[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eheim Vacuum Cleaner(cel electric pentru curatat nisipul din acvariu)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Redknee
Member

IP:

Nu stiu cati s-au hazardat sa-l cumpere dar eu unul am facut-o.
Am decis sa-i fac un review in caz ca cineva e interesat de el dar nu e sigur.
Notele vor fi de la 1 la 10.
Pret: 7 (la 220 ron e putin cam mult pentru un aspirator de nisip).
Utilitate: 10 (am incercat diverse home made cu filtru de aer bagat in tub, curatat cu furtunul, curatat cu diverse pompe manuale nimic nu se compara).
Rezistenta: 6 (plasticul e fragil iar "elicea" este facuta din un material magnetic foarte slab, eu i-am rupt o paleta chair in timp ce-l montam, sugerez MARE atentie la montare/demontare/curatare).
Intertinere: 10 (se spala foarte usor, daca esti capabil sa speli un burete esti capabil sa cureti si aspiratorul).
Viata bateriilor: 7/8 (oricat de bune sunt le papa destul de repede, bateriile vor tine la mai multe folosiri dar dupa primele 2-3 curatari ale bazinului bateriile sunt vizibil obosite).
Nota: Atentie mare sa nu-l afundati prea mult in nisip mai ales daca aveti si nisip fin in acvariu, o sa traga particulele foarte fine de nisip care vor bloca "elicea" magnetica. Nu se strica dar e enervant sa il demontezi si sa-l cureti de nisip tot la 20 de secunde.
Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Sincer, nu-mi imaginez cum ai reusit sa rupi elicea aceea....si eu am avut asa ceva. Singurul cusur care i l-am gasit a fost faptul ca aspira nisipul si bloca elicea. Da, si bateria care-mi tinea numa vreo 4 aspirari, folosindu-l complet scufundat. Totusi, este cu adevarat submersibil. Practic elicea aceea nu e o elice in adevaratul sens ci un cilindru cu niste santuituri care dau efect de elice....nu stiu cum ai reusit sa rupi una din aia?!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Redknee
Member

IP:

Pei deaia am zis "elice" ca nu e chiar o elice... e un cilindru care in cap are 3... pale dar nu orientate spre exterior ci spre inainte.
Nu stiu din ce material era respectiva "elice" la al tau dar a mea e din ceva material foarte moale, ma asteptam sa fie material mai dur mai ales ca prin frecarea aia cu nisipul se cam erodeaza in timp materialul asta moale... Am rupt-o cand am montat-o. Am apasat putin(a se intelege putin!) mai tare si a cedat...

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
BogdanC
Junior member

IP:

Salut!
Am si eu de cca o saptamana un astfel de aspirator de substrat Eheim. "Elicea" de care vorbiti este confectionata din ferita - materialul din care erau facuti si magnetii aceia negri cu care ne jucam cand eram mici Daca va amintiti, materialul este casant, asadar atentie! "Moale" e un termen destul de relativ, de fapt e destul de dura ferita, dar din pacate casanta...

Problema care apare la al meu este intreruperea functionarii cand il aduc in pozitie perfect verticala, in acvariu (probabil cand frecarea "elicei" din ferita este mai mare?). Apoi isi revine si merge normal, deci pe undeva ma gandesc ca or fi bateriile lui slabe - le voi inlocui cu 4 acumulatori AA incarcati, sa vedem.

Dupa cum scrie si pe el, este recomandat pentru pietris peste 2 mm diametru. Am constatat ca intr-adevar eficienta lui scade mult cand e substratul mai fin. Folosindu-l la mine am remarcat si o multime de viermi mici rosii (asemanatori cu tubi, dar mult mai mici) aspirati din substrat odata cu detritusul. Din cate am citit pe internet sunt larvele unor musculite - cred ca am si vazut una mica si neagra zburand din acvariu Si sunt inofensive, asa ca le las acolo, sa complice mini-"ecosistemul" si sa haleasca detritus

Inca ceva: la maner, pe unde se introduc bateriile, capacul acela cu garnitura circulara de etansare ("o-ring") are si la voi un singur punct de prindere? La mine asa e, si nu sta perfect lipit de maner, ar fi fost mai logic sa aiba doua puncte de ancorare...Asa ca m-am cam temut sa-l scufund cu totul...

Detritus, detritus, detritus...ad infinitum
Redknee
Member

IP:

Baga-l pana peste cap, nu are nimic, in cel mai rau caz intra apa, scoti bateriile usti aparatul si e bun...

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: