| Message |
|
|
|
Nu trebuie deloc sa completezi zilnic daca ai lampa . Mie imi scada nivelul cu 1 cm in 4 zile. Sincer mai mullt imi scadea cu capac decat acum. Dupa parerea mea diferenta de temparatura cu si fara capac este de 4 grade . Daca mai ai si aer conditionat in camera diferenta este si mai mare cred. . Eu am scos incalzitorul acum 2 zile .Era setat pe 26 de grade si tot se mai aprindea din cand in cand pentru scurt timp.
|
 |
|
|
|
Sau lampa suspendata. Capacul cam incinge apa din acvariu.
|
 |
|
|
|
Este bun . Pune FILTERSTART ca sa il mai ajuti . Eu unul l as pune in masa apei .
|
 |
|
|
|
Cumpar filtru extern silentios si creveti amano. Pentru filtru extern ofer maxim 200 lei.
Contact pm sau id mess donpisote .
|
 |
|
|
|
Ai scris o gramada aici despre una despre alta dar nu vad nimic despre ce filtru ai . Poate nu face fata . Ai putea pune niste FILTERSTART de la JBL. O sticluta e de ajuns si ar ajuta foarte mult.
|
 |
|
|
|
Daca ai pad de firma dedicat stai linistit dar daca ai improvizat nu e chiar ok.
|
 |
|
|
|
Uitasem cat de frumosi sunt tetrazona . Imi place mult acvariul . Sa nu il aglomerezi prea tare cu plante .
|
 |
|
|
|
Salut . In ultimul timp am observat ca toata lumea are tendinta de preamarire adica vrea acvarii pe la 400 de litri si fac si eu parte din ei. Ma gandeam ca te a apucat si pe tine. Eu astept sa mai treaca criza asta daca o mai trece vreodata.
|
 |
|
|
|
Prezenta nitritilor indica ori deciclare ori filtrare insuficienta . Nitritii adica no2 nu au treaba cu feropolul . Te cam contrazici cand spui ca ai acvarul in functiune de un an si substratul de 3 saptamani ca doar nu ai teleportat substratul in acvariu . Presupun ca ai scos apa, l ai scos pe cel vechi si ai pus altul . Daca e asa si nu ai avut grija se poate foarte bine sa se fi deciclat partial . Noul substrat nu avea de unde sa aiba bacteriile benefice in el .
|
 |
|
|
|
Acvariul il pastrezi tot pe acesta sau te dai la mai mare ?
|
 |
|
|
|
Pai fosfatii si fierul cat sunt? . Nitrati sunt ok dar acvariul nu este ciclat asa ca ai putine rabdare cu el . kH ul e mare si nu o sa te ajute prea mult in ce priveste co2 ul . Poate din cauza asta ai si ph ul asa mare . Nu stiu pentru ca nu m am confruntat niciodata cu un kh asa de mare . La mine este 5 . Scrie pe google ESTIMATIVE INDEX si REDFIELD RATIO si citeste cum sta treaba . Pe mine m a ajutat foarte mult.
|
 |
|
|
|
Eu personal pana acum am trecut prin 3 ciclari si de fiercare data am masurat valorile de nitriti si nittati cu betisoare 5 in 1 jbl si nu am dat gres . Testele dedicate sunt bune mai mult cand faci fertilizare si ai nevoie de acuratete mai mare desi si aici sunt semne de intrebare avand in vedere ca apar diferente de valori intre diferiti producatori .
Parerea mea este ca poti sa merigi cu betisoarele pentru ciclare .
|
 |
|
|
|
Ce valori ai in apa la nitrati, fosfati si fier ?
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca nu merita . Eu am presurizat si merg cu 2-3 bule pe secunda cu reactor dennerle cyclo turbo care are o eficienta ridicata si am acvariu de 180 de litri deci mai mic decat al tau.. Crezi ca poti obtine cu chestia aia tot atat ?
|
 |
|
|
|
Parerea mea e ca nu este de la co2. Bomba nu scoate atata ce2 cat sa omoare pestii plus ca prin piatra de aer dizolvarea lui in apa nu prea esta eficienta.
Dupa ca ai bagat aer au mai stat la suprafata ? Neonii stateau si ei la suprafata ?
|
 |
|
|
|
Pai si care e problema cu hc ul . Eu am manado care e mai usor decat dupla si sta . Nu inteleg de ce nu ar sta la tine.
|
 |
|
|
|
Mult mai bine este cu hqi desigur. Nu se pot monta in capac iar distant de luciul apei trebuie sa fie de 30 cm cel putin. Ti ar trebui o lampa 3x150w . Am vazut una jebo la cineva si am picat pe spate . Daca ai bani cumpara hqi fara sa eziti .
Daca vrei covor iti faci din lileopsis .
|
 |
|
|
|
Nu e un secret . Se pune pe fundul acvariului 2/3 din cantitatea de DUPLA GROUND , se adauga DUPLA ROOT(se presara) , se adauga cealalta treime de dupla GROUND si gata. Dupa aia pui apa.
|
 |
|
|
|
Pai asta e varianta ideala doar ca dupla root nu se pune pe fundul acvariului ca celelalte substraturi. Intra pe pagina producatorului si vezi cum sta treaba.
|
 |
|
|
|
Varianta cea mai buna este DUPLA GROUND si in felul acesta mergi pe o singura firma . Eu am mers pe MANADO care este o copie a DUPLA GROUND ( dupa spusele unora mai buni cunoscatori ) si care este ceva mai ieftin .
|
 |
|
|