[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dragos_georg
Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
Felicitari pentru acvariu. Cred ca mai poti lucra un pic la aranjamentul pietrelor, nu stiu cat de sigure sunt acelea puse una peste alta in momentul cand vor incepe pestii sa sape si sa-ti mute nisipul. Si inca o mica observatie legata de filtrare, in sensul ca ar trebui sa iei in calcul suplimentarea ei.

O seara buna si ape limpezi, iar pozele oricat de multe sunt intotdeauna binevenite.
Am mai facut un mic update la filtrare prin adaugarea unei canistre Eheim 2260
image
image

multumita maestrului Koala. Mare domn, mare caracter, a trimis canistra si mi-a scris un pm sa ma ajute cu punerea in functiune de nici daca venea un reprezentat Eheim la fata locului nu putea sa-mi dea atatea detalii. Multumesc inca o data.
Si are un debit de m-am speriat cand am pus-o in functiune

Acum filtrarea este asigurata de 3 filtre externe, dupa cum urmeaza:
1. Eheim 2260 continand 18l material filtrant
2. Eheim 2080 continand 12l material filtrant
3. Eheim 2076 continand 8l material filtrant

Sper ca este suficient pana ma va convinge Dragos sa-mi fac sump.

O zi buna
Later edit: Filmuletul este incarcat de pe filckr si vad ca nu merge. Daca poate sa-l editeze cineva bine, daca nu il sterg.
Este adevarat ca in functie de tipul de maternitate exista posibilitatea ca ceilalti sa incerce sa-i suga si sa si reuseasca. Puii au tendinta de a se strange toti intr-un colt. Eu am patit astfel cu o maternitate care are fantele acelea pe lateral. Mai exista tipuri de maternitati cu gaurele pe fund si altele din plasa intinsa pe un cadru de plastic.
Eu am rezolvat problema punand miciogul pe exteriorul maternitatii.
O zi buna
Salut,
poti folosi linistit acele maternitati 1-2 luni. Chestia este ca nu o sa poti sa-i tii pana cresc mai mari deoarece sunt relativ micute.

O zi buna
Frumos. Acum urmeaz? o perioada în care r?bdarea este cuvântul de ordine, pân? se cicleaza.

O seara buna.
Eu cautam o femela matura, dar din p?cate nu mai am nevoie deoarece în aceasta diminea?? mi-a murit masculul.
Din câte în?eleg o sa începi cu pui de 1-2 cm a?a ca filtrara o sa fie ok deocamdat?.
O zi buna
In primul rand La multi ani, pesti sanatosi si ape limpezi tuturor colegilor acvaristi!

In al doilea rand cateva poze ca de inceput de an

Mosul a fost darnic si mi-a adus o colonie de 9 Pseudotropheus acei msuli yellowtail de 9-10 cm (multumesc unui coleg forumist din Iasi foarte serios) , din care din pacate va trebui sa ma despart, aviz amatorilor, de 4 exemplare din cauza suprapopularii ( datorate altor achizitii)

image
image
image

Celelalte achizitii de care vorbeam se datoreaza lui Paul
image
image
image

Ii multumesc pentru ca mi-a dat ocazia sa-mi refac grupul de Pseudotropheus Demasoni aducandu-mi 9 exemplare minunate, specie la care nu o sa renunt atata timp cat voi avea ciclide malawi.

Totodata mi-a mai adus si vreo 7 Labidochromis Caeruleus Yellow de care sotia e foarte incantata mai ales cand stau si o privesc asa
image
image

Pe restul ii recunoasteti din postarile anterioare
image

Labidochromis mbamba bay
image

Labidochromis perspicax masculul si una din femele
image
image
image

Unul din cei 4 Placidochromis jalo
image

Otopharynx tetrastigma
image

si inca o femela gusata ... Ghici ciuperca ce-i??
image
image

Protomelas Boadzulu Red Empress
image

Pe langa Hongi Sweden, mai aveam gusate o femela de Mbamba bay,una de Acei Msuli si cred ca si una de Moorii.

Astazi aveam planificat sa scot puii de la acei. Nu am mai avut pana acum si de obicei tin puii de la speciile care imi raman gusate prima data. Din pacate, in dimineata aceasta am observat ca femela nu mai era gusata, probabil nu am calculat eu bine si le-a dat drumul.

O alta dezamagire mai mare este ca aveam o femela de Moori care cred ca era gusata. Gusa nu era foarte proeminenta, dar mai mare ca la ceilalti Moori pe care ii am. Am urmarit-o vreo 2 saptamani in care nu a mancat deloc iar de dimineata, cand i-am hranit, s-a aruncat ca disperata la mancare. Si pe aceasta as fi vrut sa o prind mai mult pentru a avea confirmarea ca este femela dar se pare ca nu am avut noroc. Dupa dansul pe care l-am vazut intre 2 dintre ei si banuiala ca acea femela a fost gusata inclin sa cred ca am identificat un mascul si o femela dar nu am certitudinea, asa ca am in continuare 4 Moorii carora nu le stiu sexul.

Aceasta presupun a fi perechea
image
masculul
image
femela
image
si ceilalti doi
image
image

Daca aveti voi elemente din pozele postate de a le identifica sexul va astept cu interes parerile.

In timp ce postam, din pacate, mi-a murit masculul de Dimidiochromis strigatus. Partea ciudata este ca inainte de Craciun, pana sa primesc Acei Msuli, am renuntat la un mascul subdominant de strigatus. De atunci masculul dominant si-a pierdut culoarea si pofta de viata. Daca pana atunci era activ si alerga permanent celalalt mascul acum a devenit apatic si statea doar intr-o zona pe nisip, rar l-am mai vazut sa innoate prin acvariu si nici de mancat nu mai manca. Cel putin, cand le dadeam de mancare, nu mai urca la suprafata sa prinda granule. De cand am dat masculul subdominant am tot incercat sa-i gasesc o femela, am postat in aria cumparari, am intrebat in stanga si-n dreapta, dar nu am gasit. Postez o poza cu el cand era si masculul subdominant si una dupa
image
dupa
image

O zi buna

P.s. Vestea buna este ca, probabil saptamana viitoare, o sa le suplimentez substantial filtrarea.

Salut si felicitari pentru noul acvariu. Asteptam sa vedem poze cu punerea lui in functiune.
Si eu cred ca ar trebui sa iei in seama sfaturile colegilor legat de umplerea filtrului extern doar cu material pentru filtrare biologica si apoi in functie de nr si marimea pestilor sa stabilesti daca este suficienta filtrarea.

De unde ai achizitionat dimidiochromis strigatus si la ce marime? Te intreb deoarece eu am un mascul si ii caut o femela.

O zi buna
Salut,
sper sa nu fie offtopic dar, eu am gasit mai demult 2 lampi cu led pentru plantate
1. http://current-usa.com/aquarium-led-lights/satellite-freshwater-led-plus/
2. http://www.marineland.com/Products/aquarium-lighting/LED-Aquarium-Lighting/led-aquarium-lighting-for-aquatic-plants.aspx
Aici sunt si 2 review-uri gasite la repezeala
http://www.fishchannel.com/products/marineland-aquatic-plant-led-review.aspx
http://www.guitarfish.org/2013/05/20/satellite-freshwater-led-review-part-1
http://www.guitarfish.org/2013/05/30/satellite-freshwater-led-review-part-2-par-readings

Mai sunt discutii legate de acestea si aici:
http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=326962

Chiar daca vrei o lampa DIY poate o sa gasesti la lampile cu led dedicate plantatelor realizate de companiile de profil informatii care sa te ajute la realizarea proiectului.

O zi buna
Superb si felicitari.
Mi-a placut cum ai protejat sticla la lipirea acvariului si iti dau dreptate ca mai bine pierzi o juma de ora cu potejarea sticlei cu banda de hartie decat sa cureti dupa aceea o saptamana la ea ca mine
Sa-ti traiasca fetita ca-i frumoasa foc, iar cu urmele nu-ti fa griji si eu sterg geamul la 2-3 zile de ciocolata dar merita atata timp cat exista un strop de speranta ca vor deveni si ei acvaristi.
Ape lipezi in continuare si mai asteptam poze.

P.s. Nu stiu daca joaca in alta liga dar la Campionatul Mondial sigur.
Sper ca ii tot acolo apa ca nu ai mai zis nimic
Intr-adevar frumos.
Poti sa pleci linistit, asa cum a zis si mestrul Koala, 3 zile fara mancare nu patesc nimic.

Sarbatori fericite.
Cumpar:

Femela Dimidiochromis Strigatus minim 10 cm.
Pereche Iodotropheus Sprengerae minim 7 cm
Pereche Copadichromis Borleyi kadango redfin minim 7 cm
Pseudotropheus williamsi blue lips

Astept oferte pe pm.
Multumesc de raspunsuri, cred ca Koala are dreptate, acolo este o orbita goala. De mancat mananca dar este mai slab ca si ceilalti, sta doar intr-un colt in partea superioara a acvariului unde este si decorul.
O sa il urmaresc mai atent cateva zile sa vad cum se descurca.

O zi buna
Dupa aceste poze ma vad nevoit sa va prezint o problema cu un Jalo care a ramas fara un ochi.

Intrebarea este daca cauza o reprezinta o rafuiala sau o boala?

image
image

Astept parerile voastre.
Va multumesc pentru aprecieri si sfatul legat de filtru dar aparatul este imprumutat. Inca pe lista de prioritati nu a ajuns un aparat foto semi-profi.

Inca cateva poze
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Cred ca a trecut w/e-ul, nu ? ))

La mine de aia acum a inceput...

Dupa ce a nascut sotia am stat destul de prost cu timpul si mi-a lipsit si un aparat foto mai de doamne ajuta.
Chiar daca pozele sunt realizate cu un DSLR mi-am dat seama ca un rol important il are si fotograful pentru a iesi ceva de calitate. Asa ca, va rog sa va mutumiti cu ce a iesit pe modul automat, pana voi avea timp de citit

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

hai ca v-am plictisit destul....

O seara buna
Uite aici un articol interesant http://www.cichlid-forum.com/articles/all-male_malawi.php
Salut si bine ai venit intre africani
Referitor la bolovani si eu sunt de parere ca sunt suficienti cei pe care ii ai. Filtrarea va face fata fara probleme, si mai ales ca ai crescut discusi banuiesc ca ai ceea ce e mai bun in materie de filtrare biologica. In ceea ce priveste iluminarea eu as mai adauga un marin glo si cred ca ar fi suficient. Am avut combinatia aceasta la fostul acvariu si eram foarte multumit.
Vietuitoare: Saptamana viitoare voi aduce aprox 25 pesti cu dimensiuni intre 4 si 10 cm. acei msuli, metriaclima estherae rot rot, hongi srt, elongatus chewere, pseudotropheus polit, pseudotropheus demasoni, pseudotropheus flavus, labidochromis chaereuleus, aulonocara firefish, hongi red, otoparix, iodotropheus si cyrtocara moori.

M-am hotarat sa merg numai pe masculi si sper sa reusesc asta pt a diminua cat mai mult agresivitatea in bazin.

Ceea ce ma bucura si ma face curios este sa vad un acvariu de africani doar cu masculi, am citit despre astfel de acvarii dar din cate stiu eu printre ciclidarii nostri nu are nimeni momentan asa ceva.
Singura problema pe care o vad este ca la dimensiunile specificate va fi foarte greu la unele specii, cum ar fi moori, caeruleus, acei, demasoni etc, sa faci diferenta intre masculi si femele. Eu am 4 moori de peste 12 cm si inca nu stiu ce sex au. Iti recomand sa citesti topic-ul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21731.page .
As fi curios, daca ne poti spune, de unde achizitionezi pestii deoarece sunt interesat si eu de anumite specii dintre cele enumerate la dimensini de 10 cm.

O seara buna

Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
Go to: