[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu 616 litri - 160x70x55  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

pfffffff,

m-am linistit in acest caz,

cu capac sa-l faci...la cita lumina va fi acolo pacat sa nu beneficieze plantele ,plus cind vei sta la o tigara si cafeluta ,iti va bate direct in ochi lumina ,nu mai vezi acvariul

fostul user ozy
[WWW]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

mdea...din cate reise...s-ar putea sa il fac cu capac, si cu traverse...am stat si am luat in calcul mai multe chestii, si evaporarea (care vara este destul de mare), praful care s-ar depune pe suprafata apei, plus ca majoritatea au zis sa il fac cu traverse. promit ca cam in 2-3 saptamani sa revin cu poze ;)) cu acvariul pus pe pozitii...

oricum fauna stiu deja care o sa fie ;))....
15-20 de rodostomus.
vreo 26 de ramirezi.
vreo 20 de corydoras.
si cine stie poate si o pereche de discus sau scalari.

mai ramane legat de flora sa vedem ce facem

mihai86 pe unde stai poate iti fac maine o vizita daca esti acasa. da-mi add pe messenger si vorbim mai multe acolo (leicabogdan e id meu de messenger).

This message was edited 1 time. Last update was at 28/10/2010 16:38:34

microgeophagus ramirez maniac
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Obligatoriu schimb la picatura ca altfel faci bicepsi...si atunci, dispare problema prafului, a evaporarii si multe alte probleme. O reglezi sa-ti schimbe 25-30 litri pe zi, iar intr-o saptamana schimbi 170-210 litri, adica 25-30% din capacitatea lui. Bineinteles ca vor apare alte probleme, dar e muuuuult mai comod si mai bine ptr pesti cu schimbu' asta.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

mdea...problema e ca nu prea pot sa fac schimb la picatura, dat fiind problema cu duritatea apei de la constanta care este foarte mare, si de aceea folosesc apa de osmoza. umplu un butoi de 100 litri si bag o pompa de apa in el si imi arunca apa in acvariu si restu completez cu apa de la canal.

[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa faci schimbul la picatura direct de la osmozor. Parerea mea e sa pui mana pe geam de 15 si-l faci open top. Daca intra in buget si HQI ... te-ai scos

.
[Email] [Yahoo!]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

schimbul de apa direct de la osmozor nu am cum sa il fac, pentru ca trebuie si apa de la robinet, ca altfel omor pestii si plantele. apa de osmoza e apa pura nu contine nici un fel de minerale, clor deloc, si la plante le trebuiesc si "chestiile" astea.
hqi nu o sa bag pentru ca nu este inaltimea asa de mare incat sa imi ceara hqi. se pot folosi hqi pana la 60 de cm. si plus de asta nu o sa il fac olandez, doldora de plante. vreau ceva mai aerisit.

iar cat despre sticla de 15 este foarte scumpa. si destul de greu de gasit.

[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Sticla de 15 chiar nu ai nevoie. Recent am vazut, in Slovenia, un bazin lung de 300, lat de 100 si inalt de 60....sticla de 10 Cu doi pangasius giganti si vreo 4 pacu mari de tot in bazin...dar cu intarituri de tot felul. E absolut suficienta de 12.
Cat despre apa....eh...noi, romanii suntem pe dos . Voi, constantenii va chinuiti sa aveti apa moale ptr plante si pesti sud-americani, noi clujenii, care avem apa ideala la robinet, ptr plante, ne chinuim cu saruri ca sa crestem africani. Daca-l faci pentru rami, intr-adevar, tre sa ai duritatea sub 10....4-6, ph-ul sub 7 si s-ar chinui in apa de robinet. Deci, schimbul la picatura cade.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

da...ramirezi ;)) sunt nebun dupa ei. nu pot sa renunt la ei. si altfel cand o schimb eu...o controlez mai bine...la kh si la gh.

[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai daca stau bine sa ma gandesc, se poate face schimbul la picatura. Trebuie doar sa gasesti debitul corespunzator la osmoza+apa de canal ca sa nimeresti raportul. Daca de exemplu vrei raport 2 parti osmoza cu 1 parte apa de robinet, poti face 20l/zi osmoza cu 10l/zi robinet . Reglezi ambii robineti si ai terminat. Daca reusesti sa nimeresti raportul, ai scapat de batai de cap, mai ales ca in perioada ciclarii ai timp destul sa experimentezi. In ceea ce priveste sticla, am spus 15 ca sa poti sa-l faci cat se poate de linistit fara intoaritoare, ca sa se preteze ideea de open top.

P.S. Ai inceput cu 400, ai zis ca ai recalculat si ti-a iesit 500, si acum 600 ? Daca mai cazi pe ganduri cateva zile poate iti iese de o tona

.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mergand pe ideea lui @djphazer, singura problema pe care o vad (nu ma prea pricep la osmozoare) ar fi legata de debitul acestuia pe iesire. Nu stiu daca prin scaderea debitului pe iesire, prin "gatuirea" acesteia, nu cumva osmozorul nu va mai lucra in parametrii. Stiu ca parca au nevoie de o anumita presiune pentru a putea trece apa prin filtre.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:Pai daca stau bine sa ma gandesc, se poate face schimbul la picatura. Trebuie doar sa gasesti debitul corespunzator la osmoza+apa de canal ca sa nimeresti raportul. Daca de exemplu vrei raport 2 parti osmoza cu 1 parte apa de robinet, poti face 20l/zi osmoza cu 10l/zi robinet . Reglezi ambii robineti si ai terminat. Daca reusesti sa nimeresti raportul, ai scapat de batai de cap, mai ales ca in perioada ciclarii ai timp destul sa experimentezi. In ceea ce priveste sticla, am spus 15 ca sa poti sa-l faci cat se poate de linistit fara intoaritoare, ca sa se preteze ideea de open top.

P.S. Ai inceput cu 400, ai zis ca ai recalculat si ti-a iesit 500, si acum 600 ? Daca mai cazi pe ganduri cateva zile poate iti iese de o tona

mdea...stai ca mai e pana atuncea....fac dracu juma de camera cred daca mai stau mult...si recalculez.

[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Mergand pe ideea lui @djphazer, singura problema pe care o vad (nu ma prea pricep la osmozoare) ar fi legata de debitul acestuia pe iesire. Nu stiu daca prin scaderea debitului pe iesire, prin "gatuirea" acesteia, nu cumva osmozorul nu va mai lucra in parametrii. Stiu ca parca au nevoie de o anumita presiune pentru a putea trece apa prin filtre.

Da, asa este dar se poate inchide robinetul pe intrare, presiunea ramanand aceeasi si scazand doar debitul.

.
[Email] [Yahoo!]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:
alber wrote:Mergand pe ideea lui @djphazer, singura problema pe care o vad (nu ma prea pricep la osmozoare) ar fi legata de debitul acestuia pe iesire. Nu stiu daca prin scaderea debitului pe iesire, prin "gatuirea" acesteia, nu cumva osmozorul nu va mai lucra in parametrii. Stiu ca parca au nevoie de o anumita presiune pentru a putea trece apa prin filtre.

Da, asa este dar se poate inchide robinetul pe intrare, presiunea ramanand aceeasi si scazand doar debitul.

parerea mea e ca s-ar putea sa distruge in felul asta mai repede membrana, cred eu. ca si la o pompa de aer, daca ii pui un robinet, strica mai repede membrana

[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Din contra. Membrana osmozorului functioneaza exact ca un filtru, deci cu cat treci mai putina apa prin el, viata este prelungita. La pompele de aer, aerul "blocat" de robinet exercita o presiune asupra membranei.

.
[Email] [Yahoo!]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

intrucat faci acvariul in casa(casa in care TU locuiesti) eu zic sa renunti la ideea cu open top,evaporare prea puternica in orice anotimp vrei tu,adica umezeala in camera cam mare,daca il puneai intr-un spatiu public gandeam altfel...geamul de 10 e perfect daca-i pui un cadru din cornier jos si unul sus(Al nu Fe),fara laterale.Eu am un 150/50/50 cu sticla de 10,urmeaza(sper sa nu fiu nevoit sa castig la loto) unu' de 650-750L care o sa fie tot did sticla de 10 cu cadru de cornier...acvariul nu trebuie sa fie antiglont....

.....
[Email] aim icon
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

mdea...dupa niste calcule cu un prieten care face acvarii, am ajuns cu geam de 12, la dimensiunile 120x70x50 ca sa fie fara nici un fel de intaritura...sper ca intr-o 2 saptamani maxim sa ii dau drumu.

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: