[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu ciclide africane - Malawi - 320 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

La inceputul acestui an mi-am confectionat un bazin cu dimensiunile 120x45x60h din sticla de 10mm calculat pentru discusi. Pana acum o saptamana chiar a gazduit 10 bruni.
Satul de schimburile dese de apa, de 5-6 hraniri pe zi, de evaporare si implicit condensul exagerat odata cu venirea iernii, de mizeria continua si de plantele pline de alge, am hotarat sa trec la cilide africane in urmatorul setup:

Filtrare: 2 canistre externe SunSun de 1400 l/h. Una o aveam in functiune inca din ianuarie si pentru ca sunt foarte mutumit de ea am decis ca nu are sens sa ma complic cu sump mai ales ca sper la un bazin mai mare. Daca la hranirea nebuna a discusilor facea fata una sper ca 2 pot fi suficiente pt 20-25 mbune.

Iluminare: In om de fata detin un T8 AquaGlo de 40w si 3 T5 orsam 865. Voi renunta la Osram si voi aduce un reef white si un reef blue. Inca nu sunt hotarat ce producator, as inclina catre JBL dar astept si sfaturile voastre.

Decor: Nisip bej din Hornbach si cateva pietre de rau. As mai adauga ceva roci, voi vedea pe parcurs ce si cum.

Vietuitoare: Saptamana viitoare voi aduce aprox 25 pesti cu dimensiuni intre 4 si 10 cm. acei msuli, metriaclima estherae rot rot, hongi srt, elongatus chewere, pseudotropheus polit, pseudotropheus demasoni, pseudotropheus flavus, labidochromis chaereuleus, aulonocara firefish, hongi red, otoparix, iodotropheus si cyrtocara moori.

M-am hotarat sa merg numai pe masculi si sper sa reusesc asta pt a diminua cat mai mult agresivitatea in bazin.

Cred ca nu am deciclat canistra veche in cele 4 ore cat a stat oprita, am mai avut in trecut intreruperi de curent chiar si mai mult si nu s-a intamplat nimic vizibil. Cu toate astea am decis sa adaug bacterii si 2 gibbiceps pe care ii aveam in vechiul acvariu pt a grabi putin ciclarea celei de-a doua canistre.

Iata si o fotografie cu prima amenajare, stiu ca sunt putine roci, probabil voi mai adauga:

image

Orice sugestie sau observatie este binevenita.

Multumesc!
[Yahoo!]
Black
Member
[Avatar]

IP:

Frumos !
Dupa mine nu as mai adauga bolovani.Cichildele in general sunt pesti mari si cu cat pui mai mult decor le iei din spatiu.Ca si aspect va arata si mai aglomerat,acum pare destul de aerisit.Asa cum este o sa-l cureti si mai usor.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Arata bine acvariul tau

Nu stiu ce sa zic de acvariul plin de masculi ??? Aia se bat nu femelele ... Si nu stiu daca chiar femelele au o asa de mare importanta pentru ca la unele specii masculii se bat default (doar pentru suprematie) Ca sa nu mai vorbim de faptul ca la unele specii este foarte dificil sa stabilesti sexul.

Plus ca o sa fie destul de tristi si necolorati. Eu am avut un mascul dominant de Mbamba bay care la un moment dat s-a autointitulat serif peste celalti desi era mai mic decat 2 dintre pui. Si i-a tot batut pe ceilalti si statea tot timpul infoiat. La un moment dat ceilalti 3 (juvenili toti - 5 cm) au pus de un complot si l-au batut pe asta pana l-au casapit. L-am luat mai mult mort decat viu si l-am pus intr-un acvariu separat cu niste pui de Caeruleus. Nu s-a mai colorat niciodata si dupa 2 luni cand i-au crescut aripioarele ciufulite, tot il bateau celalti care se intelegeau de minune dupa mutarea serifului si a ramas decolorat, mai sters decat o femela pana a murit din pricina violentei. L-au alergat intr-un w-end cand am fost plecat si l-am gasit inghesuit dupa o teava de filtru - a murit in cateva ore dupa ce l-am scos.

Asteapta sfaturi si de la Bartanii Ciclidelor Africane dar eu nu as face asa ceva.

Numai bine !

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2013 21:01:15

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@ Black - cred ca ai dreptate. Daca voi mai adauga pietre o voi face dupa ce voi aduce pesti.

@Arhitectul - Nu ma pricep la ciclide africane. Din ce am citit si discutat cu acvaristi mai experimentati ca mine am ajuns la concluzia ca ei se bat pentru femele. Tot pentru motivul asta isi stabilesc si teritoriile. Voi vedea ce si cum va fi. Daca nu se coloreaza atunci va fi o problema. Ti-am citit tot jurnalul, sper sa vad cat mai repede bazinul pe care il ai in proiect pus in functiune.

[Yahoo!]
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit intre africani
Referitor la bolovani si eu sunt de parere ca sunt suficienti cei pe care ii ai. Filtrarea va face fata fara probleme, si mai ales ca ai crescut discusi banuiesc ca ai ceea ce e mai bun in materie de filtrare biologica. In ceea ce priveste iluminarea eu as mai adauga un marin glo si cred ca ar fi suficient. Am avut combinatia aceasta la fostul acvariu si eram foarte multumit.
Vietuitoare: Saptamana viitoare voi aduce aprox 25 pesti cu dimensiuni intre 4 si 10 cm. acei msuli, metriaclima estherae rot rot, hongi srt, elongatus chewere, pseudotropheus polit, pseudotropheus demasoni, pseudotropheus flavus, labidochromis chaereuleus, aulonocara firefish, hongi red, otoparix, iodotropheus si cyrtocara moori.

M-am hotarat sa merg numai pe masculi si sper sa reusesc asta pt a diminua cat mai mult agresivitatea in bazin.

Ceea ce ma bucura si ma face curios este sa vad un acvariu de africani doar cu masculi, am citit despre astfel de acvarii dar din cate stiu eu printre ciclidarii nostri nu are nimeni momentan asa ceva.
Singura problema pe care o vad este ca la dimensiunile specificate va fi foarte greu la unele specii, cum ar fi moori, caeruleus, acei, demasoni etc, sa faci diferenta intre masculi si femele. Eu am 4 moori de peste 12 cm si inca nu stiu ce sex au. Iti recomand sa citesti topic-ul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21731.page .
As fi curios, daca ne poti spune, de unde achizitionezi pestii deoarece sunt interesat si eu de anumite specii dintre cele enumerate la dimensini de 10 cm.

O seara buna

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Parerea mea:

- volumul de apa este in regula, coroborat cu numarul dorit de pesti... am avut 50 de "africani" in 500 litri apa, deci e ok.
- 2 canistre vor face fata filtrarii, am avut si eu combinatia asta.
- din cate stiu eu, bazinele "de masculi" se practica la cichlidele americane, NU la "africani".
- ma tem ca dinamica grupului de "africani" e dictata de componenta "cardului"... nu stiu cum se vor comporta masculii aceia, nu stiu daca-si vor etala culorile, nu stiu daca acvariul va avea "miscarea tipica grupurilor de africani".

Chiar voi urmari proiectul tau, sunt curios ce-o sa iasa.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Uite aici un articol interesant http://www.cichlid-forum.com/articles/all-male_malawi.php

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Interesant articolul ... Dar n-as face asta ... Nu stiu de ce ...

E frumos jocul lor in famile - si cred ca e foarte fain daca te poti limita la 3 - 4 specii intr-un acvariu de 800 - 1000 Litri. Acvariile lui Koala si Lofty sunt un exemplu foarte bun. Din nefericire cand esti la inceput vrei sa ai o ciorba de pesti si aduni pesti de toate culorile. Asta e - o sa fac eu ordine in acvariul urmator.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2013 01:17:00

[Yahoo!]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Primul lucru care ma atrage la un bazin cu africani este culoarea. Cu cat mai variata si mai intensa cu atat mai bucuros voi fi.
Comportamentul pe de alta parte, pentru ca nu am avut pana acum africani si nu i-am studiat, nu am cum sa-l savurez doar din clipurile de pe net. Cu siguranta printre pestii pe care ii voi aduce se vor strecura si femele si atunci inevitabil voi vedea ceva comportament nuptial. Pe de alta parte am vazut cum creste agresivitatea cand perechile de pesti au ponte, nu am un bazin suficient de mare pt un astfel de comportament. Sper sa nu sar din lac in putz.

Pestii ii voi lua de la Florin Florea. Nu activeaza pe forum. Il voi intreba daca este de acord sa-i public numarul de telefon si voi reveni cu informatia.

Nu voi mai adauga pietre.

Am bagat la cap despre lumina, e pe lista lui Mos Craciun un Marine-Glo de 40W. Sa fie T5 sau T8? Din cate am intzeles T5-urile patrund mai greu o coloana de apa de 60 cm. As vrea o lumina suficient de puternica pt a se forma algele dar si acest aspect il pot rezolva printr-un program mai lung de iluminare.

Pe scurt, habar nu am ce fac, acum experimentez si sunt pregatit sa fac fata si esecurilor. Tocmai de aceea va multumesc si apreciez sfaturile voastre.
[Yahoo!]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Aseara am aduc o parte din pesti. Dupa o aclimatizare care a durat aprox 3 ore au fost introdusi in bazin. La o ora au si primit putina hrana. Sper sa pot reveni cu o foto mai tarziu.

Am vorbit cu Florin Florea si daca doriti il puteti suna sa vedeti ce mai are disponibil. Numarul lui este: 0722636025
[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asteptam pozele

[Yahoo!]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ei bine ... nu am putut sa ma abtin si... i-am si imperecheat, am luat si stuci care ajung la dimensiuni considerabile. Poate pana aunci voi avea si un bazin pe masura.

Iata vedetele:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frumosi pestanii !

Dar din ce vad eu te pricepi foarte bine la fotografiat pesti. Eu nu pot sa spun ca sunt strain de fotografie si am cam tot ce-mi trebuie EOS 600, 3 obiective scumpe, Blitz dedicat, Trepied si cam tot ce are nevoie pentru un fotograf amator. Dar nu pot sa ma laud cu poze prea reusite in acvariu.

Succes in continuare !

[Yahoo!]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@ arhitectul - Fotografiile sunt facute cu un Rebel T2i - echivalentul american al lui 550D, obiectiv de kit 18-55 a carui stabilizare nu mai functioneaza deoarece l-am scapat de pe trepied. Nici focalizarea nu mai este atat de buna din acelasi motiv. Trag pe manual la un iso 1600 cu speed de 160 si f 6.3, fara blitz. Nu sunt multumit deloc de calitatea fotografiilor. Imi trebuie musai un obiectiv cu focala fixa. Sper sa-mi aduca mosul un 50mm f 1.8. Multumesc mult de aprecieri!
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Un bazin reusit, imi place! ... sa te bucuri de ei!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc koala.

Maine ii aduc si pe cei mai mari: iodotropheus, demasoni, polit, otoparix si o cyrtocara moori de 12 cm. In momentul de fata bazinul nu arata deloc aglomerat insa daca ar fi toti la dimensiune maxima nu ar mai fi acelasi lucru. Ma uitam ieri al polit... ca un pitbull...
[Yahoo!]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

O sa fie si mai frumos cand apar algele pe pietre

American Cichlids V.720 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32557.page

American Cichlids V.1200
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45405.page
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Lasa-le spatiu chiar daca sunt mici. Cu cat au spatiu mai mult cu atat cresc mai frumos si la "capacitate" maxima. Sunt studii facute cu pestii in captivitate, care arata ca dezvoltarea lor este strans legata de volumul de apa in care si-au petrecut primul an de viata...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
gregorio
Junior member

IP:

Felicitari Lucian!
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Merci mult George! Abea stept sa vin sa iau si interruptus-ul de la tine.

Doua vesti, una era de asteptat, cealalta surprinzatoare:

1. Incepe sa se aglomereze treaba, am trecut de 35 pesti unii dintre ei sunt chiar maricei.

2. Serile trecute cand sotia ii admira a spus: "Ne trebuie si noua un acvariu mai lung" - voi profita de aceasta afirmatie. Am in plan un bazin de 2m, poate chiar 2,2m. Il voi si lati pana la 60 cm. Dar asta abea anul viitor prin mai. Acum asteptam o fetita si nu e loc de alte proiecte.

Pana atunci insa cateva foto de zilele trecute:

Iodotropheus sprengerae - am 2, daca nu se confirma ca sunt pereche unul va pleca

image

Nimbochromis livingstonii - a mai crescut ceva
image

Un mascul de Pseudotropheus polit - se coloreaza destul de rar cel mai probabil pt ca nu are femela insa atunci cand se enerveaza nu-i sta nimic in cale

image

Sciaenochromis fryeri - salau sau stiuca, indiferent ce o fi... e o minunatie de peste

image

image

Cyrtocara moori - waw - din cate am vazut mai sunt vreo cateva specii ale acestui gen - intentionez sa le achizitionez pe toate odata cu noul bazin

image
image

Si am lasat la urma ce-mi place mai mult: Otopharynx lithobates

image
image

Si o foto de ansamblu:

image

[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: