[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pterophyllum
Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Pentru aceste caracteristici am cerut cateva oferte:
- Dimensiuni: 150x50x50H cm
- Grosime sticla: 10 mm
- Tip sticla: clear float
- Sticla cantuita
- Silicon negru si transparent doar pentru intarituri
- Fund dublu: foaie de 10 mm si 8 mm (sau 8 cu 8 mm)
- 4 intaritori longitudinale (cate doua pe latura) doua de 6 cm si doua de 5 cm latime x 8 mm grosime

Poate se pupa cu bugetul meu.
Incerc, incerc! poate in stilul "romanesc" recomandat de Koala, mai intra 10 cm in latime

Oricum voi sunteti de vina
Sper ca cine va face acvariul sa comande sticla si sa asigure si transportul lui pana la mine acasa. Ar fi ideal pentru mine.
Din pacate nu ma pot ocupa de transportul sticlei sau acvariului. Trebuie sa intre in pret...
Nu mai indraznesc sa ma gandesc si la geam ultra clar. Mi-au trecut fitele O sa fie normal - clear float.
@dan.pavelescu: fiind primul meu acvariu, nu am stiut cu ce se mananca, credeam ca 160 L sunt suficienti... Si asa era pentru doi Scalari. Insa intre timp au facut puisori de care nu ma lasa inima sa ma despart (inca sper sa ii pot pastra pe toti ). Cu siguranta o sa sufar si eu ca nu este mai mare dar asta e...bun si asa!

@lukitza: O sa incerc si varianta asta. Iau la rand toate posibilitatile si ofertele.
koala wrote:
- Poti sa folosesti schitele alea linistita, ca n-am astfel de greturi... d-aia le-am facut, ca sa fie de folos si altora.

Sarumana!

PS1 - O sa fac tot ce pot! Poate ma reprofilez si nu il mai fac la o firma, si atunci costurile vor fi mai mici permitandu-mi sa il fac mai lat.
PS2 - Cu siguranta asa o sa se intample...dar ma multumesc si cu atat acum Daca voi dori sa imi fac unul si mai mare, pai si casa va trebui sa fie pe masura
Va multumesc mult pentru sfaturi si ajutor!!!
@Lucian: Dimensiunile propuse cu "siguranta" sunt ideale insa standul are doar 51 cm latime, plus ca mai trebuie sa tin cont si de pret ca altfel cu SIGURANTA zbor cu tot cu acvariu si pesti
@Koala: Am citit topicul si mi-am amintit ca l-am citit si mai demult...atunci cand nu-mi trebuia l-am citit, ba cred ca l-am si salvat Eh...trebuia eu sa va stresez putin
O sa cer niste oferte de pret tinand cont de tot ce m-ati sfatuit si sper sa ma incadrez.
- 150x40/50x50H
- Sticla de 10 mm, clear float
- Fund dublu
- Intaritoare longitudinale de 6 si 5 cm

Mai am o intrebare in legatura cu acvariul: Intaritoarele si cea de-a doua foaie de geam pentru fundul dublu trebuie sa fie tot de 10 mm grosime?
Koala, pot arata cele doua schite facute de tine celor cu care am sa vorbesc sa imi faca acvariul? O sa precizez de cine sunt facute.
Bag Scalarii pe care ii am (din care o sa mai si dau) si poate si neoni...
Nisip alb fin, bolovani, lemne si ceva plante - Vallisneria&Anubias.
@dan.pavelescu, multumesc pentru sfaturi!
mmmm....daca nu este mare diferenta intre sticle, atunci renunt la idee si plusez pe partea de siguranta. Adica, in afara de fund dublu (vreau bolovani) adaug intaritoarele longitudinale.
Mai mult de atat nu pot face din cauza bugetului. Acvariul va fi facut la comanda si este foarte costisitor...
Deoarece am buget limitat, a doua varianta pune accentul pe siguranta, iar prima pe estetic (oarecum). Mie mi-ar placea sa am latura din fata din sticla ultra clear diamant, dar asta inseamna sa renunt la intaritori. Iar daca vreau intaritori trebuie sa renunt la sticla ultra clara... Poate merge foarte bine si fara intaritori? Doar cu ajutorul vostru ma pot decide
Buna seara!! Mi s-a aprobat dosarelul, asa ca in viitorul apropiat o sa trec si eu la un acvariul mai maricel (300L)
Suportul va fi un Stand Juwel Rio 400.
In ceea ce priveste acvariul, am doua optiuni:
1. - Dimensiuni: 150x40x50H cm
- Fund dublu (trebuie sau nu?)
- Trei laturi clear float iar partea din fata ultra clear diamant.

2. - Dimensiuni: 150x40x50H cm
- Fund dublu (trebuie sau nu?)
- Toate laturile clear float
- Doua intaritori longitudinale

Care varianta imi recomandati?
Va multumesc!
Scalarilor li se schimba culoarea ochilor la intuneric. Din rosii devin argintii.
eliasmanu wrote:

5 - Din pacate, in acvariul mic (140L Net) ma lupt uc ceva Hexamita la cei 5 scalari care au ramas... de mai bine de 1 luna ma chinui si pe mine si pe ei cu tratament cu Metronidazol, aerisire puternica, schimb de 40 l la 2 zile, (am incercat si vre-o 5 zile cu tratament in fiecare zi/schimb 40 l in fiecare zi....am facut si pauze intre tratamente ... am pregatit si hrana cu metronidazol...si se pare ca nu reusesc sa ii salvez, cred ca Hexamita ... sau ce o fi ea ... are rezistenta la metronidazol. Unuia cred ca am sa ii curm suferinta... a ramas f mic, slabit, si au aparut si 2 gaurele cat firul de par in craniu, 2 par OK, iar alti 2 inca manaca dar au fecale fir de ata). Vreau sa ii vindec si sa ii fac cadou. Problema mea este alta ... ce fac cu plantele si cu Filtrul Extern ? cum le dezinfectez?, ca sa nu le mut in cel mare ? Va rog un raspuns cat mai "sigur" caci nu vreau sa am acelasi chin in cei 480 l de apa cat am sa pun in cel mare. Ce fac cu Neoni si Ancistrusi care au crescut asa mare si frumosi ? ( La recomandare, eventual pot sa fac un New thread in boli si tratamente cu acest subiect, dar am zis ca totusi e relationat si cu acesta deoarece urmeaza sa mut din cel mic in cel mare.

Buna! Si eu am avut probleme similare cu Scalarii mei (nu mancau, se ratrageau intr-un colt separat de ceilalti, faceau excremente lungi si transparente). Daca nu au Hexamita, poti incerca si cu Levamisol - tratamentul pentru Capillaria:
Levamisol injectabil sol. 10% - In prima zi se pun 2ml la 100L apa. Dupa 15 zile se schimba jumatate din apa si se adauga iar 2ml la 100L apa. Dupa 15 zile se repeta din nou aceeasi procedura. Terapia se asociaza cu vitamina B in aceeasi cantitate. Cura cu vitamine se incepe cu cateva zile inainte de administrarea medicamentului. Nu se fac schimburi de apa intre tratamente (eu am facut). Solutia si vitaminele se pun seara, pe lumina stinsa deoarece sunt fotosensibile. Levamisolul il gasesti in farmaciile veterinare Romvac (una este in Kaufland Pantelimon, langa Mega Mall).
Nu renunta la pestisor! Eu am avut cativa care chiar si dupa tratament nu mi-au mancat 3 saptamani si nu au murit desi au slabit mult. Dintr-o data au inceput sa manance iar acum sunt foarte bine.

Pentru dezinfectarea filtrului extern poti folosi Apa Oxigenata sau pastile de Cloramina T si schimbat mediile filtrante. La plante nu ma pricep.
Buna! Un filtru extern silentios este canistra Eheim 2213. Cu siguranta mai sunt si altele dar eu asta folosesc. Am acvariul in aceeasi camera in care dorm si nu se aude absolut deloc!!
Bine ai venit pe forum!
@Smileyface: Multumesc frumos pentru toate informatiile !! O sa ma ajute mult in formularea pledoariei
Filtrarea va ramane aceeasi in cazul meu, sau cel putin pentru o perioada. Cred ca o sa ma descurc cu ce am deoarece fac curat si schimburi de apa zilnic.

@Severus: Vanzarea acvariului si stand-ului face parte din strategie Oricum, sunt nevoita sa fac asta din lipsa spatiului.
Multumesc pentru urare!
Merci smileyface!! Chiar voiam sa te intreb cat te-a costat toata treaba...daca poti sa-mi spui...
Ma bucur ca a functionat in cazul tau!
Eu chiar as vinde acvariul si stand-ul.
Partea cu vandutul acvariului am spus-o deja!!
Koala, iti multumesc muuult pentru faptul ca ai stat si te-ai gandit la o solutie pentru mine!!!!
Ai dreptate, cred ca este mai bine/simplu daca fac un suport metalic... uffff..... mi-as fi convins mai usor consoarta sa luam un nou acvariu daca ar fi fost nevoie doar de atat!

Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Go to: