[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Eu as pune vreo 10 pesti de card si ceva mai mare sa-i oblige sa stea grupati.
(tetra negru cu o pereche de scalari mari, de exemplu, numai ca nu-s multicolori DAR sunt foarte interesanti, si ai un peisaj amazonian.)
fish_lover wrote:Am probleme cu suprapopularea acvariului.

Raspunsul miserului se afla chiar in prima ta afirmatie.

Solutie: Rareste pestii.
Mitnick wrote:Te pot sfatui sa scoti buturuga din acvariu daca a aparut mucegai pe ea si sa o fierbi bine in solutie salina (apa + sare) .O sa dispara mucegaiul!
Si sigur si virmi .

Am fiert-o dao-n colo mai mult de 8 ore in solutie saturata de sare pana s-a gandit sie ea sa se scufunde aproape de tot. N-o mai fierb!

Mitnick wrote:Daca se pricepe cineva mai bine sa ajute.

Daca te intereseaza ce sfaturi interesante si utile am primit poti sa vizitezi topicu deschis de mine la coltu incepatorului.
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2383

Stie cineva ce-i cu viermii? A mai avut cineva asa ceva?
MARELE PORC wrote:Aflai toate astea + multe altela daca citeai articolu' "Ciclul azotului" :citeste: de pe site .

Am incercat si cu searchu' dar cum stau cam prost cu chimia numa "azot" n-am scris. O sa citesc articolu.

fish_lover wrote:nush dak trebuie cumparata o cultura de bacterii..din cate stiu eu se formeaza singure...nu?

Eee, aici e treaba interesanta (inca n-am citit articolu' dat de MARELE PORC( )), se formeaza ele singure??? si daca da, cum se formeaza si cum stiu ca le am acolo?
Mie i-mi place acvariul tau! (mi-au trezit interesu tetrazonii tai mai ales dupa ce ti-am citit "povestea suspect de lunga" si interesanta ).
Frumos, e aerisit si tetrazonii sunt faini rau asa multi si clebarul cu Animal Planet, e din peisaj... .
Daca tot suntem la rubrica "Viermi", de cand mi-am bagat buturuga in acvariu, dupa ce a aparut putin mucegai au inceput sa apara si niste viermi mici de vreo 6-7 mm, albi, par rigizi in miscari, si foarte subtiri, mai subtiri ca un fir de par. Se inmultesc pe zi ce trece si stau mai ales pe butuc si chiar in mucegai. Nu am pesti inca in acvariul respectiv, ma tem sa nu le fie daunatori.
Stie cineva ce poate fi?
S-ar putea sa fie lipitori care le-ai bagat in acvariu cu tubifexu (daca le-ai dat la pesti in ultima vreme sau chiar mai de mult). Si eu am avut lipitori in acvariu pe care le-am bagat cu hrana vie, si aveau vreo 3-4 cm si le mai vedeam prin acvariu cum se lungeau si inotau cu miscari ondulatorii. Eu nu am reusit sa le inmultesc in acvariu deci daca le-ai aruncat nu cred ca trebuie sa-ti mai faci probleme.
Dalles wrote:Nitratii sunt un bun fertilizant pentru plantele tale.

Din cate stiu eu nitratii se produc din materie organica aflata in descompunere. Care-i diferenta dintre nitriti si nitrati si cu ce se hranesc bacteriile (nitriti sau nitrati)?
Din cate am citit pe forum sunt niste bactrii care elimina nitratii (sau nitritii ) din apa, si traiesc in filtre, pe substrat sau pe buturugi.
Cu siguranta nu am nevoie de nitrati (sau nitriti ) in apa, deci am nevoie de bacterii.
De unde fac rost de cultura, si daca le am de unde stiu ca sunt acolo?
Conconius in Merea Neagra ... .... , mai migreaza si in Dunare ) !
I-mi era frica sa nu se extinda pe tot butucu sau sa fie toxic pentru pesti, dar nu s-a mai extins si unele "gogosi" au inceput sa se sparga si sa regreseze.
Am tot cautat ancistrusi pe la Sibiu dar se gasesc greu. Cu prima ocazie o sa cumpar ca-s buni si contra algelor.
Mersi de sfaturi!
Am in acvariu un butuc din radacina anin de vre-o 4 zile.
Inainte sa-l bag in acvariu l-am fiert cam 8 ore, pana s-a scufundat (aproape de tot) in solutie saturata de sare, dupa care l-am tinut in apa, scufundat cam 3 zile.
Dupa vreo 2 zile de stat in acvariu am observat pe partea taiata a radacinilor un mucegai alb, putin transparent. Nu e mult dar mi-e sa nu se extinda.
De ce a aparut si ce fac sa scap de el?
Planta ta nu-i Ceratopteris Thalictroides! E Ceratopteris Siliquosa.
danielro wrote:
Cum ar trebuii sa fac sa inmultesc planta ? Oara sa ii rup una dintre tulpini ?

Planta asta face pui de obicei pe frunze, adica de pe o frunza (care de obicei e in descompunere) incep sa creasca frunzulite mici, adica o noua planta. Pe suprafata unei frunze pot sa apara foarte multi pui. Dupa ceva timp puii se desprind de pe frunza si se dezvolta la suprafata apei.
Cred ca cel mai bine ar fi sa te duci si sa intrebi vanzatorul si sa-i arati diferentele dintre ce scrie in engleza si ce scrie in romana. Poate a mai folosit... daca nu ar trebui sa stie ca doar de la el ai luat-o.
Eu cred ca ce scrie in engleza e tratamentul bun.
manex wrote:
Dosing
outside screw top: for 15 litres of water
inside screw top: for 30 litres of water if required, treatment may be repeated after two weeks, using half the above quantities.

Ce inteleg eu de acolo: "screw top" presupun ca inseamna "capacul care se insurubeaza", acest capac aro o forma concava pe ambele parti, si pe dinauntru si pe dinafara. Doza care o pui in capac pe dinafara o folosesti la 15 litri de apa iar doza care o pui pe dinauntru o folosesti la 30 de litri de apa.
Dupa ce ai facut treaba asta astepti doua saptamani sa vezi daca-ti mai apar alge si daca da folosesti dozajele la jumate.
cristal wrote:Cartea asta pare mult mai interesanta.

Si eu m-am uitat putin in carte si intr-adevar este interesanta si... ieftina la cate pagini are.
viviparu'"] Am avut o femela care [b wrote:n-a fatat niciodata[/b], iar pe la varsta de 1 an s-a schimbat in mascul. I-a crescut spada, a aparut gonopodul, tot tacamul. Prost este ca era foarte mare pentru un mascul si nici nu alerga dupa femele.

Probabil ca era mascul de la inceput insa cu o dezvoltare foarte tarzie.
Daca facea si pui era plauzibil ca ar fi fost femela de la inceput.
manex wrote: in fine. de lamurit, tot nu m-am lamurit. e o solutie care se foloseste zilnic?

Incearca sa intri pe adresa producatorului, daca nu intra pe google si cauta acolo, ar trebui sa gasesti ceva, daca tot ai cumparat solutia.
razvan are dreptate cu combaterea algelor pe cale naturala, pentru ca dupa ce ai folosit solutia respectiva o sa mai tina ceva timp fara alge dar tot asa o sa apara, deci e mai constructiv sa inveti sa te joci cu chimismul apei.

razvan wrote: suna a rautate, si chiar este..

Asta chiar nu stiu de unde rezulta.
g.g wrote:Pune-le!

Prima pagina si cuprinsul revistelor le puteti vedea aici: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=576&page=1&sort=na .

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: