Author |
Message |
YDarius
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 12:37:57
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
YDarius
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e4acb4c86de9d2d9a41364f93951028d.jpg)
IP:
|
Radacina aia trebuie sa o bagi intr-un butoi, legato de o piatra si sa o lasi acolo ceva vreme pana nu se mai ridica si iese taninul din ea.
Ce substrat ai pus ?
Ce ai pus in locul perlonului ?
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 12:40:24
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
YDarius wrote:Radacina aia trebuie sa o bagi intr-un butoi, legato de o piatra si sa o lasi acolo ceva vreme pana nu se mai ridica si iese taninul din ea.
Ce substrat ai pus ?
Ce ai pus in locul perlonului ?
1.Ok,asa o sa fac.
2.JBL AquaBasis Plus si JBL Manado.
3.Nu am putut sa pun altceva deoarece acele cutii nu pot fi deschise,asa ca l-am scos de tot.
|
Si un om intelept mi-a spus odata: "Buhuhuhuhuhu!" |
|
 |
YDarius
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 12:49:04
|
YDarius
Senior member
IP:
|
Nu ma pricep la plantate, dar poate sa fie din cauza substratului, nu stiu daca trebuie spalat inainte si daca l-ai spalat, asteapta niste pareri mai competente. Nu cred ca nu se deschide, si ce se intampla cand se colmateaza? il arunci?
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 14:49:09
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
De spalat nu l-am spalat...Si cutiuta aia nu poate fi deschisa decat sparta...
Daca nu e mai curata apa cand ajung acasa o sa schimb o parte din ea si va tin la curent
|
|
 |
Adrian Ionut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 17:12:46
|
Adrian Ionut
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ee744d340bb2058074c1.jpg)
IP:
|
Substratul ala trebuia spalat, si inca bine. Altfel, o sa se limpezeasca tare greu (la fel si pentru Seachem Flourite de exemplu, sunt substrate bune care au foarte mult praf si trebuie spalate bine) si imaginea de apa de balta o sa o ai mult timp. Mai ai timp sa o faci... pe de alta parte, din ce vad adancimea substratului tau nu e prea mare... ma tem ca plantele o sa aiba MARi dificultati in a se ancora cum se cuvine intru-un substat de 2cm... Nici sa nu te gandesti la Echinodorus si/sau Cryptocoryne !
Deci deocamdata mai adauga substrat si cum esti la inceput spala-l bine pe tot.
Succes,
This message was edited 2 times. Last update was at 24/04/2013 17:18:19
|
Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 17:25:22
|
stefanp
Moderator
IP:
|
JBL Manado TREBUIE spalat BINE de tot...Acum n-ai cum sa-l scoti si sa-l speli, asa ca fa schimburi de apa multe. Nu il agita, pentru ca vei scoate pe urma aquabasis.
Apropo, cand ai turnat apa sper ca ai pus o palma sau o farfurie ceva si n-ai lasat jetul sa cada direct pe pietris ca sa il agite si sa scoata aquabasis-ul....dar daca ma uit la poza, tare ma tem ca asa ai facut.
Iar substratul trebuie sa fie mai gros. Manado e usor si iti vor iesi plantele daca nu le bagi mai adanc in substrat.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 22:22:39
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
Apa am turnat-o intr-o farfurie.Totusi ce ziceti,sa scot totul si sa cumpar din nou substrat care,de data asta,sa il spal bine de tot?Sau doar sa schimb apa si sa mai iau un sac de 2,5L/5L?
In poza substratul pare subtire deoarece el sa dus mai mult in colturile din spate,el are aprox. 4-5 cm daca este nivelat,insa as mai cumpara un sac ca sa fiu sigur
|
|
 |
YDarius
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 22:46:03
|
YDarius
Senior member
IP:
|
eu zic sa faci in felul urmator :
1. Golesti apa din acvariu maine, dupa care bagi iar apa, o lasi sa se murdareasca si repeti procedura de cateva ori.
2. Cumperi un saculet de manado pe care il speli foarte foarte bine, si il adaugi peste cel existent fara sa deranjezi aquabasis.
Mai asteapta pareri inainte sa faci ceva
Bafta !
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2013 22:46:56
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Fa mai multe schimburi de apa acum, ca sa scoti praful existent.
Mai cumpara o punga dar spal-o foarte bine inainte, pana iese apa curata.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2013 18:51:31
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
OK,deci am schimbat apa si acum este mai curatata(mult mai curata fata de poza de mai sus,zic eu) si sper ca atunci cand voi mai schimba inca odata apa sa devina si mai curata
Am sa comand inca o punga de substrat de 2,5L(sau 5L,voi ce ma sfatuiti?).Dar intre timp mi-au venit niste plante si le-am pus iar cand va veni substratul voi pune pe langa,e ok asa sper,nu?Radacina s-a scufundat in sfarsit.Insa am avut o mica problema,ci anume filtrul nu a mai vrut sa mearga si ma gandeam sa cumpar un Resun Titan SP - 1100 l,voi ce spuneti?
Si acum,ca intotdeauna,niste poze:
Overall:
Filtrul stircat:
Luminile pe care le voi folosi(pana imi voi lua neoanele):
DIY CO2(acum compozitia este la frigider):
|
|
 |
YDarius
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2013 20:41:34
|
YDarius
Senior member
IP:
|
Nu cred ca o sa fie bun Resunul, o sa aibe un debit foarte mare pt plante, mai bine ai cauta un filtru extern, este mult mai bun si nu iti ocupa spatiu in acvariu.
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2013 21:02:31
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
YDarius wrote:Nu cred ca o sa fie bun Resunul, o sa aibe un debit foarte mare pt plante, mai bine ai cauta un filtru extern, este mult mai bun si nu iti ocupa spatiu in acvariu.
Da...Problema e ca pe moment nu prea am bani(cel putin pana luna viitoare)si deaia as fi vrut sa iau acum resunul si in viitor(cel mai posibil luna viitoare)un filtru extern...
Legat de substrat,e ok daca voi pune substratul "peste plante"(adica nu chiar peste plante,doar as adauga peste substratul deja existent)?
Si mi-ati putea recomanda un filtru bun pentru plante care sa nu fie prea scump(pana in 100 RON,de preferat)?
Sau as mai avea inca o solutie,sa iau filtrul extern de aici sau de aici.Ar fi ok pentru plante?
This message was edited 3 times. Last update was at 27/04/2013 21:31:58
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2013 22:46:42
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Resunul are ventuze foarte proaste.
Eu am avut modelul 1100 si s-a desprins intr-o dimineata. Pana am ajuns eu acasa imi rascolise de substrat jumatate din bazin.
Deci as zice un mare NU pentru acest filtru. Plus ca materialul din el e doar pentru filtrare mecanica (burete si bioballs).
Colegul "Marti" din cate stiu e un user serios al acestei comunitati. Eu as cumpara filtrul ala de la el.
Poti pune pietrisul deasupra.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/04/2013 14:57:55
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
I-am trimis PM lui "Marti" si acum astept raspunsul lui.
Intre timp imi trebuie un capac si din cate am vazut eu nu prea gasesc capac de 65x30(decat de 60x30) asa ca am avut o idee,ci anume:
Acvariul initial a fost conceput sa intre intr-un corp de mobila care avea un dulap sus si unul jos iar la mijloc era un loc gol despartit in 2 parti printr-o bucata de lemn.Asa ca m-am gandit sa iau acea bucata de lemn si sa o pun peste acvariu,urmand sa ii dau niste gauri pentru fire si oxigen si o gaura mai mare pentru lumina.Pana acum arata cam asa:
Si aseara am terminat difuzorul pentru bomba CO2 si continutul ei.Am pus-o in functiune si acum functioneaza destul de bine(dupa parerea mea).Aveti mai jos un videoclip:
Click Aici(Uploadat pe PhotoBucket)
Daca va intrebati cum am facut acel difuzor,ei bine e foarte simplu:
Acea sticla pe care o vedeti la sfarsit a avut si un dop,am luat acel dop si i-am facut o gaura in partea de sus iar in partea de jos am pus acea chestie pentru copii de la BioParox(adica cea alba,transparenta) iar partea care trebuia sa intre in nas era fix cat furtunul meu.Am lipit cele 2 parti cu super glue,am bagat furtunul si am bagat niste vata si asta a iesit.Si nu,acea chestie nu a fost folosita  )
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/04/2013 21:14:11
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2013 17:52:00
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
Ok,deci am discutat si cu cel care detinea hydor prime-ul 20 insa el mi-a spus ca el nu poate sa plece de acasa ca are copil mic si ca sta in vitan iar eu fiindca stau in dorobanti nu prea pot ajunge la el am ajuns sa am 3 variante:
1.Aquael FZN 2
2.Hailea SL 306
3.Un filtru intern de aici : http://pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/429~Filtre-de-apa/filtru/48-TIP-PRODUS:Filtre-interne/
|
|
 |
YDarius
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2013 23:12:05
|
YDarius
Senior member
IP:
|
Mai bine faci un efort si te duci si cumperi Hydor din Vitan, este mult peste orice ai enumerat mai sus.
Eu am avut un Hailea 206 si nu mi-a placut sincer sa fiu.
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/05/2013 07:33:49
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
Da,dar parea putin dubio,adica nu e vorba ca nu pot sa ajung in Vitan,dar nu stiu sa ajung la el acasa si a zis ca el nu poate sa plece...
Oricum ma gandeam si la un Hagen AquaClear 200...De el ce parere aveti?Cu toate ca stiu ca nu e asa de bun ca hydor-ul insa macar am o garantie ca il iau de nou
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2013 10:06:39
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
Dar totusi de filtrul asta: Aqua Szut AquaSilent 2
Ce parere aveti?
|
|
 |
WickedIntent
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2013 17:56:21
|
WickedIntent
Junior member
IP:
|
Capacul nu prea a iesit fiindca cei de la Brico nu aveau nici o sipca dreapta si dupa ce am facut suportul si am incercat sa il pun pe acvariu,ce crezi?Era la 35 de grade
O sa vad eu cum fac cu capacul dar totusi ce imi recomandati ca si lumina?Ma gandeam la 2x T8 Osram Floura 18W si 2x Sylvania Grolux T8 18W si sa folosesc 2 de astea sau un dintr-asta.Am ales de 18W fiindca daca as fi ales mai mare ar fi fost prea lung pentru acvariul meu.
Gasiseram pe forum cineva care vindea un capac care era aproape pentru dimensiunile mele insa era de 60 cm lungime in loc de 66 cat e al meu(si din pacate nu cred ca voi putea gasi pe marimea asta)si cum cel din lemn a cam esuat ma gandeam sa il fac in lambriu PVC si sa il colantez.
Apropo,pana la urma am ales filtrul Hailea SL 306 care pana acum merge destul de bine...Si ma gandeam sa bag furtunul de la CO2 direct in el,ce ziceti,s-ar dizolva mai bine sau as face si mai rau?
This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2013 18:11:32
|
|
 |
|