[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12

Anunt valabil. Mai multa Pistia decat Salvinia dar mai sunt plantute de dat pentru cine mai doreste.
Imi place evolutia, desi lipseste rosul de acolo. Cu fosfatii cum stai? Ai test? Ca mie imi pare ca ai unele plante care macar la varf ar fi trebuit sa se "rusineze".

Da-mi un pm cu nr. tau de tel. si-ti dau niste rosii sa pui de culoare acolo ;)
Plantele s-au dat.
Plantele s-au dat, multumesc!
Anunt valabil!
Versiunea mea:

1- Rotala Rotundifolia
2- Echinodorus Ozelot
3- Ludwigia Repens
4- Ceratopteris Cornuta
JBL Biotopol si Tetra AquaSafe se gasesc in orice petshop care vinde un minim de produse pentru acvaristica.
Pentru buturuga exista plumb. Gasesti la magazinele cu scule de pescuit.

Oparitul buturugii cum l-ai facut tu nu rezolva nimic. Ea trebuie fiarta ca aerul prins intre fibrele de lemn sa se dilate si sa iasa din ea. Oparitul ala cel mult a dezinfectato putin.

In timpul ciclarii posibil sa faca si o mazga alba pe ea.

Cel mai simplu este sa pui ceva plumb pe ea, cauta platband. Pana se termina ciclarea o sa stea singura la fund si fara ajutorul plumbului.

Despre ciclare s-a scris intr-una. Fara schimb de apa in prima luna. Poti ajuta cu vietati de sacrificiu, guppy/zebre/melci pomaceea, punand mancare zilnic, punand amestec de enzime care stimuleaza inmultirea bacteriilor (tetra bactozym, jbl filter start).
Salutare,

Revin cu o noua donatie.

Pistia (nelimitat)
Salvinia (2-3bucati/persoana)
Limnophila Sessiliflora (2-3fire/persoana)
NOU! Cabomba Caroliniana (nu este cea tipica din magazine, aceea este aquatica). (1-2fire/persoana)
Mayaca Fluviatilis (2-3fire/persoana) EPUIZATA
Riccia Fluitans (1 ghem) EPUIZATA
Marsilea Hirsuta EPUIZATA
Hedyotis Salszmanii (2-3fire/persoana) EPUIZATA
Hydrocotyle Leucocephala (2-3fire/persoana) EPUIZATA

Din cauza ca primesc multe mesaje scrise aiurea si oamenii nu mai apar ca sa preia plantele o sa procedez in felul urmator.

Pentru a primi raspuns la solicitare mesajul trebuie sa contina OBLIGATORIU urmatoarele:

- Ce plante.
- Cand ne putem vedea.
- Nr. de telefon.

Solicitarile neraspunse sunt din cauza ca nu au intrunit minimele conditii de mai sus si:

- Nu au un numar de postari pe forum care sa confirme o activitate in domeniu. Nu donez plante pentru a fi vandute ulterior in piata/magazin.
- Solicitarea este incoerenta.
- Userul are un istoric de inconsecventa. Nu-mi place sa-mi pierd timpul de pomana incercand sa fac un bine.
- Userul vrea toate plantele. Daca scot spre donare 30 de fire nu inseamna ca trebuie sa fie luate toate de o persoana. Cum am scris mai sus, nu donez la bisnitari.

Locul de intalnire este parcarea Billa/Dr. Taberei daca nu am specificat. Ne putem vedea si in alta locatie din apropiere. Intervalul orar preferat este 19:30 - 20:30

Atentie! Este responsabilitatea beneficiarului sa se asigure ca plantele primite nu introduc paraziti, vietuitoare nedorite, alte plante nedorite in acvariul propriu!

Nu-mi pierdeti timpul stabilind intalnire si din orice motiv nu anuntati ca nu mai puteti ajunge. Dati bip si sun inapoi daca este nevoie. Prefer sa nu-mi bat joc de cei cu care stabilesc sa ma intalnesc si ma astept la reciprocitate.

Nu uitati sa aveti punga pentru plante la voi!

Anunt valabil numai pentru Bucuresti, contact numai prin PM cu exceptia celor care au mai tranzactionat cu mine si ma pot contacta telefonic direct.
Nu inca, se vede in cateva poze o tufa de Staurogyne plutind aiurea prin apa. Trebuie sa mai amenajez un pic ca sa pot poza per ansamblu.
"salut.ma intereseaza si pe mine restul de plantute care nu le ia colegul.multam "

Exact

Ca sa nu zici ca-s baiat rau, o propozitie ar suna cam asa:

Salut, vreau 10 fire de Hedyotis si ghemul de Riccia, nr. meu de tel este: 0765etc...

Care coleg le ia nu stiu, am primit in medie cam 10 PM-uri pe 3 forumuri. Din aproximativ 30 de mesaje, cel ca al tau e cel care imi atrage atentia ultimul.

Bafta!
Daca nu ai primit raspuns la mesaj inseamna ca ai folosit o formulare gresita.

Nu stau sa port conversatii elaborate prin PM referitor la ce plante ti-ai dori tu daca nu esti in stare sa fii exact in exprimare.

In consecinta, anuntul nu ti se adreseaza. O zi buna!
Cum spuneam, nu stapanesti notiunile de baza sau ce ai inteles tu din ce ai citit nu e corect

La plante conteaza mai mult spectrul si lumenii nu daca led-urile sunt SMD sau nu

Restul sunt aberatii probabil auzite de la "experti"
Donez cateva fire de Althernantera Reineckii Rosefolia, un brat de Hedyotis Salzmannii, un ghem de Riccia si Marsilea Hirsuta

Anunt valabil 3 zile, numai pentru Bucuresti, contact prin PM
Dupa cum ai inceput cu descrierea e clar ca nu stapanesti notiunile de baza. Pe forum gasesti cam la fiecare sectiune postari lipite la inceput cu notiunile de baza sau cele mai frecvente intrebari raspunse.

HM nu este planta de gazon, Callithricoides var. Cuba este.

Faptul ca se ridica poate sa insemne multe, de regula, inseamna ca nu are destul CO2 si incearca sa ajunga la cel atmosferic.
Rau nu face, doar credeam ca exista si o explicatie mai elaborata. Oricum, acvariul imi place, l-am vazut la inceput pe celalalt forum. Blyxa aia e superba.
Si eu sunt curios de ce este prezent acel wavemaker. Nu am vazut in niciun plantat pana acum asa ceva si am vazut cu ochii mei plantate mai aglomerate antrenate doar de canistra.
Numai apa de osmoza te ajuta cu scazutul KH-ului si GH-ului. Nu ai zis ce plante si de cat timp ai dat drumul la treaba, daca e cazul. Eu am pierdut ceva plante pe motiv de KH si GH mare. Confirm si eu ca testele bagheta au doar o ideea vaga despre parametrii apei. Testele dedicate sunt mult mai precise. Ar fi bine sa investesti in teste de KH si Gh. PH-ul il poti scadea cu tanini dar celelalte de doua nu.
Asta s-a facut toata roscata, nu doar la varfuri. Poza 1 nu reproduce prea bine culoarea reala dar in pozele 2 si 3 se vede mai apropiat de realitate.

Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to: