[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Malawi 350  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!

Dupa mult timp de cugetari, unde luarea decizilor a fost destul de dificila... aici ma refer la standul acvariului, dimensiunile lui, dimensiunile acvariului, filtru, decor..
Azi am dat startul pentru al 4lea acvariu.

Dimensiunile lui fiind: 140L x 50l x 50h cu un total de 350 litri.

Azi am dat comanda pentru el la o sticlarie, acolo va fi si lipit, pretul il consider bun, nu ma complic sa imi fac din nou santier in casa.

Referitor la standul acvariului m-am sucit, nu mai vreau sa fie din lemn masiv (varianta usa) o sa il fac si eu din metal.
Acesta va fi facut din cornier 20 x 20 x 3 iar la cele 6 picioare va fi teava patrata 20 x 20 va venii vopsit, ulterior placat cu pal, depinde de buget.
Dimensiuni stand: 150L x 55l x 70h

Ca metoda de filtrare voi folosii un jbl e1500, (ebay.de - 44,5euro) am mai zis de el pe forum, maine imi ajunge.

In loc de decor probabil o sa pun un autocolant negru (inca nu stiu de unde sa il iau)

Pietrele o sa le iau dintr`un rau la aprox 20 km de Cluj-N.

Nisipul din baumax, e un nisip alb care se pune in filtrele pentru piscine (e ok, il folosesc si acum la un acvariu de 125l)

Locatarii sunt: elongatus mpanga, caeruleus, maylandia estherae red, dimidiochromis strigatus, maylandia membe deep.

Cam astea ar fi, asa intr`un rezumat. Astept sa mi se onoreze comenzile, sa maresc factura la intretinere )

This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2014 19:51:59

[Email]
dan_florin
Membru de baza

IP:

Salut si bine-ai venit in clubul ciclidofililor! Nu pot sa trec cu vederea faptul ca esti clujean ca si mine, nu de alta, dar dupa cum bine sti si tu, Clujul nu sta foarte bine la capitolul"ciclide". Nu voi comenta in nici un fel alegerea ta in ceea ce priveste echipamentele si restul, dar in privinta fundalului ti-as sugera sa folosesti spray auto negru. Sigur, varianta cu autocolant e foarte buna, dar trebuie sa ai o rabdare de chinez batran ca sa iasa o treaba ca la carte. Vad in lista ta de specii si Membe Deep, e printre speciile mele favorite de africani, de unde sunt achizitionati? Mult succes in continuare cu proiectul!
[Email] [Yahoo!]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Te salut!
Mersi de incurajari in primul rand! Avand in vedere ca esti clujean poate ne vizitam pentru sfaturi/sugestii etc..
Referitor la filtrare, banuiesc ca acolo aveai retineri.. jbl`ul e insuficient.. o sa pun si un filtru intern. Filtru va fi si pe post de a face valuri in apa.. Iar pt autocolant sau spray nu sunt foarte hotarat, ramane de vazut.
Pestii nu sunt din petshop`uri, sau de la crescatoria din Jucu (desii ma tenteaza sa ma duc pana acolo) sunt de la un prieten care si el are un bazin @300litri, ai pm cu nr. lui.
[Email]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Azi mi-a ajuns filtru JBL e1500. 1 sertar cu bilute siporax, 1 sertar cu bioballs si 2 cu bereti.
A venit fara furtune (asa era si in anunt), oricum le schimbam. Am cumparat din dedeman 3m de furtun, ulterior o spalare masiva si proba.
[Thumb - 2014-01-09 17.35.26.jpg]

[Email]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit printre ciclidofili.

Ti-as sugera sa umpli toata canistra externa cu siporax sau matrix. In ea trebuie sa fie doar material filtrant pt bio. Eventual pe sorbul canistrei pui un burete pe care il speli din cand in cand. Eu cred ca nu iti va fi suficienta o sg canistra dar depinde f mult de incarcatura biologica (cati pesti ai, ce dimensiune, cat de des ii hranesti).

Despre fundal iti spunca si eu am autocolant negru si sunt f multumit de el. Cand desfaci autocolantul de pe hartia de suport uda-l bine sa il poti manevra cum vrei pe spatele acvariului, apoi trage din centru catre exterior cu o spatula pt a-l intinde bine si a scoate toate bulele de aer si apa dintre el si sticla. Sper ca m-am facut intzeles.

Eu am folosit nisip bej din Hornbach, se vede incomparabil mai bine. Nisipul alb este prea artificial dupa gusturile mele si are si o granulatie mai mare decat cel bej. La africani cu cat mai fin cu atata mai bine.

Nu ne-ai spus nimic referitor la decor. Eu as folosi pietre naturale. Daca pui pietre mari ai grija cum le asezi. Eu am pus o placa de polistiren extrudat pe fundul acvariului dupa care am pus pietrele si abea apoi nisipul.

Succes cu proiectul.
[Yahoo!]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

pune si citeva poze daca se poate
[WWW] [Yahoo!]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Autocolant voi folosii. Am avut si pe celalante acvarii, am cat de cat experienta cu el, nu cred ca voi avea probleme.
Despre decor spuneam ca vor fi pietre din rau, implicit naturale...
Mai mari dar si mai mici, probabil o sa iau mai multe sa am de unde alege. Cel mai trist e ca stau la 4 si nu am lift
[Email]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am ce poze sa pun. Am doar filtru pana acum.
Suportul acvariului e facut, acvariu e gata pe sambata, eu sunt plecat pana luni, asa ca luni mai trebuie ma duc dupa ele si sa fac rost de o bucata de pal si de polistiren care sa le pun pe stativ.
[Email]
dan_florin
Membru de baza

IP:

Nu trebuie sa le cari pe toate odata, duci cate poti si tot asa. Legat de filtru, colegul de mai sus mi-a luat-o inainte si ti-a spus cum sa procedezi, deci fa asa ca sa fie totul ok si sa nu ai interventii foarte dese la filtru. Un filtru mecanic e musai, orienteaza-te catre unul bun si silentios. Pietrele de rau sunt cea mai buna alegere dupa parerea mea, dar evita-le pe cele taioase din motive usor de inteles. Nisipul poate fi cum iti place tie, alb, galbui, gri, important e sa-ti placa tie.
[Email] [Yahoo!]
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Salut si felicitari pentru noul acvariu. Asteptam sa vedem poze cu punerea lui in functiune.
Si eu cred ca ar trebui sa iei in seama sfaturile colegilor legat de umplerea filtrului extern doar cu material pentru filtrare biologica si apoi in functie de nr si marimea pestilor sa stabilesti daca este suficienta filtrarea.

De unde ai achizitionat dimidiochromis strigatus si la ce marime? Te intreb deoarece eu am un mascul si ii caut o femela.

O zi buna

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi de apriecieri! Dimidiochromis i-am luat de la un prieten din cluj, dimensiune mica, aprox. 1 cm.
materialele filtrante vor ramane asa, cel putin pana ma restabilesc financiar. A costat ceva proiectul asta..
[Email]
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Eu cautam o femela matura, dar din p?cate nu mai am nevoie deoarece în aceasta diminea?? mi-a murit masculul.
Din câte în?eleg o sa începi cu pui de 1-2 cm a?a ca filtrara o sa fie ok deocamdat?.
O zi buna

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu incep chiar cu pui de 1-2 centimetri, am deja pestii. Adica o parte din ei.
[Email]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Defapt in afara de Cyrtocara moori care mai vreau sa ii adaug, am toti pestii.
[Email]
denes
Member
[Avatar]

IP:

Mar interesa ce diametru au furtunele am si eu nevoie de furtune cum sa cer cand merg la magazin ? tot filtru de la jml am ca a tau numa ca debit mai mic e700
[Email]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

16/22. Eu m-am dus cu patea de sus din filtru (robinetii) la dedeman si am facut acolo proba. Sunt furtune care is mai groase. Am ales un anumit model cu 7lei/m, ala imi placea mie, dar gasesti si mai ieftin.
[Email]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Stand image
Bazin image
Unul peste celalalt + apa image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2014 00:07:50

[Email]
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Frumos. Acum urmeaz? o perioada în care r?bdarea este cuvântul de ordine, pân? se cicleaza.

O seara buna.

vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Si cum trebuie si capac... confectionez unul.
[Thumb - 20140114_172127.jpg]

[Email]
dan_florin
Membru de baza

IP:

Bravo, vad ca ai spor, tine-o tot asa! Un lucru nu-mi place totusi...de ce nu ai facut standul cat dimensiunile acvariului? Ar fi artat mai elegant asa, dar daca tu esti multumit, e tot ce conteaza. Am zis ca nu-mi place un lucru, dar ar mai fi unul...lipsa unei placi de polistiren intre acvariu si suport.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: