| Message |
|
|
|
Dupa ce am citit de trei ori ce ai scris am inteles.
Incearca sa te exprimi coerent ca eu nu am de unde sa stiu ce te gandesti tu.
Mersi de presupuneri.
Astept ceva concret.
|
 |
|
|
fish_lover wrote:si eu am tot un melc da nu cred ca sunt hermafroditi ....mai ales ca se inmulteesc foarte rapid ...
 Pai nu ar trebui sa se inmulteasca mai repede daca ar fi hermafroditi? Inmultirea sexuata presupune mai multe etape mult mai...complicate decat inmultirea unui organism hermafrodit.
|
 |
|
|
alcoor wrote:nu trebuie sa-ti faci probleme despre inmultirea lor. ai sa intrebi cum poti stopa inmultirea  deja pe mine m-au disperat. ii folosesc pe post de hrana vie, ca in valcea nu gasesc asa ceva, dar tot nu fac fata la ritmul lor de inmultire 
Dar am numai unul. Sunt hermafroditi?
|
 |
|
|
|
Si eu am cumparat niste plante de la magazin si dupa vre-o 5 zile m-am trezit cu un melc de vre-o 5 mm in acvariu. Este identic cu ce ne-a aratat Dalles dar pe spatele cochiliei are niste pete maronii mici mai inchise decat culoarea de baza (presupun ca-s tot Helisoma Nigricans). Acum, dupa vre-o luna si ceva are cam 1 cm.
Pe mine ma intereseaza cum se inmultesc pentru ca ancistrus sau alti mancatori de alge nu se gasesc la Sibiu si tare m-am bucurat cand am vazut melcu in acvariu.
Plus de asta mai am si o mica problema cu niste alge maronii-verzui care se pun ca o pojghita peste tot si cred ca melcii astia o sa rezolve problema.
|
 |
|
|
Aranjarea plantelor le faci dupa gustul tau, la fel ca si alegerea lor (le alegi care-ti plac tie dar sa fie compatibile la temperatura, citesti pe net de conditii...), cele mai mari le pui in spate iar cele mai mici in fata.
Uite si doua siteuri unde fiecare descrie cum si-a aranjat plantele:
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005.cgi?&Scale=258&op=showpage&name=view-showcase
http://www.adaeuro.com/gallery.asp
|
 |
|
|
|
Eu cred ca ar merge niste killie acolo.
|
 |
|
|
Daca nu scoti pestii pana ies puii sigur o sa-i pierzi pentru ca dupa ce vor iesii puii, parintii o sa fie foarte stresati cu grija pentru ei, daca bagi minciogul in acvariu sa-i prinzi pe ceilalti o sa fie un extra stres si s-ar putea sa-si manance puii (plus de asta nu stii cand ies, daca ies noaptea...ADIOOO -> o sa-i manance ceilalti pesti.). Asa ca incearca sa scoti pestii inainte sa iasa puii cu tot riscul de a-si manca parintii icrele darrr o sa urmeze tura a doua cand o sa fie doar ei in acvariu si atunci e "alta mancare de peste".
P.S. ....unde ai spus ca o sa pui cei 3 scalari ramasi si guramii care-i mai ai pe acolo?...in 25 de litrii ??  . Daca te-ar pune cineva intr-o camera de 2/2 cu inca 3 persoane fara sa ai vreo sansa de scapare (sa mananci acolo si ce-oi mai face....) ti-ar place?? Sa nu-ti bati joc!
|
 |
|
|
Razvan M wrote:Pai da, acolo am si citit si nu am inteles prea bine.. Intrebarea ramane aceasi...
Mai citeste odata.
Ce nu ai inteles prea bine?
Vezi ca acolo i-ti spune exact care sunt cele mai bune pentru plante, care scot culoarea pestilor in evidenta, s.a.
Deh, e greu sa citesti... :sic:
|
 |
|
|
|
Din ce e facut bazinul si cati litri are (dimensiuni)?
|
 |
|
|
Uite aici exact ce-ti trebe. Ai acolo tot ce trebe despre foarte multe tuburi fluorescente (neoane).
http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=29
|
 |
|
|
|
Parerea mea e ca o sa pierzi toate icrele pentru ca o paleta de tort nu e tocmai indicata pentru mutatul icrelor, si le-ai scos si la aer, defapt nu cred ca-i bine deloc sa dezlipesti icrele de suport!
Daca au ramas cateva icre neafectate de "operatiune" atunci sigur vor fi imbolnavite de celelalte care o sa se albeasca foarte repede. Asa ca o sa salvezi ceva din ele numa daca stai cu acu in mana si indepartezi icrele care se albesc, daca nu,... pierzi tura. (plus de asta de unde ai pus apa? daca e de la robinet e cam nasol...).
Parerea mea e sa astepti urmatoarea tura.
|
 |
|
|
alcoor wrote:nu prea se vede bine in foto dar seamana cu titeya.
Nici pedeparte!
Priveste: http://www.aqua-tic.com/images/Barbus_Titteya.jpg
|
 |
|
|
guleag wrote:
Realizez ca ce am facut mai mult a fost ca sa am ce face dar nu ca sa creez ceva placut.
Man, si eu am avut acelas sentiment cand am dat de forumul asta.
Dar se pare ca ne-am dat pe brazda si incepem sa descoperim, ca niste copii intelesurile ascunse ale acvaristicii... :bravo: 
|
 |
|
|
|
Este o cryptocoryne, varietatea nu o stiu exact, dar cauta pe www.tropica.com si o sa gasesti. Ai acolo plant catalog de la A la Z.
Puteai sa postezi tot la prima....
|
 |
|
|
|
Si eu am o planta ca a ta tot plantata si ii merge foarte bine, mult mai bine decat la suprafata.
Pe langa asta mai am o...thalictroides dupa tropica (siliquosa dupa mine), aceea de care zice Dalles, asta s-a dezvoltat si mai bine.
Plante ca astea am vazut la cineva acum ceva ani plantate in ghivece si acvarii mari (200 de litrii) si aratau superb, foarte bogate, aveau un diametru cam de 15-20 de centimetri!
|
 |
|
|
Dupa tropica e Cornuta, dupa o carte pe care o am eu si asta: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=436&pos=33 e Thalictroides.
Oricum, dupa cate stiu eu e una si aceeas planta.
|
 |
|
|
|
Daca se vorbeste si despre utilitatea incalzitorului de substrat i-mi permit sa-mi dau si eu cu parerea; incalzitorul de substrat este o scarpinare dupa ureche pentru ca plantele pe care le avem noi in acvariu (majoritatea) vin din natura iar in natura nu se incalzeste apa de la substrat, in consecinta plantele se dezvolta foarte bine cu in simplu incalzitor cu termostat montat in 15 secunde.
Daca poate sa-mi dea cineva un argument puternic in favoarea incalzitorului de substrat sa se simta liber sa o faca, pana atunci pentru mine ramane o scarpinare dupa ureche.
|
 |
|
|
|
Ceratopteris Thalictroides
|
 |
|
|
razvan wrote:exista mai multe.. ;)
Da, intr-adevar....
Mie-mi par cam "colorati", sunt naturali? In atlasul zoologic exista numai racul de rau!
|
 |
|
|
razvan wrote:in spiritul tendintei de profesionalizare a activitatii si posturilor forumului, chiar as vrea sa vad o luare de pozitie a unui administrator-moderator fata de aceasta situatie.
...daca mai erai administrator.... :pigeons:
Gogule, daca tot ceri pareri accepta-le.
Parerea mea despre acvariul tau este, citez: "gogule nu te supara pa mine, da mai tre sa mai studiezi oleaca forumul aista Trist ce ai tu acolo seamana cu o ciorba din pacate nereusita.(fara suparare) scapa de carasei,gurami si de scalari si lasa doar viviparii, scapa de castel si pietrele sau scoicile alea albe ca-s de prost gust si fundalul poti sa-l inlocuiesti cu un autocolant albastru sau negru.
per ansamblu eu zic sa mai studiezi OK", din dotoru. 
|
 |
|
|