[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Eu vreau si multiplexorul de serial. Ma bag la urmatoarele:

- Multiplexor serial
- pH X2
- ORP
- Salinitate
Intrebam pentru ca arata identic cu al meu. Cel putin la ce vad in filmulet seamana foarte mult.

Ce skimmer e ala? Ca eu am ramas la discutia despre skimmer

Eu nu vad o problema cu cochilia aia cat timp nu inoata niste guppy prin ea.
S-a mai discutat problema asta. In aproape toate cazurile impamantarea defectuoasa/inexistenta a prizei a fost de vina. Fa o cautare pe forum. Unii au impamantat acvariul punand ceva de metal in apa si legat la impamantare.
CO2-ul il poti inlocui cu EasyCarbo pentru multe plante. Odata acomodate nu ai nevoie de gaz. Ca idee, iar Cryptocorinele fac radacini mari se hranesc prin radacini masiv si daca le merge bine se vor intinde si ele. Nu ca Vallisneria n-ar face la fel

Poti incerca Ranunculus, desi e relativ pitic. Eleocharis Parvula, Hydrocotyle Verticilata, Glossostigma, Althernantera Mini, Lindernia, Lobelia.
Nunu, Doar unu-i Betta celalalt e Alpha. Omega a scris mai sus

Tu parca iti promisesei ceva. Sau acum ne strangem de-o alta discutie?

Ambii sunt ultimii experti de pe forum si de ieri am o problema directa cu ei. Deja s-a ajuns prea departe cu interventiile astea off-topic initiate ba de unul sau de altul.

Moderarea se face si ea dupa culoarea ochilor asa ca nu ma mai obosesc sa ma justific sau sa dau explicatii. Fiecare face cum crede mai bine de cuviinta.

Iei doua-trei boabe si le dai un ciocan. Din ce am vazut in HB mai tot pietrisul colorat e vopsit.

Dar sa vedem ce spune si Creative sau Severus. Posibil sa n-am habar despre ce vorbesc. Ei sunt mai in masura sa confirme.
Mie imi place si asa cum e acum. Abstract.

Acum o sa aberez un pic dar nu crezi ca ar merge sa ridici despartitoarele incat substratul sa comunice de la unul la altul?

Vallisneria si ceva gen Eleocharis s-ar intinde pe sub despartitoare fara probleme. De moss infipt in gauri nu mai zic

Sa astepti totusi si aprobarea lui Creative. Sigur va avea ceva mai inteligent de recomandat.
Hang-on nu stiu daca exista pe exterior. Eu am unul de la Sera, PS130, care se atarna de geam dar pe interior ca-ti trebuie sa traga apa din acvariu care s-o amestece cu aer. Nu cunosc prea multe in domeniul salin deci pot sa fiu pe langa

L-am dat in lucru de ieri si confirm ce zice si Alber. Lasa admisia de aer la maxim si reglezi din iesire nivelul. Treptat va incepe sa faca spuma care ajunge in capac.

Apa stransa in el arunc-o. Contine ceva resturi stranse chiar daca pare curata la inceput.
Severus wrote:
daniel12 wrote:A fost topicul daniel vs toti

@ daniel123 nu te subestima !
Acesta este doar unul din topicurile care se pot numi "daniel vs toti".
De fapt, in multe din cazurile in care postezi tu pe un topic se ajunge la asa ceva (asa ca lasa modestia la o parte).
Ape limpezi la toata lumea.

PS Eu propun sa-i fie acordat lui sursy2003 preimul pentru cel mai inspirat titlu de topic.

Mi se pare mie sau vedetismul la romani e la fel cum era ciuma in evul mediu? Ma inclin stimabile, un autograf se poate? Mai e mult pana departe si nici rasaritul nu-i in zare.
Creste Caulerpa ca nebuna. Ledurile ok, le tin 2 ore pe zi. Urmeaza in week-end sa fac rost de lipici (sper eu) si testul de nitrati ca sa pot sa-i dau drumul la treaba ca lumea.

Ce observ este ca pe o piatra incepe sa dispara alga maro si creste coralina. Nu stiu cine mananca alga ca e clar determinata zona din care a disparut. Asterinele mananca si alge?
Ma declar invins
Eu am zis doar de transparenta peretelui despartitor. Sa-i tii despartiti dar sa se vada unul cu altul e una, sa pui mai mult de unul in acelasi compartiment e cruzime.
A fost topicul daniel vs toti. Subiectul asta s-a incheiat pentru mine. Dar vad ca amicu' "creativ" vrea sa se dea in barci cu mine. O sa vad cat de mult se poate tine

@puschi-puschi

Eu sunt de parere ca ar trebui sa-l sfatuim pe sursy in modul in care l-ai facut tu. Nu sa ne dam cu parerea despre ce n-avem habar cu riscul de a-l induce in eroare pe incepator.

Ca sa nu fiu total off-topic:

Un nivel ridicat de testosteron este recomandat acestei specii. Sunt pesti de lupta, au nevoie de exercitiu pentru a-si dezvolta culori, aripioarele si a se mentine in forma. Cat timp nu sunt tinuti la comun, despartitoarele transparente ajuta. Indivizii se acomodeaza unul cu altul si in final se vor "ajuta" reciproc.

Am uitat sa precizez ca o importanta mai mare catre sanatatea pestilor este calitatea apei mai presus de oglinda sau un adversar tenace. Cat timp apa e toxica pestele va fi stresat si in final poate muri.
Nu cred ca esti in masura sa faci pe nebunul cu mine. Cred ca te-am ignorat prea mult. Vrei sa-ti puric ineptiile si de prin alte topicuri?
Esti chiar atat de sigur ca nu trebuie sa se vada?
Pentru cei care nu au nevoie de ceva complex puteti apela la Teguna

Au placi Arduino, clone mai ieftine si module compatibile.
Acum nu ne ramane decat sa incetam sicanele cu Profilux vs Arduino si sa punem la cale un plan de piese si instructiuni pentru oricine cu destul curaj sa puna mana pe pistolul de lipit

Ca sa nu para ca ma implic in discutia cu cine-i mai bun, dau startul unui inventar. Asta ca sa stabilim cu totii ce piese ai nevoie sa cauti.

Spre exemplu, pana sa zica Mihai de LM317, circuitul pentru LED-uri de putere era mai greu de construit.

- Placa textolit perforata (ca sa nu ne incurcam cu clorura ferica)
- Fire de 0,5
- Alimentator 12V 1A - 2A
- Mufe BNC mama pentru cablaj
- Mufe BNC tata
- Relee 12V
- Tranzistor Darlington TIP122
- Diode 1A (sa tina)
- Rezistente de 10K, 100K
- Condensatori ceramici de 10 nano
- Cutie din plastic sau foaie komatex, plexiglass
- Header pini mama si tata
- Potentiometru 100K
- Radiator pentru tranzistori TO-220
- Display LCD monocrom 16X2
- Microswitchuri pentru butoane
- Intrerupator flotant

Piesele de mai sus sunt suficiente pentru alimentarea placii Arduino, comanda prizelor 220V, comanda unor ventilatoare si/sau LED-uri (alimentate separat), schimb/completare apa.
Pentru plante sunt bune. Acum depinde gH-ul ala din ce este alcatuit. Crescutul e simplu, scazutul e complicat

Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to: