Dupa cum vedeti si voi nu sunt nici vechi pe forum nici vreun expert . Am luat acum ceva timp un acvariu pt fica mea si se pare ca odata cu el am mai luat inca ceva si anume virusul acvaristicii. Problema nu este cu virusul in sine ci faptul ca tratamentul bolii costa cam cam mult si pe vremurile astea ...
De la aparitia bolii am inceput tratamentul cu un acvariu EHEIM AQUAPRO 100 luat din HB. Acvariul are 180 de litri si vine cu o gramada acareturi . Ce imi doresc ?
Pai imi doresc sa fie cam asa : sa am ceva plante prin el cu ceva buturugi de vita de vie ( bafta mea ca i s-au uscat lui socrameu niste butuci de vie)
Pesti vreau tot vivipari cum am si acum dar sa nu manance din plante . Actualmente am in acvariu Limnophila sessiliflora si vad ca prin acvariu mai plutesc ceva bucati mici din ele iar eu ii banuiesc pe Molly de stricaciuni
Alta problema ar fi cu co2 ul care costa scump si pe care nu mi-l permit momentan.
Sfaturile care le astept de la voi sunt niste sfaturi cat mai complete privind substratul care trebuie sa il pun , cantitate etc.
Cei de la HB mi au recomamdat substrat 5kg JBL care nu mai stiu cum se numea si care trebuia pus pe fundul bazinului + 1 sac de 25 kg de pietris de 2-3 mm care se pune peste acesta
As mai dori si ceva recomandari pentru plante avand in vedere ca nu o sa am prea curand bani de instalatie de co2 iar sotia nici nu vrea sa auda de bomba cu drojdie.
Am sa cumpar totul bucata cu bucata la recomandarea voastra pe rand ca nu am bani pentru toate odata.
Acum ma aflul la stadiul constructiei suportului pentru acvariu care va fi din teava patrata da 40 pe 40 mm cu inaltimea de 70cm pe care il voi imbraca in pal .
Mai departe astept cu nerabdare sfaturile voastre.