Message |
|
Dragos Matei wrote:de ce am voie doar trei poze !?
Pentru ca asta este limita cu photo "la intern", vezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/206.page#p189005
|
 |
|
Lucian... stii cum este cand n-ai bani... crezi ca luand-o pe scurtatura mai salvezi ceva... ma gandesc ca toti am trecut pe aici, asa ca eu inteleg pe toata lumea.
Dragos, eu zic ca esti pe drumul cel bun... acvariul tau nu arata chiar asa de rau, se poate mult mai rau.
In rest, mult succes.
|
 |
|
Substratul ala trebuia spalat, si inca bine. Altfel, o sa se limpezeasca tare greu (la fel si pentru Seachem Flourite de exemplu, sunt substrate bune care au foarte mult praf si trebuie spalate bine) si imaginea de apa de balta o sa o ai mult timp. Mai ai timp sa o faci... pe de alta parte, din ce vad adancimea substratului tau nu e prea mare... ma tem ca plantele o sa aiba MARi dificultati in a se ancora cum se cuvine intru-un substat de 2cm... Nici sa nu te gandesti la Echinodorus si/sau Cryptocoryne !
Deci deocamdata mai adauga substrat si cum esti la inceput spala-l bine pe tot.
Succes,
|
 |
|
Nu trebuie uitat ca pentru plante totul trebuie sa fie in echilibru pentru a avea bune rezultate Lumina=Fertilizanti=CO2.
Ma gandesc ca la tine e un dezechilibru pe undeva... poate in ceea ce priveste CO2-ul? Nu stiu cat de performanta este bomba pe care o ai si mai ales care este doza de CO2 din acvariul tau.
Legat de lumini, si eu am avut candva becuri economice Philips 6500K si am avut rezultate bune (NU cele mai bune, da bune pentru un bec economic). Sfatul meu este sa scoti becurile de 2700K si sa le inlocuiesti cu becuri de 6500K.
Eu am avut neoane specializate de 2700K si nu am fost multumit, imi inchipui ca becurile sunt si mai proaste.
Legat de HC, stiu ca cere multa lumina, in jur de 1W/L si approx. 20-25 mg/L de CO2...
|
 |
|
Stii tu cum se spune "Nevoia te invata" si vad ca pe tine te-a pus la treaba - dupa proiectele pe care le ai
Ape limpezi si fara alge si tie 
|
 |
|
Salut,
Asa am si facut, am pus-o in 4 grupuri, si am folosit 2-3 frunzulite de pe tija ca un fel de ancora, adica le-am acoperit cu substrat. Sa vedem ce o sa iasa.
Merci,
|
 |
|
Superb acvariul. Ai mana si talent, respect!
|
 |
|
In general da. Si eu i-am avut. Numai ca vorba lui Eminescu, cum au venit, asa au plecat.
Cat despre hrana... nu neg, da la mine nu a fost cazul. Pestii mei vor mai mereu sa faca o petitie pentru portii suplimentare (care nu se aproba, caci guramii mei ar manca si din frigider daca ar putea si i-as lasa, sunt convins !).
Sunt o etapa din evolutia acvariului.
|
 |
|
Eu am folosit cand eram in RO coarde de vita de vie, doar ca erau uscate, si din cate mai tin minte nu prea a iesit culoare din ele, doar ca au secretat in apa un fel de mucus pe care pestii il consumau cu placere.
Da oricum, da-le o fierbere sanatoasa odata uscate si o sa fie OK.
|
 |
|
Dragos Matei wrote:hm, nu par asa delicioase cum au fost viermusii
Senzatia pe care mi-ai dat-o a fost aceea ca ai gustat si din unele din din altele...  no offence
Dragos Matei wrote: sa scot apa, sa bag pesti, oare ce sa fac dupa doua saptamani s'un pic ?
Ca sa ti se poata raspunde la intrebarea asta, trebuie sa ti se puna o alta: e ciclat acvariul tau?
Eu unul cred ca nu, dupa numai doua saptamani nu prea cred ca s-a ajuns la mult doritul echilibru... cred ca inca mai ai ai amoniac si nitriti in concentratii mari, de aceea ti s-au recomandat teste ale calitatii apei... si rabdare !
Stiu ca testele sunt scumpe, dar ma gandesc (acum) poate gasesti un prieten, ceva, cu care sa impartiti costurile testelor...eventual. Daca nu si nu... sfatul meu e sa mai astepti 1-2 saptamani, mai aduga plante - ele vor mai diminua nivelul de NH3 si NO2 si poate dupa aia sa te gandesti al pesti.
Un alt lucru, nu fa schimburi de apa. Nu ai de ce, nu se recomnada in cazul ciclarii fara pesti.
Si in cele din urma, fa teste de apa... altfel e pe ghicite
|
 |
|
Merci de raspunsuri, intr-adevar a doua este Lindernia rotundifolia, am recunoscut-o dupa cele trei linii albe de pe frunze. Nu prea stiu acum insa cum as putea sa o plantez... fir cu fir sau mici buchetele?
Fir cu fir cred ca mi-ar fi destul de greu, planta pare si este destul de fragila...
|
 |
|
@=ioanis
Ma innebunesc exemplarele tale de Staurogyne repens. Am reusit si eu sa fac rost cu GREU de 6-7 fire. Cum ar trebui sa am grija de ele?
Le am intr-un acvariu de 120L brut, substrat fertil Eco-Complete, 72W T5HO 2 neoane Coralife + 1 neon roz + reflectoare, bag CO2 din butelie presurizata...
Merci,
|
 |
|
Indraznesc sa va mai cer o parere legata de o alta planta:
La fel ca si planta de mai sus, locul de unde am luat-o nu avea nici o nume de vreun fel si nu stiu daca este o adevarata planta de acvariu - fapt intalnit destul de des in magazinele de aici, si datorat faptului ca clientii sunt ignoranti, si vor palnta "aia rosie" sau aia "verde cu frunze mari", si atunci de ce si-ar bate capul vanzatorii sa le puna nume? Mi se intampla ca atunci cand spun cate un nume in latina sa se uite la mine ca si cum am avea o bomba in mana
Merci inca o data,
|
 |
|
Am facut pozele, nu sunt cele mai clare posibile, sper sa fie OK pentru identificarea corecta a plantei.
 ]
Un fapt interesant este faptul ca si-au schimbat culoarea din verde intr-un fel de galben, ceea ce ar corespunde descrierii de pe AquaticPlantCentral " Moderate lighting will result in a mostly green plant with red stems, while intense lighting will help bring out a pleasant golden hue."
Merci,
|
 |
|
Mda... I'm speechless. Acu imi explic mai multe.
Merci,
|
 |
|
De curiozitate, cat costa un test complet (Amoniac, Nitriti, Nitrati, PH) in Romania?
Aici un Freshwater Master Test Kit de pa API costa intre ~25$ (pe net, da mai ai si shipping) si ~45$ in magazin (cel mai bine este sa le iei cand sunt "la reducere").
Merci,
|
 |
|
Pai eu nu tin sa am dreptate eu... tin doar sa identific planta
Lucian, acum ca planta a poposit in noul meu acvariu, o sa-i fac o poza asa cum ai cerut pentru edificare, pentru ca seamana bine de tot si cu planta prezentata de tine, trebuie sa recunosc...
Merci,
|
 |
|
Dupa multa cautari pe net si comparatii cred ca este POGOSTEMON ERECTUS, desi doua din pozele de pe Plant Finder nu sunt corecte, dupa pararea mea, si anume pozele din mijloc prezinta o planta cu frunze mult mai late, pe cand planta din stanga are frunzele (ma rog) mult mai subtiri.
Are cineva ceva axperineta cu acesta planta?
Merci,
|
 |
|
|
 |
|
Eu am folosit cu rezultate bune gama GLO. Daca vrei sa mergi pe ele, trebuie sa te opresti la Life-Glo (6700K) si/sau Flora-Glo (2700k insa doar unul, nu doua). Stai departe de Sun-Glo, cauzeaza probleme cu alegele, iar restul au temperatura de culoare prea mare pentru ceea ce vrei tu.
Nu stiu daca sunt Coralife prin RO, sunt neoane excelente... sau Giesemann (Aquaflora - Full Spectrum - sau Midday 6000K ), daca nu ti se pare prea scumpe.
Din ce vad cum ai pus plantele in acvariu, lasa reflectorul in spate.
Numai bine,
|
 |
|