nedeterminat de creveti Red Cherry si ce cred eu ca sunt creveti Amano

Pe langa acvariul asta mai am 4X:

Dennerle Nano Cube 10L folosite pentru carantina, tratament, pepiniera, maternitate. Acestea din urma sunt inca in proces de ciclare.

Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to: