[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fertilizant in lipsa solului fertil  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Redknee
Member

IP:

Cum mi-a ajuns acvariul de 350L am mutat cateva plante in el, nu multe doar cateva cat sa dea un aspect de viu pana se cicleaza.
Probleme sunt 2:
1) Nu am decat 4-5 cm de substrat
2) Nu am substrat fertilizant ci doar nisip, mai exact Aquatic Nature Dekoline Panthere(nisipul acela de 2-3mm negru).
Motivele pentru care am ales substrat putin si doar nisip tin de estetic si cu toate ca stiu ca plantelot nu le va merge prea bine totusi intreb daca JBL Ferropol e destul sa tin plantele in viata. Nu doresc crestere masiva a lor si nici performante doar sa nu moara si sa isi pastreze aspectul.
Nu sariti pe mine dar nu vreau acvariu bine plantat ci cum am spus doar cateva plante pe alocuri pentru aspect.
Iar daca JBL Ferropol nu ajunge rog sfaturi pentru o linie de fertilizare care se preteaza cel mai bine conditiilor date.
In basin am/o sa am: Vallisneria, Anubias, Echinodorus si in general plantele nepretentioase din petshopuri.

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti folosi niste "betisoare" fertilizante. Se infig in substrat la radacinile plantelor, asa o sa oferi necesaru de nutrienti. http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/fertilizanti/Aquatic_Nature_Ferti_Stick

fost cesrobis
Redknee
Member

IP:

Combo cu Ferropol? Sau singurele?
Intreb ca nici nu vreau sa suprafertilizez, si asa am oroare de alge

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu are nicio treaba cu Ferro. Astea sunt pentru substrat, tin locul unui substrat fertil. Cum nu ai, cea mai facila metoda de a furniza nutrienti in sol e asta. Ferropol e in masa apei. Plantele isi iau nutrientii si din sol si din apa. Sunt unele ce prefera solul, cum ar fi cryptocorinele, echinodorusii, etc. Nu o sa ai nicio problema cu ferti stick atentie trebuie sa ai la fertilizarea in masa apei.

fost cesrobis

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: