| Message |
|
|
|
Pai daca la REEF nu aratau bine in alta parte in magazine nici atat. Crede ma pe cuvant.
Substratul este bun dar daca te uiti ce face AMANO cand seteaza acvarii vei vedea ca pune tot asa niste prafuri despre care nu am avut curiozitatea sa citesc si care le pune pe fundul acvariului.
|
 |
|
|
|
Dupa cum ai vazut si tu substratul fertil de la jbl este ceva ingrozitor . Ca sa nu murdaresti apa poti incerca Dupla Root. Este un praf maroniu si tie iti trebuie cam 60 de grame la acvariul de 60 de litri.
Aquabasis spre exenplu este plin de lemnisoare , pietricele si alte alea si daca scoti o planta iti mai ies si ele la suprafata si iti umpli acvariul de particule.
Oricum masoare de 3 ori si taie o data . Manado nu murdareste apa dar trebuie sa il clatesti bine ainainte pentru ca de la transport se mai sparge si se formeaza un fel de praf.
|
 |
|
|
|
Nu te mai lua dupa orice vanzator care iti recomanda asa la repezeala orice. In afara de GEORGE de la REEF si un tip care a lucrat la HB nu am vazut pe cineva sa recomande lucruri cu adevarat utile . Ultima data cand am fost unde ai fost si tu sa cumpar ceva gen perlon ca scot din particulele din apa mi s a recomandat carbune activ . Daca nu stiam luam teapa asa ca am intrebat si eu ,, Daca pun carbune activ cu fertilizarea ce fac ? ,,
|
 |
|
|
|
Spala manado in multe ape . Cel luat din HB mine probabil din cauza manipularilor repetate avea mult praf. Cel luat in cantitate mai mare din alta parte a venit sacul de plastic in cutie de carton si se cunostea ca nu a stat prea mult prin magazin si a fost foarte curat.
|
 |
|
|
|
Eu am un g3 si il folosesc cu robinet . Am schimbat parghia la centrul de umplere butelii si totul e ok. Dupa spusele cuiva care cunoaste pe cineva in fabrica diferenta intre stingatoare co2 si celelalte este doar culoarea vopselei.
|
 |
|
|
|
S au dat . Se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Salut .
Am deschis acest thread deoarece sunt posesorul unui reactor co2 dupla 4oo . Nu stiu foarte multe lucruri despre el decat faptul ca dupa DENNERLE CYCLO TURBO este al doilea ca eficienta . Din nefericire nu am manualul care insoteste produsul iar cel gasit pe net nu da prea mult informatii.
Am citit articolul domnului SANDU VERES cu privire la sistemele co2 dar nu am gasit informatiile pe care le cautam asa ca am deschis acest topic tocmai pentru a afla mai multe.
Mai intai sa spun cate ceva despre acvariul la care intentionez sa il folosesc
-acvariu eheim 180 litri in curs de rearanjare , substrat MANADO cu DUPLA ROOT , filtru extern jbl e900, reactor JBL TAIFUN CU EXTENSIE.
Acum intrebarile
1. Este mai bun DUPLA decat JBL TAIFUN ?
2. Cata dopusoare trebuie sa aiba reactorul ( eu am 5 )
3. Ce semnifica numerotarea de la 1 la 6 de pe laterala reactorului.
4. Ce dopulet trebuie scos pt o eficienta maxima
5. Merge si cu toate dopurile puse
6. L am folosit o zi si am observat ca uneori mai ies bule pe jos . Este normal ?
7. Pe jos se vedeau niste bule trecand la un anume interval de timp . Este acesta un numarator de bule cum este la TAIFUN ?
8. Sub capacul de pe fundul reactorului pe exterior stateau niste bule micute . Este nurmal ?
9. Necestita o perioada de optimizare precum JLB TAIFUN ?
Scuze daca ma tot raportez la TAIFUN dar acesta este singurul reactor pe care l am avut pana acum.
Cam astea ar fi intrebarile . Cam multe dar sper ca raspunsurile sa ma lamureasca. MULTUMESC.
|
 |
|
|
|
Nici acum nu e tarziu . Eu cand am luat am citit intai pe net si recomandau ori start uscat ori in cazul in care bazinul este deja setat aceste JBL PLANTIS.
|
 |
|
|
|
Am luat si eu hc de pa PETEXPO si cred ca a fost crescut emers si nu prea ii prieste momentan. Eu l am fixat cu clemele acelea de la JBL si nu am treaba .
|
 |
|
|
|
Vand lampa HQI DUPLA 2x70W cu becuri noi METHLUX 6000k . Preti 900 lei usor negociabil. Bonus inca 2 becuri OSRAM .
De schimbat nu schimb decat cu ceva din urmatoarele : Filtru extern EHEIM PROFESSINAL 3 electronic , PH controller cu sonda de firma, lampa suspendata tot de firma cu 4 sau 6 neoane de 39w t5 + diferenta functie de oferta.
Pentru poza sau informatii pm sau id mess donpisote. Poze cu lampa in semnatura. Pentru cei ce se intreaba de ce o dau raspunsul este ca in curand voi trece pe pesti papagal.
|
 |
|
|
|
Vand doua becuri HQI OSRAM POWER STAR TS/D DOUBLE ENDED. Temperatura de culoare 5600k. Becuri folosite in jur de 6 luni. Pretul este de 60 lei bucata .
Schimburi fac cu hranitor automat EHEIM, incalzitor extern avand conexiune pentru furtunuri de 12/16, reactor activ DENNERLE CYCLO TURBO sau ceva similar de la DUPLA , PH CONTROLLER cu diferenta din partea mea , nano tip DENNERLE cu diferenta din partea mea, filtru UV.
Contact pm sau id mess donpisote.
|
 |
|
|
|
Se schimba cu
-Rotala goias
-Lindernia rotundifolia Variegated
-Pogostemon helferi
|
 |
|
|
|
Pretul scade la 8 lei bucata.
|
 |
|
|
|
Vand 2 SAE de 4 cm la 10 lei bucata.
Contact pm sau id mess donpisote
|
 |
|
|
|
Update
1 Echinodorus cu 8-9 frunze 6 lei
2 Poturi de micranthemum micranthemoides de 5x5 cm ultra compacte la 4,5 lei potul sau 30 lei covor de 30/20 cm . Pentru cine ia 2 poturi bonus cateva fire de umbrosum si ceva heteranthera z
|
 |
|
|
|
Eu ma refeream la ce a spus userul de mai sus ca e de ajuns 25 litri . Eu spun ca iti trebuie 30 ca sa suplineasca lipsa AQUABASIS ului.
|
 |
|
|
|
Eu am spus 30 litri de manado pentru ca nu pune AQUABASIS 5 litri si ca sa aiba o grosime corespunzatoare am zis 30 litri . Eu atat am pus si in afara de asta el se mai taseaza . Nu are rost sa te zgarcesti la 5 litri de manado care oricum nu e scump.
In privinta Dupla root pot sa spun ca pogostemon helferi se dezvolta nemaipomenit stiut fiind ca el se hraneste preponderent din substrat iar apa limpede dupa ce scoti planele este de nepretuit.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos dar sincer m a sedus setup ul anterior .
|
 |
|
|
|
Daca nu ai vreo 1000 de lei de investit rapid poti sa il lasi asa mai putin statuia libertatii care din cate stiu eu este inca la suprafata .
|
 |
|
|
|
Uita te in tabel si vezi cat trebuie sa fie fostatii la valoarea no3 10.
|
 |
|
|