[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Astacus astacus (fluviatilis), Potamobius fluviatilis, racul de rau.
Da de ce intrebi ca numa o specie de rac exista?, sau credeai ca-i homar sau.... langusta?
Chiar m-a uitat inainte sa deschizi topicul prin galeria ta foto si am vrut sa-ti spun ca racul, din cand in cand mai papa cate un peste.
Am un prieten care a aplicat operatia la niste xipho voalati.
Le-au crescut cozile cam de 3-4 cm si fara goluri in ele, drepte, chiar si la terminatie.
cip wrote:am cautat pietris de rau, da nu am gasit. pana la urma o sa pun cred din acela alb, pentru mozaic. e ok?

Nu este ok. Arata urat, plus de asta in natura nu o sa gasesti niciodata substrat alb. Am avut un prieten care a avut substrat alb si arata oribil.
Mai cauta pietris de rau daca nu pune nisip mai grosier, sau spalat bine.
fish_lover wrote:10x for help ...

Care ajutor ca nu stie nimeni despre ce vorbesti?
Vrea sa faca pe strutul. Mai misca?
Eu nu am mai vazut asa ceva, doar la corydoras (cei albastru voalati mai ales), isi bagau capul aproape de tot in nisip dar ies repede.
...si de unde iei tu hrana asta?

Dolly wrote:Ce clasa esti tu, mai???
:muhaha:
cip wrote:poate imi spune careva cum pot sa pun un link in cadrul postului care sa te duca direct acolo

Te duci la galeria ta foto, dai click pe poza care vrei sa ne-o arati, copiezi adresa din partea de sus a paginii (unde scrie http://www.acvariu.ro/coppermine/.......) si o lipesti in postu tau.
Ai grija ca adresa sa fie separata de cel putin un space.
fishtecine wrote:Un link care poate fi baza de plecare pentru album, poate il stiti, poate nu:

http://www.plantgeek.net/article_viewer.php?id=9

Eu ma ofer sa traduc articolul, darrr dupa sesiune.
Succes! O sa ai o lume mare si interesanta acolo, numai a ta!
Buna idee!
INTORS wrote:propun constituirea la galeria foto a unui album comun al forumistilor cu imagini de alge, (stiu ca e cam horror... ) care prin efortul comun sa fie corect clasificate

Numele algei sa fie corect scris sub poza iar cand apar detalii relevante despre combatere si cauzele formarii sa fie facut stiky.
Sa vedem ce zic si adminii.
Daca au avut lumina si pe timpul noptii sigur le-au mancat singuri. Sanitarul nu avea nici o sansa sa se apropie. Nu le-a convenit ceva; probabil ca ai tot umblat in acvariu.
Succes pe data viitoare.
Charachide mici, vreo 5.
Sa nu separi perechea ca le faci si mai rau.
Ca sa nu-ti mai depuna scade temperatura pe la 23-24 de grade, si scoate si placuta. La temperatura asta parintii se simt bine insa nu mai au conditii de depunere.
Nu e neaparat sa-i tii la temperatura asta o luna. Poti sa mai cresti temperatura pana cand vezi ca dau iarasi semne de depunere: aici te opresti, si-ti stabilesti un prag astfel incat sa se simta si pestii cat mai bine dar sa nu poata depune.
Parerea mea este ca sub 26 de grade nu depun.
Dupa ce ti-au depus odata si au avut si grija de o tura de pui trebuia sa le scoti placuta de depunere si sa-i lasi fara sa mai depuna vre-o luna sau doua sa se refaca. Dupa o serie de pui parintii sunt foarte stresati si nu e bine sa-i lasi sa mai aiba grija de inca o serie pentru ca s-ar putea sa-ti si moara!
Plus de asta tu ai mai si schimbat o gramada de chestii fara sa stii sigur ce au. Asta s-a adaugat la stresul de la pui:
bozeta wrote: Am crecut temperatura, am schimbat apa si am monat un fluval 204 la bazin, cu care au mai fost obisnuiti ( poate acest lucru a amplificat stresul)
Am pus doza indicata pe prospectul de mycopur si am adaugat sare

Foarte multe schimbari. Trebuia sa o iei mai usor.
bozeta wrote:discusi...

Asta era! Parca i-l foloseam sa nu-mi moara icrele la discus. Stiam si dozajele.
@bozeta: M-ai luminat. Mersi.
Si eu am avut problema asta si tot hipermangan de potasiu am folosit.
S-a rezolvat in vre-o saptamana cand a disparut si culoarea rosiatica a apei!
Hipermanganul e un oxidant puternic, deci poti sa incerci si cu altceva, albastru de metil de exemplu.
De pe prospect stiu sa tratez : porcine, pasari, cabaline, ovine si caprine.
Am aflat de substanta de la un crescator de pe-aici care mi-a zis despre ea cu juma' de gura... o fi vre-un secret profesional si eu il dezvalui pe-aici .
@Hans: Substanta este pura: numai mebendazol, si este pentru uz veterinar. Ma gandeam ca stie cineva si cum se foloseste la pesti. Daca o caut pe google o sa gasesc ce scrie si pe prospect.
Carja Ioan wrote:De care viermi intrebi?

RaresLuc wrote:de cand mi-am bagat buturuga in acvariu, dupa ce a aparut putin mucegai au inceput sa apara si niste viermi mici de vreo 6-7 mm, albi, par rigizi in miscari, si foarte subtiri, mai subtiri ca un fir de par. Se inmultesc pe zi ce trece si stau mai ales pe butuc si chiar in mucegai. Nu am pesti inca in acvariul respectiv, ma tem sa nu le fie daunatori.

Nu stiu de unde au aparut si ce sunt.
Am facut curatenie prin raftu cu ustensile pentru pesti si am gasit o substanta pe nume Mebendazol, folosit in tratarea oilor, DAR si in acvaristica.
Problema este ca nu mai stiu la ce se foloseste pentru ca l-am folosit foarte demult, si in ce dozaje. (Presupun ca pentru tratarea bolilor pestilor, dar ce boli? chiar am ceva probleme prin acvariu....).
Eu te sfatuiesc sa tii plante naturale pentru ca sunt mai frumoase si chiar mai utile.
Citeste prin forum ca-s o gramada de topicuri despre plante sau da un search, pentru ca s-ar putea sa gasesti si articole pe site.

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: