[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
VITA DE VIE  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Am intrat in posesia catorva bucati de vita de vie destul de frumoase pe care as dori sa le pun la un moment dat in acvariu.Vita de vie este "verde",a fost taiata acum o saptamana.Cum este mai bine sa o las sa se usuce si apoi sa o pun in apa fiarta cu sare pana nu mai elibereaza tanin?Daca da,cam cat timp sa o las la uscat?Sau sa incep procedeul de fierbere cu ea "verde"?
Mentionez ca nu ma grabesc foarte tare,prefer sa fac totul ca la carte decat sa am probleme in acvariu.
[Email]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Chiar nu a folosit nimeni vita de vie autohtona,ca sa-mi spuna si mie cum a procedat?
[Email]
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut
Din cate stiu este indicat sa o "tratezi" uscada
O fierbi an mai multe ape pana iese taninul,cand o fierbi adaugi si sare dar la ultima fierbere sa nu adaugi .bagi 2-3 pietre pe ea si cam la 1 saptamana mai iei o piatra de pe ea pana sta singura fara ajutor
Daca iese un puf pe ea nu te speria ,cu timpul dispare sau poti baga 2-3 melci pt ajutor
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Nu am auzit sa fi utilizat cineva partea aerinana de la vita de vie (coarde), insa stiu multi care au utilizat radacini de vita de vie care sunt ok.
Oricum, parerea mea este ca ordinea este: uscat, lasat la inmuiat si dupa asta fiert...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

In regula,atunci o las la uscat cateva luni ca tot vine vara si apoi o bag la apa.Sunt destul de groase(le-am taiat cu o drujba,ca nu mergea cu foarfecele) ca era o vita de vie batrana si au forme foarte interesante,de asta le-am luat.Si daca nu ma insel am si vazut la cineva in acvariu la un biotop pentru discusi,dar nu mai tin minte unde.Oricum era foarte frumos facut.
[Email]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu am folosit cand eram in RO coarde de vita de vie, doar ca erau uscate, si din cate mai tin minte nu prea a iesit culoare din ele, doar ca au secretat in apa un fel de mucus pe care pestii il consumau cu placere.
Da oricum, da-le o fierbere sanatoasa odata uscate si o sa fie OK.

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: