[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Cam pare ar fi motivele ? Momentan am filtru intern cu spraybar si imprastie mancarea dar vreau sa cumpar unul extern pentru un acvariu mai mare in curs de amenajare si incerc sa ma informez.
Poate fi oprit un filtru extern atunci cand se da mancare pestilor ? Vin ca aceasta intrebare deorece constat ca apa care intra in acvariu imprastie mancarea. Afecteaza cu ceva oprirea filtriului bacteriile , filtrul ,etc ?
Pune o poza te rog cu capacul cu neonul suplimentar sa vad si eu cum l ai pus ca vreau sa pun unul si parca nu prea e loc. Capacul meu este cel cu care vine EHEIM AQUAPRO 100.
doresc eu ca stau si destul de aproape si it aduc si o planta. mess donpisote
Se adauga spre vanzare filtru intern JBL i80 care are aproximativ 2 saptamani vechime . Filtrul este in garantie si este pachet complet. Pretul filtrului 120 lei
In privinta uniditatii create de acvariu nu iti face probleme. Eu cred ca pe timpul zilei daca ai lumina aprinsa este mai bine sa lasi capacul acvariului deschis deoarece neoanele incalzesc apa si probabilitatea unei vaporizari mai mari este mai ridicata plus ca se incalzesta si apa mult mai mult. Cat despre acoperirea acvariului cu ceva eu cred ca este crima pentru ca se creaza efectul de sera. Sa stii ca in cazuistica intalnita nu pana acum nu am avut pe nimeni cu probleme provenite de la vecinatatea acvariilor . Si mai gandeste te la inca ceva . Ai auzit tu pe cineva ca a avut probleme ca locuieste pe marginea unui lac sau a marii?
Ei spun ca da dar sincer parca nu am incredere.

Astept in continuare cava sfaturi privind amenajarea acvariului
Eu zic sa pui niste CLYNOL in apa pentru acele particule. Despre filtru eu zic sa iti mai cumperi un filtru mic cat mai ieftin ( eu asa am facut) si o sa stai linistit putand sa speli linistit filtrele cate unul nu amandoua odata si nu mai ai dureri de cap
Din fericire am un cumnat foarte iscusit in ale sudurii care nu imi ia bani iar teava patrata esta cam 50 lei 12 metri. Palul o sa ma duc la HB sa il iau debitat de acolo. Sa vad cat o mai costa si ala dar cred ca toata afacerea nu; ma costa mai nult de 100 lei . Un stand special pt el era tot acolo cam 300 lei
M am gandit sa fac scheletul din teava patrata pt ca am si o fetita mica si mai sti . Alta chestie ar fi costurile mai mici si rezistenta mai buna. Suportul nu il imbrac decat pt design iar sub el si in spate nu pun nimic cel putin asa m am gandit.
Dupa cum vedeti si voi nu sunt nici vechi pe forum nici vreun expert . Am luat acum ceva timp un acvariu pt fica mea si se pare ca odata cu el am mai luat inca ceva si anume virusul acvaristicii. Problema nu este cu virusul in sine ci faptul ca tratamentul bolii costa cam cam mult si pe vremurile astea ...
De la aparitia bolii am inceput tratamentul cu un acvariu EHEIM AQUAPRO 100 luat din HB. Acvariul are 180 de litri si vine cu o gramada acareturi . Ce imi doresc ?
Pai imi doresc sa fie cam asa : sa am ceva plante prin el cu ceva buturugi de vita de vie ( bafta mea ca i s-au uscat lui socrameu niste butuci de vie)
Pesti vreau tot vivipari cum am si acum dar sa nu manance din plante . Actualmente am in acvariu Limnophila sessiliflora si vad ca prin acvariu mai plutesc ceva bucati mici din ele iar eu ii banuiesc pe Molly de stricaciuni
Alta problema ar fi cu co2 ul care costa scump si pe care nu mi-l permit momentan.
Sfaturile care le astept de la voi sunt niste sfaturi cat mai complete privind substratul care trebuie sa il pun , cantitate etc.
Cei de la HB mi au recomamdat substrat 5kg JBL care nu mai stiu cum se numea si care trebuia pus pe fundul bazinului + 1 sac de 25 kg de pietris de 2-3 mm care se pune peste acesta
As mai dori si ceva recomandari pentru plante avand in vedere ca nu o sa am prea curand bani de instalatie de co2 iar sotia nici nu vrea sa auda de bomba cu drojdie.
Am sa cumpar totul bucata cu bucata la recomandarea voastra pe rand ca nu am bani pentru toate odata.
Acum ma aflul la stadiul constructiei suportului pentru acvariu care va fi din teava patrata da 40 pe 40 mm cu inaltimea de 70cm pe care il voi imbraca in pal .
Mai departe astept cu nerabdare sfaturile voastre.
Tot in acest pret se mai adauga urmatoarele:

