[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pesti incolori  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
EdyFeintuch
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara, am si eu o nelamurire.. Cand e intumeric in camera, deci automat si in acvariu. Pestii devin incolori, deobicei neonii, tetrazona parca prind o stralucire pe dungi. Daca le aprind lumina, in 10 min sunt exact cum trebuie. Este ceva inneregula?
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Daca pe lumina pestii sunt normal colorati, atunci e in regula. De obicei decolorarea sau innegrirea (la unele specii, gen discus) sunt primele semne ale unei boli. Dar noaptea decolorarea e normala. Pestii au un reglaj neuro-endocrin al coloratiei corpului si isi raporteaza permanent culoarea corpului la culorile din mediul exterior. Noaptea, fiind intuneric, nu au la ce-si raporta culoarea si astfel "iau" si ei o pauza, economisind astfel energia consumata ziua cu mecanismul reglarii culorii.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut! Nu te speria, asa fac majoritatea pestilor pe timp de noapte, eu am observat si in clipuri cu acvarii marine pe timpul noptii ,pestii devin mai putin intens colorati,in special cei diurni.Ar mai putea fi pe langa spusele colegului Calin un fel de autoaparare, daca devin mai stersi pradatorii nu o sa ii mai inhate la fel de repede .
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Scalarilor li se schimba culoarea ochilor la intuneric. Din rosii devin argintii.
TheKing
Junior member
[Avatar]

IP:

Exact la fel e si la neonii mei .. am vreo 20, deci cred ca este ceva normal

Dont think to hard, you may get hurt!
[Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Neoni se fac incolori noaptea,scalarilor li se fac ochii argintii parca ,solzi nu mai ii stralucesc speciei ramirez cand e intuneric,e ceva normal.Spun din propia experienta.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: