Message |
|
Va rog sa-mi confirmati daca caeruleus-ul din pozele urmatoare este femela si daca urmeaza sa depuna. Mentionez ca sta mai mult singura printre pietre si nu mananca.
In cazul in care este asa cum ma sfatuiti sa procedez in continuare.
Mersi,
|
 |
|
JBL - Novo Malawi
JBL - Grana Cichlid
Si le pun in apa picaturi de vitamine JBL - Atvitol
O seara buna,
P.s. O sa incerc sa le fac poze mai de calitate si sa le postez.
|
 |
|
Pentru @babanukriss
|
 |
|
As dori sa cumpar intre 5 si 10 exemplare de cyrtocara moori de 4-5 cm.
Astept oferte pe pm.
Multumesc
|
 |
|
As fi interesat, dar asta este pretul de magazin.
|
 |
|
Mersi de raspuns. Este exact cum ai inteles. Pompa este un Eheim Compact Plus 2000 iar debitul actual al pompei este reglat la aprox. 1200 l/h (masurat cu galeata).
Acum am o nelamurire legata de debit:
1. apa recircula in acvariul meu de 4-5 ori si pot sa maresc recircularea apei pana la 7-8 ori.
Am citit intr-un post, de pe alt forum,ca in urma unor studii cu privire la impactul vitezi de curgere a apei asupra bacteriilor cea mai intensa activitate bacteriala s-a inregistrat la viteze de curgere a apei cuprinse intre 5 si 10 cm/min. Sub aceasta viteza, activitatea este lenta, deoarece nu primesc suficienta materie prima si oxigen. Peste aceasta viteza au tendinta de a se desprinde si a pleca in cautarea unor locuri mai linistite. Astfel, la un debit de 1200l/h rezulta ca am o viteza de curgere a apei de 50 cm/min, ceea ce respecta recomandarile privind volumul de apa care trebuie recirculat intr-o ora, dar am o viteza de curgere prin filtru mult prea mare. Tot acolo am citit ca rolul filtrului nu este de recirculare a apei ci de filtrare a apei, iar o recirculare a apei de 2 ori vol. acvariului ar fi suficienta.
Astept pareri vizavi de aceasta si eventual o solutie de a impaca si "capra si varza".
P.S. Demasonul lovit si mutat singur in alt acvariu a incetat din viata in aceasta dimineata.
|
 |
|
Si o problema cu un demason, l-am gasit azi stand la suprafata apei si fiind ranit la burta. L-am mutat intr-un acvariu singur. Sper sa se observe in poza rana si astept ce parere aveti:
- o sa supravietuieasca?
- cand o sa il pot muta in acvariu cu ceilalti pesti?
|
 |
|
Filtrul, sper ca se intelege si se si vede pompa.
|
 |
|
Inca trei
|
 |
|
Alti pestisori
|
 |
|
Cate un pestisor
|
 |
|
Vad ca nimeni nu are nici un sfat/critica/vorba buna legat de filtrare, iluminare sau populare.
Mai postez cateva poze de o claritate mai buna ...
|
 |
|
Mersi de sfatul cu patura. Pompa este deasupra buretilor si trage apa de pe fundul filtrului, o sa fac maine un filmulet si sper sa se inteleaga mai bine.
In rest astept pareri daca ajunge materialul filtrant, daca iluminarea este ok, si nu in ultimul rand sfaturi legate de populare.
Mersi
O seara buna,
|
 |
|
Iluminare
- 1 neon Marin Glo 40W 105cm
- 1 neon Aqua Glo 40 W 105 cm
Populare:
- 6 Pseudotropheus demasoni
- 5 Pseudotropheus elongatus yellow tail
- 3 Pseudotropheus saulosi - cred
- 5 Pseudotropheus estherae
- 5 labidochromis Caeruleus
- 4 albi cu ochi rosii- va rog sa ii identificati
- 2 Julidochromis Marlieri
Astept recomandari la ce as putea renunta si cu ce as mai putea popula pt culoare, as vrea si un pic de rosu prin acvariu.
Mi-as dori si 1M+ 2F cyrtocara moorii.
In rest astept cu interes sfaturile voastre precum si criticile aferente.
P.S. Ca un acvarist incepator, cu toate ca am citit mult despre ciclare, nu am avut rabdare motiv pt care am avut ceva pierderi de pesti. Nu ma intrebati cati pt ca e o intrebare mult prea personala si nu o sa raspunt. ASA CA SFATUIESC TOTI INCEPATORII SA ASCULTE SFATURILE CELOR MAI EXPERIMENTATI SI SA AIBA RABDARE SA CICLEZE ACVARIUL.
P.s.2. Scuzati calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul, dar in weekend o sa incerc sa fac poze mai bune si un filmulet.
|
 |
|
Filtru contine:
- 3 litri Eheim substrat pro
- 4 litri Matrix
- 3 litri Siporax
- 2 litri Eheim Mech
- 1 litru de nu mai stiu ce inele ceramice
- 10 cm grosime burete fin JBL
|
 |
|
Alte 3 poze
|
 |
|
Salutare si bine v-am regasit.
Va scriu sa stiti ca proiectul nu a murit ci a devenit realitate si cu ajutorul sfaturilor voastre. pt care va multumesc.
Atasez cateva poze cu acvariu sa vedeti ce a iesit. Nu ma criticati pt plantele din interior, au sa dispara in cateva zile, le-am lasat pt ca am citit ca reduc nitratii.
|
 |
|
Ce imi recomandati pt. iluminarea acvariului?
Eu m-am gandit la doua neoane Hagen: un Marin Glo 40w si un Aqua Glo 40w(lungime 105).
Intrebarea care se pune este T5 sau T8?
Daca aveti alte recomandari astept cu interes.
P.s Am comandat silicon Dow Corning 881, sper ca in weekend sa-mi lipesc acvariul
O zi buna,
|
 |
|
Mersi de raspuns.
Ce fac in continuare cu el?
Ii caut pereche si il las in acvariu cu africanii sau incerc sa scap de el?
O zi buna
|
 |
|
Furtunele in varianta finala o sa fie fixate in asa fel incat sa ramana permanent cu capetele sub apa.
Am probat ce se intampla daca scot pompa din priza iar rezultatul a fost ca s-a egalizat nivelul apei din cele doua acvarii.
Am incercat si daca doar un furtun ramane sub apa iar rezultantul a fost ca apa din al doilea acvariu a scazut deoarece pompa are debit de tragere mai mare decat poate sa duca un singur furtun.
Am incercat si daca ambele furtune ies din apa moment in care, dupa ce apa din al doilea acvariu este introdusa in acvariu principal pompa merge in gol. Banuiesc ca riscul este sa se arda pompa, motiv pt care voi amplasa cele doua furtune la adancimi diferite pt a evita ca ambele sa ramana fara apa.
Dupa ce o sa postez si filmuletul despre cum functioneaza o sa ma apuc de acvariu si de renovarea bucatariei
O seara buna,
|
 |
|