- minciog
- termometru JBL intern
- cuartul din acvariu care are 10 kg
- 3 platy unul mascul rosu cu coada neagra si doua femele galben cu maron.
Pret nou 300 lei
Vand acvariu de 72 litri marca HOMEWATER . Dimensiuni : L= 60 cm , l= 30cm, h= 40cm. Acvariul este cu capac negru cu neon SERA DAYLIGHY de 15 W .
Impreuna cu acvariu se ofera si filtru intern Rio 600+ care are numai 10 zile vechime, si un filtru mai mic care nu stiu cum se numeste si care are in componenta buret negru si cutiuta in care se afla carbune si care la nevoie poate fi inlocuit.
Se ofera si pompa de aer Heissner cu piatra si cu o mica modificare facuta de mine care permite reducerea volumului de aer ( pe furtunul lui am introdus un furtun de perfuzor ) Acesta are tot 10 zile vechime. Se mai ofera si background . Pretul este de 350 lei usor negociabil. Pot fi contactat pe mess la adresa donpisote@yahoo.com. Anuntul este valabil numai pentru Bucuresti.
ACUM SI CATEVA POZE
Studiind preturile cred ca o sa iau un filtru extern jbl e900. Pentru ce o sa vreau eu, ( deja mi se invart ideile in cap) era de ajuns si jbl e700 dar diferenta de pret intre ele este destul de mica si cred ca merita varianta cu volum mai mare. In prezent am luat de la postul celalalt si pana acum un filtru intern jbl i80 pe care il tin la un volum mai mic de apa filtrata fiind cam mare pt cei 70 de litri ai mei si nu vreau sa dau pestii pe topogan toate ziua.
Multumesc pentru raspuns.
Puteti sa imi spuneti si mie ce firme producatoare de filtre externe au la filtrele lor si reductor de debit al apei ?
Pun aceasta intrebare deoarece acum am un acvariu de 70 litri dar dupa ca voi invata destule voi vrea sa imi cumpar unul mai mare si atunci sa nu fiu nivoit sa cumpar alt filtru mai mare, cu alte cuvinte sa il pot folosi cu brio si acum si atunci.
De asemenea astept si recomandari de modele in acest sens. Multumesc anticipat
Foarte frumos acvariul . Visez sa am si eu unul la fel dar deocamdata ma antrenez pe unul de 70 litri. Care sunt dimensiunile acvariului?
astazi am luat easy test de la jbl si au iesit valorile astea
- NO3 100mg/litru
- NO2 5mg/litru
- GH >7d
- KH 10d
- ph 7,6

Am vazut ca primele doua sunt mari . Cat de grav este si care ar fi masurile de urgenta in afara de schimbat 15 la suta din apa.{ astazi se face o saptamana de cand am pus filter start}
SI EU AM ACEIASI PROBLEMA CU APA LA O SAPTAMANA DE CAND AM PUS FILTER START. SIGUR POT SCHIMBA ZILNIC 10 LA SUTA DIN APA ? APA FIIND DECLORINATA CU BIOTOPOL SI LASATA SI O ZI IN ASTEPTARE. DACA DA CAT TIMP SA FAC SCHIMBARILE ZILNICE?
lasand deoparte pretul care e mai marisor am inteles ca daca se opreste cumva curentul ala esti . Astept in continuare opinii legate de cele trei filtre

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: