[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dragos_georg
Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
1. Nisipul:
- granulatie mica inseamna intre 1-5 mm. Ce granulatie imi recomandati din experienta voastra si ce cantitate?
2. Sump-ul:
Am citit multe topicuri legate de construirea lor, dar majoritatea sunt pt reef(skimmer, refugiu etc) si sincer inca nu am putut sa inteleg cum ar trebui sa fie construit pt a face fata volumului de aprox. 300 l populat cu ciclide. Spatiul de care dispun sub acvariu este de 60x40x50. Nelamuririle care le am sunt urmatoarele:
- Care este dimensiunea optima?
- Cate compartimente sa aiba?
- Ce materiale filtrante sa pun?
- Care este ordinea si cantitatea din fiecare?
- Ce putere trebuie sa aiba pompa? etc...
In concluzie nu stiu nimic, asa ca rog un coleg forumist daca poate sa-mi faca un proiect adaptat acvariului meu cu dimensiunea sump-ului, dimensionarea compartimentelor(atat pe latime cat si pe inaltime), hardware necesar si posibil de amplasat in sump, metoda de aducere prin cadere a apei si piesele necesare etc sau daca poate cineva sa mi-l construiasca contra cost. Astept cu nerabdare aici sau pe PM.
Multumesc.
Ma numesc Dragos, sunt din Medias si sunt incepator in acvaristica. Am un acvariu de 35 l cu xipho, guppy neoni si sanitari, iar acum m-am hotarat pentru unul de 300 l cu ciclide africane.
Salut, numele meu este Dragos, sunt din Medias, jud. Sibiu si sunt incepator in ale acvaristicii.
Initial am deschis un topic la Coltul incepatorului http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/21979.page, dar pentru ca un coleg forumist mi-a dat ideea cu ciclide africane, si m-am hotarat pentru un setup cu astfel de minunatii, deschid acest topic in speranta ca ma veti ajuta cu expertiza voastra sa-mi duc la finalizare proiectul.

Dimensiunile acvariului vor fi 108/53/60h, din sticla de 10 mm, fara intarituri, iar fiindca m-am hotarat pt ciclide o sa il umplu cu apa doar pana la 50 cm pentru siguranta( sticla este deja comandata de aceea nu am mai redus din inaltime). Sticla este probabil sa-mi soseasca azi, dar constructia lui va incepe de luni deoarece cel care va face lipiturile nu este disponibil.

In urma sfatului lui koala voi folosi silicon DowCorning si Bison.

Acum incep cu intrebarile, sper sa aveti rabdare cu mine si sa nu va suparati daca unele dintre ele sunt stupide.

1. Am vazut in topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/19550.page#p165480 folosirea unor distantiere din lemn la lipirea acvariului. Mi-ati putea spune daca sunt necesare si daca da dimensiunile acestora si cum se folosesc
2. As dori folosirea unui sump, pozitionat sub acvariu. Tinand cont ca volumul acvariului va fi de apox. 300 l m-ati putea ajuta cu un proiect( respectiv dimensiune, compartimente, medii filtrante, marime pompa etc.) pentru un sump care sa faca fata dimensiunilor specificate si unei suprapopulari?
3. Saptamana viitoare ajung in Brasov la Horbach asa ca daca mi-ati putea face o lista de cumparaturi pentru inceput .......nisip, mancare recomandata pt ciclide, incalzitor etc v-as ramane recunoscator.

Va multumesc anticipat pentru sfaturile bune care sigur vor veni si pentru rabdarea si indulgenta pe care sper ca mi-o veti arata.

P.s.: Prima poza reprezinta locul unde va fi pozitionat acvariul si voi incepe lucrarile maine. A doua poza sunt pietre de rau din zona Pietroasa, jud. Dambovita "culese" ieri, sper ca sunt ok.
Koala:
Distantierele la care ma refer le-am vazut aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/19550.page#p165480

De lipit o sa il lipeasca un prieten care face de vreo 15 ani sticla termopan, dar m-am gandit sa va cer parerea referitoare la silicon sa ii pun in vedere daca vrea sa foloseasca alta marca si sa pot si eu compara.
Referitor la filtru am vazut recomandarea ta dar ........ pretul unui Eheim 2028...
Nu ma certati pt ce o sa intreb, deoarece inca mai ma documentez, dar intre timp as dori si parerea voastra:
1. Daca as folosi sump?
2. Ce fel de substrat imi recomandati si ce cantitate?

Saptamana viitoare ajung in Brasov la Horbach asa ca daca mi-ati putea face o lista de cumparaturi pentru inceput.......nisip, mancare recomandata pt ciclide, incalzitor etc v-as ramane recunoscator.

Daca in urma hotarare mele de a merge pe cilcide africane un moderator considera ca topicul ar trebui mutat in sectiunea
Forum index-Cichlidae sau alta sectiune pe care o considera mai potrivita
il rog sa o faca. Multumesc.
Multumesc de sfaturile de pana acum. M-am hotarat pt ciclide africane.
Am comandat sticla de 10 mm care s-ar putea sa fie gata maine, dar oricum pana luni nu are cine sa o lipeasca. Dimensiunile acvariului au ramas 108x53x60h, fara intarituri (fiindca m-am hotarat pt ciclide deocamdata o sa il umplu cu apa doar pana la 50 cm pentru siguranta)
Al doilea pas, am adunat cateva pietre din zona Pietroasa, jud. Dambovita, pe care le puteti vedea in poza.
As dori sa imi spuneti parerea vostra:
1. daca pietrele sunt bune sau nu
2. cum sa le dezinfectez
3. daca sa le testez cu otet
4. daca nu sunt calcaroase si sunteti de parere sa caut unele calcaroase unde as putea gasi (apropo sunt din Medias, jud. Sibiu daca conteaza locatia pentru duritatea apei de la robinet)
5. daca sa lipesc pietrele intre ele si daca da ce sa folosesc pentru aceasta operatiune.

Si acum intrebarile importante despre acvariu:
6. Ce fel de silicon imi recomandati
7. Am vazut intr-un topic ceva despre folosirea unor distantiere din lemn la lipire. Mi-ati putea spune daca sunt necesare si daca da dimensiunile acestora si cum se folosesc
8. Ce filtru imi recomandati avand in vedere dimensiunea finala a acvariului si a faptului ca va fi populat cu ciclide

Va multumesc anticipat si astept cu interes sfaturile voastre, in special al lui Koala pt ca el m-a "furat" )))))))
Daca in urma hotarare mele de a merge pe cilcide africane un moderator considera ca topicul ar trebui mutat in sectiunea
Forum index-Cichlidae
il rog sa o faca. Multumesc.
Multumesc de promptitudine in raspuns... ma apuc de vazut si citit despre cichlidae africane.....
Recomandati-mi un filtru decent la un pret decent..mersi
Daca mi-ati putea spune diferentele dintre cele doua filtre externe si daca imi este suficient cel Clasic tinand cont ca este o diferenta considerabila de pret ??
1 EHEIM Classic 2215 429.00 RON
2 Eheim 2226 Professionel 719.00 RON

Incalzitor mi se pare buna recomandarea Eheim Jager Heater 300W. Temperatura in camera 22-24 grade.

Neoanele o sa vina prinse pe profile UD de tabla pt rigips intre peretii care o sa incadreze acvariu.
Pentru a putea sa beneficiez de tot ajutorul si imaginatia voastra am incercat sa reprezint in poza pozitia acvariului.
kirucd: Multumesc pentru sfaturi tie si celorlalti care au raspuns intrebarilor mele.

1. O sa ma gandesc la varianta cu fund dublu desi la un coeficient de 4 ( very safe) calculatorul imi indica sticla de 10mm.
2. Avand in vedere ca sunt incepator si o sa incep cu plante easy si very easy considerati necesar aparat de CO2 presurizat?
3. Probabil pentru plantele mentinate mai sus o sa incep cu trei neoane de 54 w. Credeti ca este ok?
4. Despre filtru extern va rog iarasi sa ma sfatuiti care ar fi recomandat?
5. La fel si despre incalzitor.

Mentionez ca pentru inceput o sa populez acvariu cu pesti usor de intretinut si rezistenti la stangaciile mele de incepator si la fel vor fi si plantele.
Va multumesc inca o data pentru rabdarea si sfaturile utile.
Update.....Mulumesc de sfaturi, le voi urma, in sensul ca il voi face de 55 latime.
.. Scuzati daca pe parcursul constructiei, al amenajarii si al popularii va voi deranja cu intrebari stupide....dar sunt incepator.

La ce inaltime deasupra luciului de apa trebuie montate neoanele?
Nu a iesit din prima.
Sper ca e lamuritoare poza, daca nu raspund oricaror nelamuriri.
Sticla de 8 mm o sa folosesc doar daca nu gasesc de 10 mm si atunci probabil o sa fac intarituri. Inaltimea coloanei de apa va fi doar de 55 cm, iar daca scadem substratul de 5-7 mm va fi o coloana de apa doar de 50 cm.
Stiu ca la 33 cm este cam ingust dar este complicat sa-l incadrez mai lat.
O sa incerc sa postez o poza cu spatiul unde va veni acvariul.
Mersi de raspuns, dar nu pot sa-l fac mai lat deoarece vreau sa-l incadrez cu rigips de o parte si de alta si daca ar fi de 50 latime ar fi mai compicat.
Referitor la a doua intrebare, nu tin neaparat sa fie buiandrugi, astept idei pe ce pot sa-l asez ca dedesupt sa-mi ramana loc de un corp.Dupa ce va fi gata o sa va stresez cu intrebari referitoare la populare, filtrare, iluminare etc.
Daca nu gasesc sticla de 10 mm ar merge si de 8 mm??
Buna ziua, as avea nevoie de sfaturi in ceea ce priveste construirea acvariului mentionat in subiect, respectiv L 108 x l 33 x 60 h.
Pentru inceput specific ca masuratorile atipice sunt date de un gol in peretele despartitor dintre living si bucatarie.
Primele sfaturi de care am nevoie se refera la:
1. Din experinta dvs daca folosesc sticla de 10 mm, fara intarituri, este safe? (pe http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium safety factor 4 - very safe)
2. Acvariu va fi asezat pe:
- placa polistiren extrudat - Ce grosime imi recomandati?
- doi buiandrugi POROTHERM L 125 cm x l 12 cm x h 6,5cm cu o distanta de 9 cm intre ei. Credeti ca o sa sustina greutatea acvariului?

Astept cu interes parerile dvs si va multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
Go to: