[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cadou pentru fiul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru urari.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

La Multi Ani pentru fiul tau si sa va bucurati de el si el de voi multi ani de acum incolo.
Faraonu wrote:Si cind o sa creasca mare sa-si traga un acvariu urias, plantat si dotat ca la carte

Si sa-i faca in ciuda lu' ta'su

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

sper ca nu am vazut postul prea tarziu, si sper ca nu este prea tarziu pentru o urare de La multi ani ! si tot ce va doriti voi

Veni, Vidi, Vici
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Salutare!
Am pus doua frunze de salata sambata si cred ca mi-au mancat-o niste melci mici si maron, in loc sa o manance ancistrusul. Acum problema ancistrusului cu mancarea sper sa o rezolv intr-un fel. Ce fac cu melcii. nu sunt pomaceea sa faca un lucru bun. vad ca s-au inmultit cam repede si nici nu stiu de unde au ajuns in acvariu(probabil lipiti de vre-o planta). ce fac cu ei sunt daunatori sau nu acvariului, trebuiesc exterminati sau pastrati pentru ca nu fac rau nimanui.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Atata vreme cat sunt intr-un numar rezonabil nu au ce strica. Aerisesc putin substratul, mai papa din mancarea cazuta in pietris, si la care pestii nu mai ajung, ce mai, nu sunt stricaciosi. Daca au conditii, si anume: mancare din belsug si o apa cu Ph ridicat, vor prolifera fara probleme. In cazul in care devin deranjant de multi, mai poti baga o frunza de salata si cand o vezi plina de melci, o dai afara.
Era inevitabil sa nu "faci rost" de niste melci. Toti avem in acvarii.

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Ce melci sunt atunci recomandati pentru un acvariu?
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Toti melcii , in afara de melcii care papa alti melci
Serios acum , poti cumpara Neritine ... Fiecare e util in felul sau , depinde pentru ce ii doresti .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Am auzit ca unii melci mananca alge, asa ca sa manance alge(sper sa nu prea am) si sa fie frumosi, dar nu prea multi.
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Neritinele papa alge si-s si frumosi

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Neritinele papa alge si-s si frumosi

si lasa foarte multe oua. Aceste oua devin din 2 in 10 -> 1000 etc. Se curata foarte greu (perie aspra)
Ca sa obtii un efect la neritine , eu iti recomand o neritina la minim 2 l apa,altfel vei avea harti croite pe sticla.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am avut 4 vreo jumate de an si exact 0 oua . Nu contest ca pot depune oua daca le apuca , insa chiar daca faceau asta nu m-ar fi deranjat deloc .

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

e...... asa ziceam si eu ..... tocmai ce am dezinfectat buturuga mea..... ma durea mana cat am ras si tot au ramas...
curios cum la tine nu au depus, pe la toti care stiu le lasa oua
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Dragilor eu o sa-i mai las un pic pe acestia sa vad ce este de capul lor. Apoi daca ma supara:
In alta ordine de idei: in urma unei donatii(sper ca nu se supara ca nu o sa-i spun numele-nu am acordul lui) am umplut acvariul de plante. Eu in aproape trei saptamani nu am aspirat prin "casa"(am schimbat apa, adunat frunze raslete, etc). Problema este aspiratorul, eu la acvariu nu am posibilitatea de a folosi o chestie care sa foloseasca "caderea", deoarece acvariul este pe podea. Am primit pe parcurs doua propuneri de genul sticla cu un furtun in dop sau o seringa cu furtun in cap; pe net eu am vazut aspiratoare(electrice) care costa multi bani si care trag cam tot(riscant acum cu atatea plante). Ce sa fac, cum sa procedez? Merg acele improvizatii(a nu se supara cei care mi-au dat sfaturile respective)?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Improvizatiile acelea tot de caderea apei au nevoie. Altfel nu faci treaba cu ele. Pur si simplu apa trebuie sa... curga, nu?

[Email] [Yahoo!]
ender67
Member

IP:

Ai nevoie de asa ceva:
http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/223-accesorii-pentru-curatare/4621-razuitor-hagen-cu-baterie.html
E un aspirator / razuitor cu baterii. poti sa il folosesti si la schimbul de apa, constructia modulara contine o mini-pompa (un motor electric cu o turbina la capat) la care se poate atasa fie un furtun pentru sifonare fie un saculet de filtrare. Tubul telescopic (cu lungimea reglabila) se poate folosi ca atare sau se poate atasa un 'clopot' sau un razuitor cu cauciuc.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cand ai foarte multe plante nu ai cum aspira ... De-asta se pun putini pesti in acvariile bine plantate , si care nu fac multa mizerie .

and_alx
Member
[Avatar]

IP:

ReBella, explica-mi te rog! Adica cum bine plantate(adica care nu pot fi trase cu aspiratorul din substrat(adica cu radacini prinse bine in pamant) si care sunt pestii care fac mai putina mizerii. Intre ei se afla cumva si pestii care mi i-ai sugerat tu mai pe la inceput?
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pai cand e bine plantat acvariul sunt prea dese plantele si prea groase aspiratoarele din comert . Deci nu poti aspira . Iar cu improvizatiile home made tot nu vei reusi calumea...Mai e si substratul fertilizant , etc . Pestii care fac putina mizerie sunt neonii de exemplu

and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Ok deci am plante multe, totul bine, pesti 6 cory, un ancistrus si o sa vina 3 moly, 3 guppy si 3 platy. Ce se va intimpla cu mizeria facuta de pesti/ Cum procedez, se descompune singura, pentru ca de aspirat nu o sa pot, sau o sa transform acvariul intr-o hazna?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ce rezulta de la acei pesti, ar trebui sa fie absorbit cu brio de acvariu, fara a fi nevoit sa aspiri substratul. Asta cu o singura conditie. Plantele sa aibe capacitatea de a inghiti ce nu inghit bacteriile din filtru. Cu alte cuvinte, ai nevoie de niste plante sanatoase, care pot "lucra in parametrii"

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: