| Message |
|
|
|
Da o cautare pe google cu imagini cu acvarii nano si poate iti vin ceva idei cum sa il amenajezi . De cum arata nu poate cineva sa stie ce iti place tie . Daca tie iti place este ok. Iti place ?
|
 |
|
|
|
Acum plec si eu cu ficamea tot acolo. Sper sa nu ma dezamageasca.
|
 |
|
|
|
Imi place ideea cu heteranthera pe langa buturuga . Acum lasa plantele sa se dezvolte . Cand se vor mai mari o sa le tot aranjezi.
|
 |
|
|
|
Nu trebuie sa schimbi nimic la lumina. Spectrul nu este prea ok asa cum ti am mai spus si alta data . Schimba doar lampile .
Pui ori de 3000k ori de 6500k sau combinate .
Sincer e pacat de asa lampa sa o modifici .
|
 |
|
|
|
Lasa informatii despre marimea acvariului ca sa te sfatuiasca cineva.
|
 |
|
|
|
Cei de la EASYLIFE spun clar ca in cazul aparitiei algelor micsorezi doza de fertilizant si cresti progresiv.
|
 |
|
|
|
Vad ca folosesti aproape in intregime linia EASYLIFE . Intra pe site ul producatorului si o sa gasesti acolo o schema de fertilizare .
E ok sa folosesti si pps pro dar cu macro separat fiecare element e un fel de reglaj fin si poti jongla mai usor.
|
 |
|
|
|
Vezi ca mai e si flying fox tot asa un fake sae .
|
 |
|
|
|
Am si eu sae si nu fac asa . Eu cred ca sunt CAE. Am avut si eu pentru cateva ore CAE in bazin si faceau exact cum spui tu.
|
 |
|
|
|
Eu personal cred ca efortul si dimensiunile mici in grosime ale acvariului pe care vrei sa il faci nu merita.
Parerea mea este ca daca vrei acvariu frumos si mai micut iti iei un nano DENNERLE pe care il pui pe o polita suspendata undeva mai sus iar efectul va fi maxim. Acum fiecare cu gusturile lui dar eu asa as face.
|
 |
|
|
|
Se vand urmatoarele
1. Ammania bonsai 8 fire la 2 lei firul
2. Ludwigia grandulosa 5 fire cu pui la 2 lei firul
3. O casoleta de 2,5 litri plina cu varf de HETERANTHERA Z. estimativ 40 fire sau mai mult la 20 lei toata.
Contact pm sau id mess donpisote.
|
 |
|
|
|
Eu cedez pentru JOHNY.
|
 |
|
|
|
Robert eu la banii care i ai dat tu pe acvariu cred ca asteptam montajul in preg cu micrometrul . polobocul in mana . Nu vreau sa te intristez dar pe banii mei atatia cat ai dat nu nu as fi acceptat niciodata vreo abatere .
Oricum sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri de el.
|
 |
|
|
|
Vreau eu rotala sp green atat cat ai . Lasa mi un nr de tel pe mp.
|
 |
|
|
|
Da este binevenit . Alaturi de cel in stare gazoasa desigur.
|
 |
|
|
|
Ce mi se pare mie gresit la acvariul tau. Poate gresesc si ma rog sa fie asa .
1. Bomba dupa parerea mea nu face fata la acvariu de 200 litri cat e al tau.
2. Nu ai plante destule cu crestere rapida . Asa cum am mai spus cam 60 % macar pana inveti cum sta treaba .
3. Nu ai citit despre REDFIELD RATIO garantat. Eu cand am vazut ca un producator ca si EASYLIFE tine cont de treaba asta nu mi au trebuit multe vorbe ca sa incerc sa o pun in aplicare.
Acum pe scurt indrumarile pe care ti le dau eu care nu sunt nici alfa nici omega si nici marele acvarist al lui peste ci asa cum isi mai spun si altii " UN OM CU UN HOBBY. Stiu ca ai sa spui ca e scump dar acvaristica e scumpa mai ales cand vrei plantat.
1. Sistem co2
2. Despre REDFIELD RATIO o sa iti spun cate ceva pe scurt si anume ca trebuie pastrat un anumit raport dinte fosfati si nitrati care nu favorizeaza aparita algelor dar favorizeaza dezvoltarea plantelor. Despre cat trebuie sa fie acest raport nu vreau sa iti stric bucuria bucuria cititului pe net.
3. Teste individuale ca sa urmaresti volorile de mai sus
4 . Kaliumul despre care ti am mai scris mai sus care mareste capacitatea plantelor de a asimila fertilizantul.
5. Fosfati trebuie sa ai indeferent ca sunt de firma sau nu si pe care ii dozezi astfel incat sa ai raportul de la punctul 2. Nitratii ii ai deja in acvariu asa ca pe momentu nu trebuie sa ii cumperi.
6. Util dar nu obligatoriu EASYCARBO pentru aditie zilnica.
Scump ? Da . Mie imi spui ?
|
 |
|
|
|
Parerea mea o stii. Eu zic sa nu iti faci capac clasicl Eu am avut pe rand capac , lampa cu neoane t5 si acum lampa hqi careia ii astept comanda la becuri.
Dintre toate cele sus enumerate la capac nu m as intoarce niciodata. De ce ? Pai averam mana numai rani de la bagatul si scosul mainii in acvariu , si faptul ca vara se incalzeste apa foarte tare cu capacul pus , si nu in cele din urma faptul ca nu ai libertate de miscare in alegerea locului de amplasare a hardware ului . In ce priveste tunsoarea plantelor cand aveam capac era groaznic . Daca lasam capacul pus ma zgariam tot pe maini iar daca il ridicam nu mai vedeam nimic in acvariu asta in conditiile in care am foarfeca si penseta de 30 cm. In ce priveste hqi pot sa spun ca asa cum zice o anume reclama efectul de shimering este de nepretuit fara a mai pune la socoteala lumenii per litru si calitatea luminii.
Asta e parerea mea personala dar alegerea este a ta si cel mai important este bugetul in care trebuie sa te incadrezi.
|
 |
|
|
Pune o poza cu acvariul. Daca iti inchipui ca rezolvi ceva pentru mai mult de o saptamana maxim te inseli. Am un prieten care face la fel ca tine si care nu a scapat de alge ever pentru ca nu a putut intelelge ca si tine cum sta treaba. I am explicat si lui ca si tie dar degeaba.
Uite asta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15110.page a fost tot ce mi a trebuit sa ma indrume cineva aici plus mullllllllllllte ore de cautare pe net .
|
 |
|
|
|
Nu te lua dupa alea in romana. Urmeaza instructiunile producatorului. Aceiasi dubiu am avut si eu prima data cand am cumparat testele. Dupa ce am vorbit cu mai multe persoane am folosit instructiunile producatorului.
|
 |
|
|
|
Ph ul spune ca nu ai co2 Eu am masurat apa de la retea si era 7,5. Ceva nu e in regula.
kh ul este real si e bun . Cam atat e pe la noi pe aici.
no3 ul in schimb nu stiu cu ce l ai masurat tu dar si eu am test si nu are scara de 0.5 . Are valori pe scala la 5 , 10 , 15, 20.
No2 este asa cum trebuie sa fie.
Ai citit ce ti am spus pe site ul EASYLIFE ? Cred ca nu ca daca citeai nu mai puneai intrebarea " cum stau " pentru ca acolo sunt si valorile ce iti trebuie.
|
 |
|
|