In primul rand La multi ani, pesti sanatosi si ape limpezi tuturor colegilor acvaristi!
In al doilea rand cateva poze ca de inceput de an
Mosul a fost darnic si mi-a adus o colonie de 9 Pseudotropheus acei msuli yellowtail de 9-10 cm (multumesc unui coleg forumist din Iasi foarte serios) , din care din pacate va trebui sa ma despart, aviz amatorilor, de 4 exemplare din cauza suprapopularii ( datorate altor achizitii)
Celelalte achizitii de care vorbeam se datoreaza lui Paul
Ii multumesc pentru ca mi-a dat ocazia sa-mi refac grupul de Pseudotropheus Demasoni aducandu-mi 9 exemplare minunate, specie la care nu o sa renunt atata timp cat voi avea ciclide malawi.
Totodata mi-a mai adus si vreo 7 Labidochromis Caeruleus Yellow de care sotia e foarte incantata mai ales cand stau si o privesc asa
Pe restul ii recunoasteti din postarile anterioare
Labidochromis mbamba bay
Labidochromis perspicax masculul si una din femele
Unul din cei 4 Placidochromis jalo
Otopharynx tetrastigma
si inca o femela gusata ... Ghici ciuperca ce-i??
Protomelas Boadzulu Red Empress
Pe langa Hongi Sweden, mai aveam gusate o femela de Mbamba bay,una de Acei Msuli si cred ca si una de Moorii.
Astazi aveam planificat sa scot puii de la acei. Nu am mai avut pana acum si de obicei tin puii de la speciile care imi raman gusate prima data. Din pacate, in dimineata aceasta am observat ca femela nu mai era gusata, probabil nu am calculat eu bine si le-a dat drumul.
O alta dezamagire mai mare este ca aveam o femela de Moori care cred ca era gusata. Gusa nu era foarte proeminenta, dar mai mare ca la ceilalti Moori pe care ii am. Am urmarit-o vreo 2 saptamani in care nu a mancat deloc iar de dimineata, cand i-am hranit, s-a aruncat ca disperata la mancare. Si pe aceasta as fi vrut sa o prind mai mult pentru a avea confirmarea ca este femela dar se pare ca nu am avut noroc. Dupa dansul pe care l-am vazut intre 2 dintre ei si banuiala ca acea femela a fost gusata inclin sa cred ca am identificat un mascul si o femela dar nu am certitudinea, asa ca am in continuare 4 Moorii carora nu le stiu sexul.
Aceasta presupun a fi perechea
masculul
femela
si ceilalti doi
Daca aveti voi elemente din pozele postate de a le identifica sexul va astept cu interes parerile.
In timp ce postam, din pacate, mi-a murit masculul de Dimidiochromis strigatus. Partea ciudata este ca inainte de Craciun, pana sa primesc Acei Msuli, am renuntat la un mascul subdominant de strigatus. De atunci masculul dominant si-a pierdut culoarea si pofta de viata. Daca pana atunci era activ si alerga permanent celalalt mascul acum a devenit apatic si statea doar intr-o zona pe nisip, rar l-am mai vazut sa innoate prin acvariu si nici de mancat nu mai manca. Cel putin, cand le dadeam de mancare, nu mai urca la suprafata sa prinda granule. De cand am dat masculul subdominant am tot incercat sa-i gasesc o femela, am postat in aria cumparari, am intrebat in stanga si-n dreapta, dar nu am gasit. Postez o poza cu el cand era si masculul subdominant si una dupa
dupa
O zi buna
P.s. Vestea buna este ca, probabil saptamana viitoare, o sa le suplimentez substantial filtrarea.